Ολυμπιακός-Παρί Σεν Ζερμέν 1-4

Το "ερυθρόλευκο" κρεσέντο του πρώτου ημιχρόνου έμεινε στα αποδυτήρια του Καραϊσκάκη και στο δεύτερο ημίχρονο η Παρί του Λαβέτσι έκανε πάρτι με τρία γκολ από ισάριθμα κόρνερ (1-4). Μότα, ο δήμιος του Ολυμπιακού, απίστευτο το γκολ του Βάις.

Ολυμπιακός-Παρί Σεν Ζερμέν 1-4

ΤΟ LIVE ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Εικόνα του αγώνα

Ένα είναι σίγουρο: ότι τέτοια μεγάλα παιχνίδια, με ομάδες επιπέδου Παρί Σεν Ζερμέν, χρειάζεται και τύχη. Την οποία ο Ολυμπιακός δεν είχε στο διάστημα υπερείχε εμφανώς στο γήπεδο. Τα δοκάρια (οριζόντιο και δεξί) σταμάτησαν τον Βάις στα 57'' και τον Φουστέρ στο 15' και αντί το σκορ να είναι τουλάχιστον 1-0 έγινε 0-1 στο 19'. Τρομερή αναμφίβολα η κάθετη μπαλιά του Ιμπραχίμοβιτς στον Μάξουελ που... έχρισε σκόρερ τον Καβάνι, αλλά μέχρι τότε οι πρωταθλητές Γαλλίας δεν είχαν -ουσιαστικά- ξαναπατήσει περιοχή.

Το γεγονός πάντως ότι ο Βάις, αφού εξέθεσε διαδοχικά Μαρκίνιος - Σίλβα με δυο ονειρεμένες ντρίμπλες, ισοφάρισε γρήγορα (στο 25') βοήθησε τον Ολυμπιακό να μην χάσει την πίστη του, να μην απογοητευτεί. Συνέχισε το ίδιο επιθετικά στην άμυνα, οι παίκτες του Μίτσελ έβγαιναν πρώτοι στις μονομαχίες και έκλεβαν συνεχώς την μπάλα, με τους Σάμαρη - Μασάντο να κυριαρχούν στο χώρο με την αποτελεσματικότητά τους.

Η Παρί είχε την κατοχή, όχι βέβαια τα συντριπτικά ποσοστά του Σαμπιονά, αλλά ασφυκτιούσε από την αδιάκοπη πίεση των "ερυθρόλευκων" σε όλα τα μήκη του αγωνιστικού χώρου και τη μεταξύ αυτών αλληλοκάλυψη, οι οποίοι είχαν καταφέρει να εξουδετερώσουν ατού όπως ο Καβάνι, ο Ιμπραχίμοβιτς και ο Ματουιντί.

Ήταν λογικό βέβαια ο Ολυμπιακός να μην αντέξει στον ίδιο ρυθμό και αναπόφευκτο η γαλλική ομάδα να κερδίσει μέτρα στο γήπεδο. Τη βοήθησε πολύ και ο προπονητής της, ο Λοράν Μπλαν, σε αυτό, τοποθετώντας τον Λαβέτσι στην τριάδα της επίθεσης αντί του Λούκας που δεν έμπαινε στις μάχες με τον ίδιο τρόπο. Με τον Ολυμπιακό οπισθοχωρημένο και τους κεντρικούς μέσους πιο κοντά στην άμυνα παρά στην επίθεση, η Παρί κυκλοφόρησε σαφώς καλύτερα την μπάλα και άρχισε να βρίσκει χώρους, πατώντας την περιοχή του Ρομπέρτο.

Στο 59' ο Ισπανός είχε απάντηση στο σουτ του Καβάνι, αλλά τόσο ο ίδιος όσο και οι συμπαίκτες του εκτέθηκαν σε δύο φαινομενικά βατές φάσεις. Δύο κόρνερ του Λαβέτσι σ' ένα πεντάλεπτο (68', 73'), ισάριθμες κεφαλιά του Τιάγκο Μότα από το ίδιο σημείο και τα όνειρα για θετικό αποτέλεσμα στην πρεμιέρα έγιναν... εφιάλτης. Όσες περισσότερες φορές άλλωστε επιτρέψεις στην Παρί να βρίσκεται στην περιοχή, τόσες θα κινδυνεύσεις.

Οι "ερυθρόλευκοι" δεν γλίτωσαν ούτε το τέταρτο γκολ. Ο Ρομπέρτο απέκρουσε το πέναλτι (και την επαναφορά) του Ιμπραχίμοβιτς (ανατράπηκε από τον Σάμαρη), αλλά ο Μαρκίνιος στο 86' μιμήθηκε τον συμπατριώτη του, ο οποίος είχε ρόλο δημιουργού (εκτέλεση κόρνερ από την άλλη πλευρά), και με τρίτη κεφαλιά έδωσε τη χαριστική βολή στην ελληνική ομάδα.

MVP

Ο Εσέκιελ Λαβέτσι ήρθε από τον πάγκο για ν' ανατρέψει τις ισορροπίες του αγώνα. Πότε δεξιά και πότε αριστερά ο Αργεντίνος εξτρέμ έδωσε άλλη διάσταση στο παιχνίδι της Παρί Σεν Ζερμέν και με δύο καλοχτυπημένα κόρνερ έχρισε δις σκόρερ τον Τιάγκο Μότα. Αναμφίβολα ο άνθρωπος του ματς.

Κλειδί

Η οπισθοχώρηση του Ολυμπιακού έδωσε στο χώρους στους Παριζιάνους και τους έφερε πιο κοντά στην περιοχή του Ρουμπέρτο. Από τη στιγμή που εισήλθαν σε αυτήν, οι πιθανότητες να μην σκοράρουν ήταν λίγες. Το έκαναν τρεις φορές, έχασαν και πέναλτι.

Σχόλιο

Το Champions League δεν είναι σίγουρα η δικαιότερη διοργάνωση. Ο καλύτερος Ευρωπαίος Ολυμπιακός των τελευταίων ετών θα μπορούσε να προηγείται της Παρί με το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, αλλά τα δοκάρια και μια αβλεψία στην άμυνα έφεραν το 1-1. Διαφορετική θα ήταν σίγουρα η ψυχολογία των "ερυθρόλευκων" στο δεύτερο μισό, αν είχαν το αβαντάζ στο σκορ, ίσως διαφορετικό και το τελικό αποτέλεσμα που σε έκταση αδίκησε την προσπάθεια τους. Οι Παριζιάνοι τιμώρησαν το φόβο του Μίτσελ και την έλλειψη ενέργειας των ποδοσφαιριστών στο τελευταίο ημίωρο.

Οι συνθέσεις:

Ολυμπιακός: Ρομπέρτο, Μανιάτης, Μεντζανί, Σιόνας, Μπονγκ, Σάμαρης, Μασάντο, Φουστέρ (74' Σαβιόλα), Βάις (84' Γιαταμπαρέ), Ντομίνγκες (60' Κάμπελ), Μήτρογλου

Παρί: Σιρίγκου, Φαν ντερ Βιλ, Τ.Σίλβα, Μαρκίνιος, Μάξουελ, Τ.Μότα, Ματουιντί, Βεράτι (79' Ραμπιό), Λούκας (46' Λαβέτσι), Καβάνι (87' Μενέζ), Ιμπραχίμοβιτς

Κίτρινες: Μπονγκ - Φαν ντερ Βιλ

News 24/7

24MEDIA NETWORK