Πρόκριση για Μάλαγα, στο "κόλπο" η Άντερλεχτ

Η Μάλαγα έγινε η 1η ομάδα που προκρίθηκε στη φάση των 16 του Champions League, αποσπώντας ισοπαλία 1-1 στο Σαν Σίρο από τη Μίλαν. Νίκη 1-0 για Άντερλεχτ επί της Ζενίτ, που την βάζει δυναμικά στο "κόλπο" της πρόκρισης.

AC Milan's forward Stephan  El Shaarawy (L) reacts after Malaga's Portuguese midfielder Eliseu scored during the Champions league football match AC Milan vs Malaga on November 6, 2012 at San Siro Stadium in Milan.  AFP PHOTO / GIUSEPPE CACACE        (Photo credit should read GIUSEPPE CACACE/AFP/Getty Images)
AC Milan's forward Stephan El Shaarawy (L) reacts after Malaga's Portuguese midfielder Eliseu scored during the Champions league football match AC Milan vs Malaga on November 6, 2012 at San Siro Stadium in Milan. AFP PHOTO / GIUSEPPE CACACE (Photo credit should read GIUSEPPE CACACE/AFP/Getty Images) AFP/GETTY IMAGES

Μίλαν - Μάλαγα 1-1

(73' Πάτο - 40' Ελισέου)

Είθισται με κάθε αποχώρηση ενός σημαντικού ποδοσφαιριστή, να αναζητείται άμεσα διάδοχος. Ο Σάντι Καθόρλα ήταν τέτοιος για τη Μάλαγα, αλλά βγάζει το "ψωμί" του πλέον στην Άρσεναλ. Ο 20χρονος Ισπανός μεσοεπιθετικός Ίσκο, με την ενέργειά του πριν το γκολ που έδωσε στη Μάλαγα την ιστορική ισοπαλία - πρόκριση στην επόμενη φάση απέναντι στη Μίλαν με 1-1, απέδειξε ότι είναι όντως ο διάδοχος του Καθόρλα, ο οποίος έφερε στο θεσμό τους Ανδαλουσιάνους. Ίσως να τον εκτίμησε και ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ο οποίος στην πρώτη φετινή παρουσία του στο Σαν Σίρο (στο πλευρό του επικεφαλής της Formula 1, Φλάβιο Μπριατόρε), παρακολούθησε ακόμα μία αποτυχία των "ροσονέρι".

Το 125ο παιχνίδι της διοργάνωσης στο εν λόγω γήπεδο (περισσότερα από κάθε άλλο γήπεδο) βρήκε τον Γουίλι Καμπαγέρο να σταματά τους Μπόγιαν Κρκιτς και Ούρμπι Εμάνουελσον και να στερεί ένα "λυτρωτικό" τέρμα για τους "ροσονέρι", που άρχισαν με το... αριστερό, κάνοντας αναγκαστική αλλαγή μόλις στο 6' (Ματία ντε Σίλιο αντί του Ινιάτσιο Αμπάτε). Στο 40ό λεπτό, η "μαγεία" του Ίσκο έδωσε την ευκαιρία στον Ελισέου να ανοίξει το σκορ και να φέρει τους γηπεδούχους (για ακόμα μία φορά) σε δύσκολη θέση. Ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι έριξε στο ματς τους Κέβιν Πρινς Μπόατενγκ και Ρομπίνιο (επανεμφάνιση μετά από τραυματισμό) και τη λύση έδωσε ο Αλεσάντρε Πάτο με κεφαλιά στο 73ο λεπτό, ισοφαρίζοντας σε 1-1, με το οποίο οι Ιταλοί διατηρήθηκαν στη 2η θέση του ομίλου.

Μίλαν: Αμπιάτι, Αμπάτε (5' Ντε Σίλιο), Μεξές, Μπονέρα, Κονστάντ, Ντε Γιονγκ, Μοντολίβο, Ελ Σαραουί (62' Μπόατενγκ), Κρκιτς, Εμάνουελσον (80' Ρομπίνιο), Πάτο

Μάλαγα: Καμπαγέρο, Γκάμεθ, Ντεμιτσέλις, Ουέλιγκτον, Σάντσεθ, Καμάτσο, Ιτούρα (75' Τουλαλάν), Χοακίν (82' Φερνάντες), Ίσκο, Ελισέου, Σαβιόλα (69' Σάντα Κρους)

Πρόκριση για Μάλαγα, στο "κόλπο" η Άντερλεχτ

Άντερλεχτ - Ζενίτ 1-0

(17' Μποκάνι)

Η επιστροφή του Άξελ Βίτσελ δέσποζε στο "Κονστάν Βάντε Στοκ" μέχρι ο Ντιομερσί Μποκάνι εξελιχθεί σε πρωταγωνιστή της αναμέτρησης, σημειώνοντας το τέρμα που έδωσε τη νίκη 1-0 στην Άντερλεχτ απέναντι στη Ζενίτ και έβαλε τους πρωταθλητές Βελγίου ξανά στο "κόλπο" της πρόκρισης. Οι μνήμες από το εγκληματικό μαρκάρισμα του Βέλγου αμυντικού μέσου (τότε της Σταντάρ Λιέγης) στον Μάρτσιν Βασιλέβσκι "ξυπνούσαν" σε κάθε άγγιγμα της μπάλας από μέρους του, ωστόσο από νωρίς, μόλις στο 17', οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ και άφησαν πίσω τους κάθε εξωαγωνιστική πλοκή.

Οι Ρώσοι ήταν πιεστικοί, αλλά αναποτελεσματικοί και δίχως κάθετες μπαλιές, δεν κατάφεραν να διαπεράσουν την άμυνα των γηπεδούχων. Η είσοδος του Ντάνι βοήθησε μέχρι ενός σημείου, ωστόσο οι Βέλγοι κλείστηκαν ιδανικά στην περιοχή τους και κράτησαν το μηδέν στην εστία του Σίλβιο Πρότο.

Άντερλεχτ: Πρότο, Ζιλέ, Κουγιατέ, Νούιτινκ, Σαφαρί, Μπίλια, Κλιέσταν, Μπρούνο (72' Γιακοβένκο), Πράετ (79' Κάνου), Γιοβάνοβιτς, Μποκάνι

Ζενίτ: Μαλαφέεφ, Ανιούκοφ, Λόμπαερτς (69' Άλβες), Χούμποτσαν, Κρισίτο, Σιρόκοφ, Σέμακ (46' Ντάνι), Ντενίσοφ, Βίτσελ, Μπιστρόφ (77' Κανουνίκοφ), Κερζακόφ

News 24/7

24MEDIA NETWORK