Βασιλεία - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2-1

Η Βασιλεία επικράτησε 2-1 της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και έγραψε μία από τις πιο "χρυσές" σελίδες της ιστορίας της.

Βασιλεία - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2-1

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ:

Το ματς ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για την ελβετική ομάδα. Πριν ακόμη συμπληρωθούν 10 λεπτά παιχνιδιού κι έπειτα από σέντρα του Σακίρι, ο ντε Χέα έδιωξε με το πόδι και ο Στρέλερ με μονοκόμματο σουτ άνοιξε το σκορ στο "Σεντ Γιάκομπς Παρκ".

Μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους, η Γιουνάιτεντ έχασε κάποιες καλές ευκαιρίες για να ισοφαρίσει, όμως, ο Ρούνεϊ βρισκόταν εκτός κλίματος αγώνα και τα δεδομένα δεν άλλαξαν.

Τα πράγματα δυσκόλεψαν ακόμη περισσότερο για τους φιλοξενούμενους, όταν ο -αρνητικός κατά τ' άλλα- Βίντιτς αποχώρησε τραυματίας, ένα λεπτό πριν από την ανάπαυλα.

Στο δεύτερο μέρος, η Βασιλεία κράτησε με σχετική άνεση το πολύτιμο προβάδισμα και χτυπώντας έξι λεπτά πριν από το τέλος με κοντινή κεφαλιά του Αλεξάντερ Φράι, αγκάλιασε την πρόκριση.

Η Γιουνάιτεντ μείωσε πέντε λεπτά αργότερα με τον Τζόουνς (φέρει μεγάλη ευθύνη ο Σόμερ), όμως, το δεύτερο γκολ δεν ήρθε ποτέ. Αυτή ήταν η πρώτη εκτός έδρας ήττα της ομάδας του Φέργκιουσον μετά το 2006 (τότε είχε χάσει από την Σέλτικ). Παράλληλα, αποκλείστηκε για τρίτη φορά από τη φάση των ομίλων μετά τις σεζόν 1994-95 και 2005-06.

ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ:

Η αργή ανάπτυξη της Γιουνάιτεντ. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η αμυντική λειτουργία της Βασιλείας να μην συναντήσει μεγάλη πίεση.

MVP:

Ο Στρέλερ. Η έμπνευσή του να σουτάρει με τη μία στη φάση του 9ου λεπτού, έδωσε από νωρίς το προβάδισμα στην ελβετική ομάδα.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ:

Δεν ήταν μόνο ένας, αλλά αυτός ήταν ο πιο αρνητικός. Ο λόγος για τον Γουέιν Ρούνεϊ, ο οποίος δεν μπόρεσε να σηκώσει το βάρος της επίθεσης των φιλοξενούμενων. Δεν φώναξε "παρών" στο σημαντικότερο ματς της φάσης των ομίλων.

Οι συνθέσεις:

Βασιλεία: Σόμερ, Παρκ Χου-Ντου, Ντράγκοβιτς, Άμπραχαμ, Σταϊνχόφερ, Σακιρί (92' Στόκερ), Φ. Φράι, Καμπράλ, Σάκα (83' Τσίπερφιλντ), Στρέλερ, Α. Φράι (88' Κουσούνγκα).

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: ντε Χέα, Εβρά, Τζόουνς, Φέρντιναντ, Σμόλινγκ, Βίντιτς (44' Έβανς), Γκιγκς, Παρκ Γι-Σουνγκ (82' Μακέντα), Νάνι, Γιανγκ (64' Γουέλμπεκ), Ρούνεϊ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK