Εμφατικές νίκες για Μπάγερν και Σίτι

Η Μπάγερν άρχισε το εφετινό Champions League όπως ολοκλήρωσε το περυσινό, αφού η ΤΣΣΚΑ Μόσχας δεν προέβαλε σθεναρή αντίσταση και το τελικό 3-0 ήρθε εύκολα. Με το ίδιο σκορ πέρασε από το Πλζεν και η Μάντσεστερ Σίτι, εκμεταλλευόμενη ένα εκρηκτικό γρήγορο δεκάλεπτο στο δεύτερο ημίχρονο.

Εμφατικές νίκες για Μπάγερν και Σίτι

Μπάγερν - ΤΣΣΚΑ Μόσχας 3-0

(4' Αλάμπα, 41' Μάντζουκιτς, 68' Ρόμπεν)

Η κάτοχος του τροπαίου έμελλε να σημειώσει το πιο γρήγορο γκολ των ομίλων της εφετινής διοργάνωσης, αφού μόλις στο 4ο λεπτό ο Ντάβιντ Αλάμπα άνοιξε το σκορ με απευθείας εκτέλεση φάουλ που θα μπορούσε να εξουδετερώσει ο Ιγκόρ Ακινφέεβ. Αυτό το γκολ έδωσε φτερά στην ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα, η οποία κυριάρχησε στο πρώτο μέρος (68% κατοχή και 10 τελικές), είχε δοκάρι στο 37' με τον Μάριο Μάντζουκιτς και διπλασίασε τα τέρματά της στο 41ο λεπτό με κεφαλιά του τελευταίου από οριακή θέση.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Μπάγερν συνέχισε να διατηρεί την πρωτοβουλία των κινήσεων και στο 68ο λεπτό ξανασκόραρε με τον αμαρκάριστο Άριεν Ρόμπεν. Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας, πάντως, δεν το έβαλε κάτω και κάθε φορά που έβγαινε στην αντεπίθεση, έβαζε σε μπελάδες την άμυνα των πρωταθλητών Ευρώπης. Η ιστορία, ωστόσο, έγραψε ότι η πρώτη μονομαχία μεταξύ των δύο ομάδων βρήκε νικήτρια τη βαυαρική ομάδα.

Μπάγερν: Νόιερ, Ντάντε, Ραφίνια, Μπόατενγκ, Λαμ, Ριμπερί, Ρόμπεν (79' Σατσιρί), Τ. Μίλερ, Αλάμπα, Κρόος (71' Σβάινσταϊγκερ), Μάντζουκιτς (75' Πισάρο).

ΤΣΣΚΑ Μόσχας: Ακινφέεβ, Ιγκνάσεβιτς, Ναμπάμπκιν, Β. Μπερεζούτσκι, Σενίκοβ, Βέρνμπλουμ, Χόντα, Στ. Τσούμπερ (77' Γ. Μιλάνοβ), Μούσα (74' Μπάζελιουκ), Βιτίνιο (46' Τόσιτς).

Εμφατικές νίκες για Μπάγερν και Σίτι

Πλζεν - Μάντσεστερ Σίτι 0-3

(48' Τζέκο, 53' Γ. Τουρέ, 58' Αγκουέρο)

Ο Πάβελ Βρμπα έχει φτιάξει μία ομάδα που διαθέτει οργανωμένη άμυνα και ταχύτητα στην ανάπτυξη, γεγονότα που εξηγούν για ποιο λόγο η Πλζεν δεν είχε γνωρίσει ήττα σε επίσημο παιχνίδι μέχρι την Τρίτη. Η Μάντσεστερ Σίτι, πάντως, ήταν καλύτερη στο πρώτο ημίχρονο, είχε δοκάρι με τον Σέρχιο Αγκουέρο και μία κλασική ευκαιρία με τον Έντιν Τζέκο.

Ένα εκρηκτικό δεκάλεπτο στις αρχές του δευτέρου μέρους έγειρε την πλάστιγγα υπέρ των "πολιτών", οι οποίοι έβαλαν τρία γκολ και έβαλαν τέλος στη σεμνή τελετή. Στο 48ο λεπτό ο Τζέκο με ψύχραιμο πλασέ άνοιξε το σκορ, στο 53ο ο Γιάγια Τουρέ έβαλε ένα εκπληκτικό γκολ με μακρινό σουτ και στο 58ο ο Αγκουέρο έγραψε το τελικό αποτέλεσμα με έξυπνο πλασέ.

Πλζεν: Κόζατσικ, Χέιντα (67' Χούμπνικ), Λιμπέρσκι, Προχάτσκα, Ραϊτόραλ, Χόραβα, Χόρβατ, Πετρζέλα, Κόβαρικ, Κολάρ (61' Ντούρις), Μπάκος (84' Τετσλ).

Μάντσεστερ Σίτι: Χαρτ, Κομπανί, Σαμπαλέτα, Κολάροφ, Νάστασιτς, Νασρί, Χεσούς Νάβας (67' Μίλνερ), Φερναντίνιο, Γ. Τουρέ (80' Χ. Γκαρσία), Τζέκο (83' Νεγρέδο), Αγκουέρο.

Σε ρυθμούς twitter

# H Μπάγερν έφτασε τις 13 εντός έδρας νίκες σε 14 παιχνίδια.

# Ο Βινσάν Κομπανί έβγαλε όλο το 90λεπτο στην πρώτη του εμφάνιση μετά τον τραυματισμό του.

# Η Πλζεν είχε την ευκαιρία να βάλει το γκολ της τιμής, όμως, το σουτ του Στάνισλαβ Τετσλ στο 88ο λεπτό βρήκε στο δοκάρι του εξουδετερωμένου Τζο Χαρτ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK