Πρόκριση κατά λάθος για τη Ρεάλ, η Σαχτάρ συνέτριψε τη Μάλμε

Στα νοκ άουτ του Champions League προκρίθηκε η Ρεάλ. Η "βασίλισσα" ήταν τυχερή, νίκησε 1-0 την Παρί Σεν Ζερμέν που είχε δύο δοκάρια και σε συνδυασμό με το 4-0 της Σαχτάρ επί της Μάλμε πήρε το εισιτήριο για τη 16άδα της διοργάνωσης.

Πρόκριση κατά λάθος για τη Ρεάλ, η Σαχτάρ συνέτριψε τη Μάλμε
Ρεάλ Παρί Σεν Ζερμέν Τσάμπιονς Λιγκ Νάτσο Ρονάλντο

Ρεάλ Μαδρίτης - Παρί Σεν Ζερμέν 1-0

Η Ρεάλ νίκησε γιατί ο Κέβιν Τραπ έκανε ένα ασυγχώρητο λάθος στο 35' και επέτρεψε στον Νάτσο να σκοράρει δύο λεπτά μετά την είσοδό του στο ματς ( αντί του τραυματία Μαρσέλο). Ο Γερμανός γκολκίπερ βγήκε αναίτια από την εστία του, δέχθηκε το πλάσε και "κρέμασε" τους συμπαίκτες του που είχαν κυριαρχήσει στο χορτάρι του "Μπερναμπέου" χάρη στο τρίγωνο των Μότα-Βεράτι-Ματουιντί στον άξονα και την ηγετική εμφάνιση του Ντι Μαρία. Ακόμη κι όταν ο Ιταλός χαφ χτύπησε και μπήκε ο Ραμπιό, η Παρί συνέχισε να πιέζει, είχε δοκάρι με τον νεοεισελθόντα μέσο στο 37', καθυστερημένη προβολή του Ιμπραχίμοβιτς στο 40' και χαμένο τετ α τετ με τον Καβάνι στο 45'+.

Αφού οι πρωταθλητές Γαλλίας δεν σκόραραν στο διάστημα που υπερείχαν εμφανώς, οι Μαδριλένοι ισορρόπησαν την κατάσταση. Αν και ο Ρονάλντο ήταν χαμένος και αποδοκιμαζόταν, χωρίς συνεργασίες με Ίσκο ή Χεσέ που έπαιζαν στο πλάι του, ο Μόντριτς ανέβηκε και "νοικοκύρεψε" το παιχνίδι της "βασίλισας" στο κέντρο, με αποτέλεσμα να βελτιωθεί η λειτουργία στο κέντρο. Στην άμυνα δε δέσποζε ο Βαράν που έκοβε όποια μπάλα έφτανε στο κέντρο άμυνας. Γι' αυτό και οι φιλοξενούμενοι επιχειρούσαν ν' απειλήσουν μόνο με σουτ εκτός περιοχής ή στημένα. Όπως το σουτ-φάουλ του Ντι Μαρία στο 89' που τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι. Η Ρεάλ πάντως, που είχε ευκαιρία στο 81', άντεξε και παίζοντας άμυνα στο μεγαλύτερο διάστημα πήρε αυτό που ήθελε.

Ρεάλ Μαδρίτης (4-3-3): Νάβας, Ντανίλο, Ράμος, Βαράν, Μαρσέλο (33' Νάτσο), Κρος, Μόντριτς, Κασεμίρο, Ίσκο (82' Κόβατσιτς), Χεσέ (63' Βάθκεθ), Ρονάλντο

Παρί Σεν Ζερμέν (4-3-3): Τραπ, Οριέ, Τ.Σίλβα, Ντ.Λουίζ, Μάξουελ, Μότα, Βεράτι (17' Ραμπιό), Ματουιντί (74' Λούκας), Ντι Μαρία, Καβάνι, Ιμπραχίμοβιτς

Σαχτάρ Ντόνετσκ - Μάλμε 4-0

Η Σαχτάρ νίκησε γιατί είχε την επιθετικότητα που της έλειψε στο ματς του Μάλμε. Από νωρίς στο ματς οι γηπεδούχοι έδειξαν τις διαθέσεις τους, σκόραραν στο 29' με το κοντινό σουτ του Γκλάντκι και αν δεν ήταν ο Βίλαντ θα είχαν σίγουρα άλλο ένα γκολ από το πρώτο μισό. Ένα δεύτερο γκολ πάντως που βρήκαν στο 48' με το πέναλτι του αρχηγού Σρνα από την παράβαση του Άρνασον στον Τεϊσέιρα.

Οι πρωταθλητές Σουηδίας είχαν παραδώσει το πνεύμα και το 3-0 στο 55', από την κεφαλιά του Εντουάρντο, ήρθε ως αποτέλεσμα της ανωτερότητας της Σαχτάρ στο γήπεδο. Η ουκρανική ομάδα δεν έχασε τον έλεγχο, ούτε έδωσε δικαιώματα. Αντ' αυτού έφτασε σε τέταρτο γκολ με τον Τεϊσέιρα στο 73' και εκτός των πρώτων βαθμών της στον όμιλο απέκτησε και αβαντάζ στην περίπτωση ισοβαθμίας, στη μάχη για το Europa League.

Μάλιστα στο φινάλε η Μάλμε έχασε τον Άρνασον με κόκκινη κάρτα.

Σαχτάρ (4-4-2): Κανιμπολότσκι, Σρνα, Κούτσερ, Ρακίτσκι, Ασεβέδο, Στεπανένκο, Φρεντ (68' Τάισον), Μπέρναρντ (75' Κοβαλένκο), Μάρλος, Τεϊσέιρα, Γκλάντκι (46' Εντουάρντο)

Μάλμε (4-4-2): Βίλαντ, Τίνερχολμ, Άρνασον, Μπένγκτσον, Κονατέ, Λεβίτσκι (11' Ράκιπ), Άντου, Ρόντιτς, Μπέργκετ (46' Γιοτούν), Τζοούρτζιτς (74' Έικρεμ), Ρόσενμπεργκ

News 24/7

24MEDIA NETWORK