Σώθηκε στο τέλος η Ζενίτ, πρόκριση για Μάλαγα και Μίλαν

Με γκολ του Φαϊζούλιν στο 86' η Ζενίτ έσωσε τη μισή παρτίδα στο παιχνίδι κόντρα στη Μάλαγα (2-2). Οι Ισπανοί προηγήθηκαν 0-2 στα πρώτα 9 λεπτά. Νίκη-πρόκριση για Μίλαν στο Βέλγιο.

Σώθηκε στο τέλος η Ζενίτ, πρόκριση για Μάλαγα και Μίλαν

Ζενίτ-Μάλαγα 2-2

Στη θεωρία οι πρωταθλητές Ρωσία καίγονταν για τη νίκη. Η Μάλαγα απλώς είχε το κίνητρο της πρώτης θέσης την οποία εξασφάλιζε και με ισοπαλία.

Και όμως, το ξεκίνημα του αγώνα "αποκάλυψε" τελείως διαφορετικά πράγματα. Οι Ισπανοί μπήκαν ορμητικά στο ματς και κατάφεραν να προηγηθούν με 2-0 πετυχαίνοντας δύο τέρματα (με Μπουανότε και Φερνάντες) στο 8' και στο 9'.

Η Ζενίτ τα έχασε και για κάποιο διάστημα έδειχνε ανήμπορη να αντιδράσει. Από το 20' και μετά όμως έβαλε την μπάλα κάτω, πίεσε ασφυκτικά τον αντίπαλο και δημιούργησε όλες τις προϋποθέσεις για να επανέλθει στη διεκδίκηση της νίκης.

Μείωσε μάλιστα σχετικά νωρίς, στο 49' με τον Ντάνι αλλά έπρεπε να περιμένει μέχρι το 86' για να πάρει το βαθμό της ισοπαλίας και αφού πρώτα χάθηκαν σημαντικές ευκαιρίες. Η δε φάση της ισοφάρισης είναι για χαϊλάιτ. Ο Ντάνι μόνος του με την εστία πάτησε την μπάλα η οποία στρώθηκε στο Φαϊζούλιν που έγραψε με σουτ το 2-2.

Η απώλεια της νίκης πάντως ουδόλως ενόχλησε τη Μάλαγα και την πρώτη θέση εξασφάλισε και το αήττητο στον όμιλο διατήρησε.

Ζενίτ: Μαλαφέεφ, Ανιουκόφ (81' Mπιστρόφ), Άλβες, Λόμπαερτς, Χούμποτσαν, Βίτσελ, Ντενίσοφ, Σιρόκοφ (72΄Φαϊζούλιν), Χουλκ, Κερζακόφ, Ντάνι

Μάλαγα: Καμπαγέρο, Γκάμεθ, Ντεμιτσέλις (46' Ουέλιγκτον), Ονιέγου, Ελισέου, Φερνάντες (76' Χουάνμι), Τουλαλάν, Καμάτσο, Ντούντα (63' Πορτίγιο), Μπουονανότε, Σάντα Κρους.

Σώθηκε στο τέλος η Ζενίτ, πρόκριση για Μάλαγα και Μίλαν

Αντερλεχτ-Μίλαν 1-3

Ακόμα και αυτή η Μίλαν δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερα προβλήματα κόντρα στην Αντερλεχτ εξασφαλίζοντας την πρόκριση με τη νίκη της (3-1). Μπορεί η ομάδα του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι να μην πλησίασε καν την εστία του Πρότο στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα των Βρυξελλών, ωστόσο με τρία τέρματα στην επανάληψη πήρε τη νίκη και την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Ο μόνιμος σκόρερ των Μιλάνεζων στα τελευταία ματς Ελ Σαραουί άνοιξε το σκορ στο 47' ενώ στο 71' ο Μεξές πέτυχε το καλύτερο γκολ στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ με ανάποδο ψαλίδι από το ύψος της περιοχής!

Οι γηπεδούχοι, παίζοντας με 10 παίκτες από το 70' λόγω αποβολής του Νούιτινγκ, έκαναν ότι μπορούσαν στο τελευταίο τέταρτο. Μείωσαν με τον Ντε Σάτερ στο 78', έχασαν ευκαιρίες και πίεσαν αλλά δεν κατάφεραν να φτάσουν στην ισοφάριση.

Αντ' αυτού, η Μίλαν πέτυχε και τρίτο γκολ με τον Πάτο στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Άντερλεχτ: Πρότο, Ζιλέ, Κουγιατέ, Νούιτινκ, Ντεσχάχτ, Κλιέσταν, Μπίλια, Μπρούνο (66'Γιακοβένκο), Πράετ (75' Ντε Σάτερ), Γιοβάνοβιτς (77'Κανεσίν), Μποκάνι

Μίλαν: Αμπιάτι, Ντε Σίλιο, Μεξές (77' Ζαπάτα), Γέπες, Κονστάντ (73' Εμάνουελσον), Μοντολίβο, Ντε Γιονγκ, Νοτσερίνο, Μπόατενγκ, Ελ Σαραουί, Κρκιτς (67' Πάτο)

News 24/7

24MEDIA NETWORK