Η Ρεάλ βάζει εμπόδια στη Γιουβέντους, στο κόλπο η Κοπεγχάγη

Η Ρεάλ Μαδρίτης απέσπασε ισοπαλία 2-2 από τη Γιουβέντους στο Τορίνο και την άφησε ουραγό στον 2ο όμιλο μετά από 4 αγωνιστικές, αφού η Κοπεγχάγη νίκησε 1-0 τη Γαλατάσαραϊ και πέρασε στην 3η θέση.

Η Ρεάλ βάζει εμπόδια στη Γιουβέντους, στο κόλπο η Κοπεγχάγη

Γιουβέντους - Ρεάλ Μαδρίτης 2-2

(42' πέν. Βιδάλ, 65' Γιορέντε - 52' Ρονάλντο, 60' Μπέιλ)

Ο Αντόνιο Κόντε επέλεξε και πάλι το 4-3-3 (4-5-1 στην άμυνα) που δυσκόλεψε τους "μερένγκες" στο πρώτο παιχνίδι και η αλήθεια είναι ότι η Ρεάλ δεν κυριάρχησε στα πρώτα λεπτά, έχοντας ως αντίπαλο και τον... διαιτητή. Κάποιες αμφιλεγόμενες διαιτητικές αποφάσεις του Χάουαρντ Γουέμπ και το δυναμικό παιχνίδι των "μπιανκονέρι" έδωσαν το μομέντουμ στους γηπεδούχους που έφτασαν κοντά στο γκολ σε δύο φάσεις.

Ο Ίκερ Κασίγιας έβαλε ξανά το προσωπείο του... San (=Άγιος) και με δύο επεμβάσεις της κλάσης του, κράτησε ανέπαφη την εστία του. Δεν κατάφερε να κάνει το ίδιο στην εφεύρεση πέναλτι σε μαρκάρισμα του Πολ Πογκμπά από τον Ραφαέλ Βαράν στο 42', με το οποίο ευστόχησε ο Αρτούρο Βιδάλ για να γράψει το 1-0.

Η αλλαγή φανέλας του Αντρέα Πίρλο με τον Τσάμπι Αλόνσο στο ημίχρονο δεν έφερε γούρι στους "μπιανκονέρι". Ένα λάθος του Μαρτίν Κάσερες έφερε την ανατροπή. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο ισοφάρισε κι έγινε ο πρώτος παίκτης που σημειώνει 14 γκολ στον θεσμό σε ένα έτος (έσπασε το ρεκόρ του Λιονέλ Μέσι με 13 το 2012) και ταυτόχρονα ο μοναδικός παίκτης στις ευρωπαϊκές διοργάνωσεις που σκοράρει σε 20 σερί ματς εκτός έδρας.

Ο Τσάμπι Αλόνσο είχε δοκάρι στο 56' και στην επόμενη επίθεση ο Πέπε έβγαλε στη γραμμή προσπάθεια του Κάρλος Τέβες, για να έρθει ο Γκάρεθ Μπέιλ, που νίκησε κατά κράτος τον Κουάντουο Ασαμόα και έβαλε δύσκολα στους πρωταθλητές Ιταλίας. Ο Φερνάντο Γιορέντε, σε μία από τις ελάχιστες συνεισφορές του στο ματς, ισοφάρισε στο 65' για τη Γιουβέντους, που βρισκόταν με την πλάτη στον τοίχο.

Ο Κόντε καθυστέρησε τις αλλαγές και εμπιστεύτηκε στο 82' τον Φάμπιο Κουαλιαρέλα. Η Γιουβέντους διατήρησε το αήττητο στον θεσμό στις 46 αναμετρήσεις που ήταν μπροστά στο σκορ στο ημίχρονο (41 νίκες, 5 ισοπαλίες), αλλά πλέον το ενδεχόμενο αποκλεισμού από τη συνέχεια είναι ορατό.

Γιουβέντους: Μπουφόν, Κάσερες, Μπαρτζάλι, Μπονούτσι, Ασαμόα, Βιδάλ, Πίρλο, Πογκμπά, Μαρκίζιο, Γιορέντε (88' Τζιοβίνκο), Τέβες (82' Κουαλιαρέλα)

Ρεάλ Μαδρίτης: Κασίγιας, Ράμος, Βαράν, Πέπε, Μαρσέλο, Αλόνσο (71' Ιγιαραμέντι), Κεντίρα, Μόντριτς, Μπέιλ (75' Ντι Μαρία), Μπενζεμά (81' Χεσέ), Ρονάλντο

Η Ρεάλ βάζει εμπόδια στη Γιουβέντους, στο κόλπο η Κοπεγχάγη

Κοπεγχάγη - Γαλατάσαραϊ 1-0

(6' Μπράατεν)

Η ήττα της Κοπεγχάγης στην Τουρκία καθιστούσε το "τρίποντο" επιτακτικό και μόλις στο 6ο λεπτό ο Ντάνιελ Μπράατεν έβαλε μπροστά τους πρωταθλητές Δανίας. Οι παίκτες του Στόλε Σόλμπακεν εκμεταλλεύθηκαν την αμυντική αδυναμία των Τούρκων από αριστερά, στην πλευρά του Άλμπερτ Ριέρα, και αναζητούσαν από εκεί διαδρόμους για την εστία του Εράι Ιστζάν. Ο Νικολάι Γιόργκενσεν είχε δοκάρι στο 9ο λεπτό και οι φιλοξενούμενοι έμοιαζαν χαμένοι. Όσο κυλούσε ο χρόνος, οι παίκτες του Ρομπέρτο Μαντσίνι αποκτούσαν μεγαλύτερο θάρρος στον αγωνιστικό χώρο και έχασαν κάποιες ευκαιρίες, μεταξύ των οποίων κι ένα δοκάρι με τον Φελίπε Μέλο.

Το παιχνίδι έγινε αρκετά δυνατό, οι τελικές προσπάθειες ήταν λίγες και οι αλλαγές δεν προκάλεσαν τον αντίκτυπο που θα ήθελαν οι δύο προπονητές. Ο δραστήριος Ντιντιέ Ντρογκμπά δεν κατάφερε να αξιοποιήσει τις πάσες που δέχθηκε και η Κοπεγχάγη έφτασε στη νίκη που τη διατηρεί στο κόλπο της πρόκρισης.

Κοπεγχάγη: Βίλαντ, Γιάκομπσεν, Μπένγκτσον, Μέλμπεργκ, Σίγκουρντσον, Κλαουντεμίρ (86' Μαργκρέιτερ), Ντιλέινι, Τουτού (75' Κρίστενσεν), Γκίσλασον (56' Μπολάνιος), Γιόργκενσεν, Μπράατεν

Γαλατάσαραϊ: Εράι, Εμπουέ, Σεμίχ (76' Μπουλούτ), Σετζού, Ριέρα, Γιλμάζ (62' Γιουλσελάμ), Μέλο, Σελτσούκ, Μπουράκ (82' Αμραμπάτ), Μπρούμα, Ντρογκμπά

News 24/7

24MEDIA NETWORK