Με "αέρα" πρόκρισης η Γιουβέντους, άνετα η Ρεάλ

Η Γιουβέντους σοβαρεύτηκε, σημείωσε την πρώτη νίκη της στον 2ο όμιλο μετά από 5 αγωνιστικές και το 3-1 επί της Κοπεγχάγης χάρη στο χατ τρικ του Αρτούρο Βιδάλ τους χρίζει φαβορί για την ομάδα που θα ακολουθήσει τη Ρεάλ Μαδρίτης στη φάση των 16. Οι "μερένγκες", έστω και δίχως τον αρχισκόρερ του θεσμού, Κριστιάνο Ρονάλντο, επιβλήθηκε 4-1 της Γαλατάσαραϊ.

Με "αέρα" πρόκρισης η Γιουβέντους, άνετα η Ρεάλ

Γιουβέντους - Κοπεγχάγη 3-1

(29' πέν., 60' πέν., 63' Βιδάλ - 56' Μέλμπεργκ)

Ο ακατάβλητος Αρτούρο Βιδάλ σημείωσε χατ τρικ και έδωσε την απαιτούμενη ώθηση στη Γιουβέντους ώστε να αφήσει πίσω της τα "σκαμπανεβάσματα" των πρώτων αγωνιστικών και να γίνει φαβορί για την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Ο Χιλιανός μέσος "χτύπησε" δύο φορές με εκτέλεση πέναλτι και μία με καταπληκτικη κεφαλιά και διέγραψε από το παιχνίδι το προσωρινό άγχος που επέφερε η ισοφάριση του Όλοφ Μέλμπεργκ απέναντι στην πρώην ομάδα του.

Η ομάδα του Αντόνιο Κόντε, με τους ultras στο πλευρό της μετά από παράκλησή του (αναβλήθηκε η προγραμματισμένη αποχή), ήταν ανώτερη, αλλά δυσκολευόταν να διασπάσει την πολύ κλειστή άμυνα των Δανών, ωστόσο τα άτσαλα μαρκαρίσματά τους και η απειρία ήταν οι παράγοντες που έδωσαν τη νίκη στους "μπιανκονέρι".

Γιουβέντους: Μπουφόν, Κάσερες, Μπονούτσι, Κιελίνι, Παντοΐν (69' Μαρκίζιο), Βιδάλ (83' Ογκμπόνα), Πίρλο, Πογκμπά, Ασαμόα, Τέβες (81' Βούτσινιτς), Γιορέντε

Κοπεγχάγη: Βίλαντ, Γιάκομπσεν, Μέλμπεργκ, Σίγκουρντσον, Μπένγκτσον, Κλαουντεμίρ, Ντιλέινι (76' Αμανκουά), Μπολάνιος (61' Κρίστενσεν), Γκίσλασον, Τουτού (81' Πουρί), Γιόργκενσεν

Με "αέρα" πρόκρισης η Γιουβέντους, άνετα η Ρεάλ

Ρεάλ Μαδρίτης - Γαλατάσαραϊ 4-1

(37' Μπέιλ, 51' Αρμπελόα, 63' Ντι Μαρία, 81' Ίσκο - 38' Μπουλούτ)

Ο τραυματίας Κριστιάνο Ρονάλντο συμμετείχε στην... εκστρατεία που γινόταν στις εξέδρες για τη "Χρυσή Μπάλα", την ώρα που στον αγωνιστικό χώρο προσφέρθηκαν αρκετοί συμπαίκτες του για να κάνουν τη δουλειά του. Χωρίς "καθαρόαιμο" επιθετικό, με τον Χέσε Ροδρίγκεθ να παίζει αυτόν τον ρόλο μέχρι να αποβληθεί για 17η φορά στην καριέρα του στη Ρεάλ ο Σέρχιο Ράμος και αλλάξουν τα πλάνα του Κάρλο Αντσελότι, οι "μερένγκες" δεν έπιασαν υψηλά στάνταρ απόδοσης, αλλά δεν αντιμετώπισαν μεγάλα προβλήματα κόντρα στους Τούρκους.

Ο Γκάρεθ Μπέιλ με φάουλ άνοιξε το σκορ, ο Ουμούτ Μπουλούτ αξιοποίησε τους πανηγυρισμούς των γηπεδούχων και απάντησε στο επόμενο λεπτό, αλλά οι Άλβαρο Αρμπελόα και Άνχελ ντι Μαρία "καθάρισαν" το ματς για τους Ισπανούς, πικραίνοντας την... τούρτα γενεθλίων του 49χρονου Ρομπέρτο Μαντσίνι. Η Ρεάλ έσπασε την κατάρα της 27ης Νοεμβρίου στην Ευρώπη (πρώτη νίκη σε 5 ματς) και έφτασε τα 30 σερί ματς του Champions League με γκολ, καταρρίπτοντας το ρεκόρ της Μπαρτσελόνα μεταξύ 2009 και 2012.

Ρεάλ Μαδρίτης: Κασίγιας, Αρμπελόα, Πέπε, Ράμος, Μαρσέλο (74' Καρβαχάλ), Ιγιαραμέντι, Κασεμίρο (59' Κασεμίρο), Ίσκο, Ντι Μαρία, Μπέιλ, Χεσέ (28' Νάτσο)

Γαλατάσαραϊ: Εράι, Εμπουέ, Ζαν, Σετζού, Νουνκό, Μπρούμα (63' Σνάιντερ), Ινάν, Μέλο (88' Γιουλσελάμ), Αμραμπάτ (67' Ριέρα), Μπουλούτ, Ντρογκμπά

Σε ρυθμούς twitter

Με "αέρα" πρόκρισης η Γιουβέντους, άνετα η Ρεάλ

# Η καμπάνια των φίλων της Ρεάλ Μαδρίτης για την απονομή της φετινής "Χρυσής Μπάλας" στον Κριστιάνο Ρονάλντο.

Με "αέρα" πρόκρισης η Γιουβέντους, άνετα η Ρεάλ

# "Δεν είστε μόνες σας, Φιλιππίνες". Το μήνυμα στήριξης του "Σαντιάγο Μπερναμπέου" στη γλώσσα της χώρας που δοκιμάζεται από τα φυσικά φαινόμενα τις τελευταίες ημέρες.

News 24/7

24MEDIA NETWORK