Το απόλυτο η Μάλαγα, ο Κερζακόφ λύτρωσε τη Ζενίτ

Με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Αλεξάντερ Κερζακόφ η Ζενίτ πήρε τους πρώτους της βαθμούς στο εφετινό Champions League μετά το 1-0 επί της αξιόμαχης Αντερλεχτ.

Το απόλυτο η Μάλαγα, ο Κερζακόφ λύτρωσε τη Ζενίτ

Μάλαγα - Μίλαν 1-0

(64' Χοακίν)

Με τη Μίλαν να κατεβαίνει με 8 Ιταλούς στη σύνθεσή της για πρώτη φορά μετά το 1996 και τη Μάλαγα να διεκδικεί την τρίτη νίκη της σε ισάριθμα παιχνίδια, το ματς παρουσίαζε ενδιαφέρον από κάθε άποψη. Πόσο μάλλον όταν ο Γκάμεθ κέρδισε πέναλτι στο 45ο λεπτό και ο Χοακίν έστειλε τη μπάλα δοκάρι και άουτ.

Η Μίλαν έμεινε ζωντανή, προσπάθησε να πάρει την κατοχή, αλλά του συγκρότημα του Πελεγκρίνι έδειχνε πιο ικανό να φτάσει στην αντίπαλη περιοχή. Και το πέτυχε στο 65ο λεπτό όταν ο Χοακίν έκανε αυτό που δεν πέτυχε νωρίτερα. Σκόραρε μετά από θαυμάσια πάσα του Ιτούρα και διαμόρφωσε το τελικό 1-0.

Ειρήσθω εν παρόδω, ο Χοακίν είχε χάσει πέναλτι και κόντρα στη Βαγιαδολίδ λίγες μέρες νωρίτερα και πέτυχε τελικά το νικητήριο γκολ.

Οι συνθέσεις:

Μάλαγα: Καμπαγιέρο, Γκάμεζ, Βέλινγκτον, Ντεμικέλις, Χοακίν (85’ Ντούντα), Ιτούρα, Ελισέου, Ίθκο, Πορτίγιο (93’ Ονιέγου), Σαβιόλα (70’ Σάντα Κρους)

Μίλαν: Αμέλια, Ντε Σίλιο, Μεξές, Ακέρμπι (79’ Κρκιτς), Μπονέρα, Μοντολίβο, Κονστάντ (69’ Πάτο), Αμπροσίνι, Εμάνουελσον, Πατσίνι, Ελ Σαράουι

Το απόλυτο η Μάλαγα, ο Κερζακόφ λύτρωσε τη Ζενίτ

Ζενίτ - Άντερλεχτ 1-0

(72' Κερζακόφ)

Με δύο ήττες στην πλάτη η Ζενίτ έπρεπε να κατέβει για τη νίκη κόντρα στην Αντερλεχτ στην παγωμένη Αγία Πετρούπολη. Ωστόσο, τα πράγματα μόνο εύκολα δεν ήταν για την ομάδα του Σπαλέτι, η οποία για ακόμη ένα ματς έδειξε όλα τα κακώς κείμενά της. Αντίθετα, η Αντερλεχτ παρά τις απουσίες της χτύπησε στα ίσια τους γηπεδούχους, δεν φοβήθηκε το ματς και δημιούργησε τις προϋποθέσεις για να ανοίξει το σκορ.

Η Ζενίτ ήταν, όμως, εκείνη που το έκανε με το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Κερζακόβ. Οι γηπεδούχοι πήραν το προβάδισμα, αλλά δεν πήραν την αυτοπεποίθηση, αφού οι Βέλγοι πίεσαν για την ισοφάριση, αλλά δεν είχαν το καθαρό μυαλό να το κάνουν, πέραν κάποιων σουτ.

Ο Σπαλέτι είδε με ανακούφιση στο τέλος την ομάδα του να παίρνει το πρώτο τρίποντο της νίκης μετά τις δύο ήττες από Μάλαγα και Μίλαν και να διατηρεί τις ελπίδες πρόκρισης στην επόμενη φάση. Σε αντίθεση με την Αντερλεχτ που έχει μόλις ένα βαθμό.

Οι ενδεκάδες:

Ζενίτ: Μαλαφέεβ, Ανιουκόβ, Χουμπότσαν, Λόμπερτς, Κρίσιτο, Βιτσέλ, Σιρόκοβ (76' Μπρούνο Άλβες), Σέμακ (67' Ζιριάνοβ), Φαϊζούλιν (58' Μπιστρόβ), Χουλκ, Κερζακόβ

Αντερλεχτ: Προτό, Βασιλέβσκι (83' Μόλινς), Κουγιατέ, Νάιτινκ, Ντεσχάχτ, Λούκας Μπίγλια, Κανού, Πρετ (74' Ιακοβένκο), Ζιλέ, Μίλαν Γιοβάνοβιτς, Ντε Σούτερ

News 24/7

24MEDIA NETWORK