Ο Σνάιντερ "πάγωσε" τη Γιουβέντους

Το τέρμα του Γουέσλεϊ Σνάιντερ στο 85ο λεπτό του επεισοδιακού αγώνα στην Κωνσταντινούπολη, έδωσε στη Γαλατάσαραϊ τη νίκη 1-0 κόντρα στη Γιουβέντους, στέλνοντας τους Τούρκους στη φάση των 16 του Champions League και τους πρωταθλητές Ιταλίας στο Europa League.

Ο Σνάιντερ "πάγωσε" τη Γιουβέντους

Το παιχνίδι συνεχίστηκε από το 31ο λεπτό, το χρονικό σημείο, δηλαδή, που διεκόπη το βράδυ της Τρίτης. Τα μηχανήματα έκαναν τη δουλειά τους, το χιόνι απομακρύνθηκε από τον αγωνιστικό χώρο, αλλά η βιασύνη των ανθρώπων του γηπέδου (και της UEFA) κατέστρεψαν το χορτάρι.

Ακόμα κι έτσι, ο διαιτητής έδωσε την έγκρισή του για τη συνέχιση της αναμέτρησης, η οποία κάτω από πολικές καιρικές συνθήκες, δεν προσέφερε ιδιαίτερο θέαμα. Οι ευκαιρίες ήταν περιορισμένες, η χιονόπτωση διέκοψε για λίγα λεπτά ξανά την κανονική ροή και το παιχνίδι κυλούσε στα μέτρα της ομάδας του Αντόνιο Κόντε, η οποία είχε και μία ελαφρά υπεροχή.

Ο Ρομπέρτο Μαντσίνι έριξε στο ματς τον Ουμούτ Μπουλούτ στο 81ο λεπτό, παίζοντας και το τελευταιό επιθετικό "χαρτί" του, αφού έβγαλε εκτός τον δεξιό μπακ χαφ Εμανουέλ Εμπουέ. Μία αντεπίθεση στο 85' έφερε τον Σνάιντερ στην περιοχή, να κοντρολάρει την μπάλα μπροστά στα μάτια του... αγάλματος Λεονάρντο Μπονούτσι. Ο Ολλανδός πλάσαρε όμορφα, νίκησε τον Τζιανλουίτζι Μπουφόν κι έστειλε την "τσιμπόμ" στην κλήρωση της Νιόν, την ώρα που η "γηραιά κυρία" αναθεώρησε τους ευρωπαϊκούς στόχους της για τον τελικό του Europa League στο Τορίνο.

Γαλατάσαραϊ: Μουσλέρα, Σετζού, Καγιά, Ζαν, Εμπουέ (81' Μπουλούτ), Μέλο, Ινάν, Ριέρα, Σνάιντερ (90+2' Γιουλσελάμ), Γιλμάζ, Ντρογκμπά

Γιουβέντους: Μπουφόν, Μπαρτζάλι, Μπονούτσι (90' Τζιοβίνκο), Κιελίνι, Λίχτσταϊνερ, Βιδάλ, Πογκμπά, Μαρκίζιο (87' Κουαλιαρέλα), Ασαμόα, Τέβες, Γιορέντε

Διαβάστε ακόμη

Το χρέος της με ρεκόρ η Ρεάλ Μαδρίτης

News 24/7

24MEDIA NETWORK