Πέρασε η Ρεάλ, σε θέση ισχύος η Βασιλεία (VIDEOS)

Χάρη στο 1-0 επί της Λίβερπουλ στη Μαδρίτη η Ρεάλ έφτασε τις τέσσερις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια και πήρε το εισιτήριο για τους 16 του Champions League. Η Βασιλειά σκόρπισε τη Λουντογκόρετς και απέκτησε αβαντάζ για τη δεύτερη θέση.

Πέρασε η Ρεάλ, σε θέση ισχύος η Βασιλεία (VIDEOS)

Ρεάλ Μαδρίτης - Λίβερπουλ 1-0

(27' Μπενζεμά)

Θα ήταν παράδοξο η Ρεάλ να μην εκμεταλλευτεί το γεγονός πως ο Ρότζερς επέλεξε να παρατάξει τη Λίβερπουλ στο "Μπερναμπέου" με 11άδα... λιγκ καπ (ενόψει Τσέλσι). Μάλιστα το 1-0 στο 27', από την παράλληλη μπαλιά του Μαρσέλο και την προβολή του Μπενζεμά, ήρθε πολύ αργά σε σχέση πάντα με τις ευκαιρίες που είχε δημιουργήσει έως εκείνο το χρονικό σημείο η "βασίλισσα".

Ο Μινιολέ κράτησε όσο ήταν δυνατόν το μηδέν, αλλά έπαιζε μόνος απέναντι σε όλους τους μέσους/επιθετικούς των Μαδριλένων, ιδίως δε του Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος έψαχνε το 71ο γκολ του στο Champions League ισοφαρίζοντας το ρεκόρ του Ραούλ. Ο Πορτογάλος σταρ κυνηγούσε μανιωδώς αυτό που του έλειπε, αλλά ο Βέλγος γκολκίπερ ήταν σταθερός στις επεμβάσεις του και δεν τον άφησε να πανηγυρίσει. Έδωσε μάλιστα το δικαίωμα στους συμπαίκτες του να πιστέψουν ότι μπορούν να διεκδικήσουν θετικό αποτέλεσμα παρά τα... μηδέν σουτ στο πρώτο μισό.

Ο Μορένο ανέβαινε συχνά και απείλησε στο 56', ο Λαλάνα έκανε κάτι φιλόδοξο, στην καλύτερη στιγμή των "κόκκινων", και ο Ρότζερς έριξε στη μάχη Τζέραρντ, Στέρλινγκ και Κουτίνιο. Μόνο που τις περισσότερες ευκαιρίες είχε ξανά η ομάδα του Αντσελότι και όχι η Λίβερπουλ, όπως το δοκάρι του Μπέιλ στο 71' και η αντίστοιχη του Ουαλού στο 85', στην οποία ξανά ο Μινιολέ αντέδρασε άψογα. Εν τέλει το 1-0 έμεινε μέχρι το φινάλε και η Ρεάλ προκρίθηκε.

Ρεάλ: Κασίγιας, Αρμπελόα (83' Νάτσο), Βαράν, Ράμος, Μαρσέλο, Κρόος, Μόντριτς, Ίσκο, Ροντρίγκες (62' Μπέιλ), Ρονάλντο, Μπενζεμά (87' Ερνάντες)

Λίβερπουλ: Μινιολέ, Μανγκίγιο, Σκρτελ, Τουρέ, Μορένο, Λούκας (69' Τζέραρντ), Τσαν (75' Κουτίνιο), Άλεν, Λαλάνα, Μάρκοβιτς (69' Στέρλινγκ), Μπορίνι

Πέρασε η Ρεάλ, σε θέση ισχύος η Βασιλεία (VIDEOS)

Βασιλεία - Λουντογκόρετς 4-0

(34' Εμπολό, 41' Γκονσάλες, 59' Γκάσι, 65' Σουκί)

Η Βασιλεία βρήκε τον ιδανικό τρόπο για να "εκδικηθεί" τη Λουντογκόρετς για τον τρόπο που έχασε το ματς στη Σόφια (γκολ στις καθυστερήσεις). Οι πρωταθλητές Ελβετίας έπιασαν από το λαιμό τους φιλοξενούμενους και με πίεση από νωρίς δεν τους άφησαν να πάρουν ανάσα. Οι ευκαιρίες του Αλεξαντρόφ ήταν... όαση μέσα στην υπεροχή της Βασιλείας, η οποία δεν άργησε να προηγηθεί, με τον Εμπολό στο 34' φτάνοντας γρήγορα στο 2-0 με τον Γκονσάλες στο 41'. Σε αμφότερα την ασίστ έδωσε ο Φράι.

Η Λουντογκόρετς δεν βρήκε αντίδοτο και παρά την αλλαγή του Μπέζιακ με τον Χαμζά η Βασιλεία συνέχισε στο ίδιο τέμπο. Μέχρι το 65' μάλιστα οι γηπεδούχοι σκόραραν άλλες δύο φορές, με τον Γκάσι και τον Σουκί, δίνοντας διαστάσεις θριάμβου σε μια νίκη που τους έφερε σε θέση ισχύος για την πρόκριση. Πλέον αν δεν χάσουν στο "Άνφιλντ", δύσκολα θα μείνουν εκτός συνέχειας.

Βασιλεία: Βατσλίκ, Σχαρ, Σουκί, Σαφάρι, Τσούφι, Φράι (81' Ντίας), Ελνενί, Τζάκα, Γκάσι (74' Ντελγάδο), Γκονσάλες (69' Καλά), Εμπολό

Λουντογκόρετς: Στογιάνοφ, Ανγκούλο, Μότσι (21' Α.Αλεξαντρόφ), Τερζίεφ, Καϊτσαρά, Μ.Αλεξαντρόφ, Εσπίνιο (64' Άμπελ), Αμπάλο, Ντιάκοφ, Μαρσελίνιο, Μπέζιακ (46' Χαμζά)

News 24/7

24MEDIA NETWORK