Έχασε την ευκαιρία η Ντόρτμουντ, σώθηκε η Σίτι

Η Ντόρτμουντ βρέθηκε ελάχιστα δευτερόλεπτα μακριά από την πρόκριση στην επόμενη φάση, ωστόσο ισοφαρίστηκε από τη Ρεάλ (2-2), ενώ η Μάντσεστερ Σίτι έφερε το ίδιο αποτέλεσμα με τον Άγιαξ και απέφυγε τον πρόωρο αποκλεισμό.

MADRID, SPAIN - NOVEMBER 06:  Mesut Oezil of Madrid and Ilkay Guendogan of Dortmund battle for the ball during the UEFA Champions League Group D match between Real Madrid and Borussia Dortmund at Estadio Santiago Bernabeu on November 6, 2012 in Madrid, Spain.  (Photo by Dennis Grombkowski/Bongarts/Getty Images)
MADRID, SPAIN - NOVEMBER 06: Mesut Oezil of Madrid and Ilkay Guendogan of Dortmund battle for the ball during the UEFA Champions League Group D match between Real Madrid and Borussia Dortmund at Estadio Santiago Bernabeu on November 6, 2012 in Madrid, Spain. (Photo by Dennis Grombkowski/Bongarts/Getty Images) BONGARTS/GETTY IMAGES

Ρεάλ Μαδρίτης - Ντόρτμουντ 2-2

(34' Πέπε, 89' Εζίλ / 22' Ρόις, 45' αυτ. Αρμπελόα)

Η Ρεάλ Μαδρίτης είχε τη συντριπτική κατοχή της μπάλας στο πρώτο ημίχρονο, αλλά η Ντόρτμουντ ήταν εξαιρετική στις αντεπιθέσεις της και δίκαια πήγε προηγούμενη στα αποδυτήρια. Έχοντας τη στήριξη 10.000 οπαδών του το συγκρότημα του Γίργκεν Κλοπ πάγωσε το "Σαντιάγκο Μπερναμπέου" στο 28ο λεπτό με δυνατό σουτ του Ρόις, έπειτα από κεφαλιά του Λεβαντόφσκι. Η πρωταθλήτρια Ισπανίας έγινε η παρθενική ομάδα που δέχεται 200 γκολ στο θεσμό, αλλά απάντησε έξι λεπτά αργότερα με κεφαλιά του Πέπε, ο οποίος σκόραρε για πρώτη φορά στη διοργάνωση με τη φανέλα των "μερένχες". Το πρώτο ημίχρονο, πάντως, ολοκληρώθηκε με γκολ των φιλοξενούμενων. Ο Λεβαντόφσκι κέρδισε ακόμα μία εναέρια μονομαχία, ο Αρμπελόα δεν μπόρεσε ούτε αυτή τη φορά να εξουδετερώσει τον προσωπικό του αντίπαλο και, υπό την πίεση του Γκέτσε, έβαλε αυτογκόλ.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Κ. Ρονάλντο ανέβασε αισθητά την απόδοσή του, δίνοντας ώθηση στη Ρεάλ. Ο Βαϊντενφέλερ δέχθηκε μεγάλη πίεση σε ορισμένες περιπτώσεις, ενώ λίγα δευτερόλεπτα μετά από την έναρξη ακυρώθηκε γκολ του νεοεισελθόντα Καγιεχόν, ο οποίος βρισκόταν σε οριακή θέση. Η ομάδα της Μαδρίτης, πάντως, συνέχισε να πολιορκεί τα γερμανικά καρέ και εν τέλει δικαιώθηκε. Η αριστοτεχνική εκτέλεση φάουλ του Εζίλ στο 89ο λεπτό κατέληξε στο δεξί δοκάρι και τα δίχτυα του Βαϊντενφέλερ, χαρίζοντας το βαθμό στη "βασίλισσα". Υπενθυμίζεται πως η μοναδική νίκη της Ντόρτμουντ επί ισπανικού εδάφους σημειώθηκε τη σεζόν 1996-97, εκείνη δηλαδή που κατέκτησε το Champions League. Η Ρεάλ, εξάλλου, έφερε εντός έδρας ισοπαλία στη φάση των ομίλων για πρώτη φορά από το Νοέμβριο του 2006 (2-2 με τη Λιόν).

Ρεάλ Μαδρίτης: Κασίγιας, Ράμος, Βαράν, Πέπε, Αρμπελόα (77' Κακά), Αλόνσο, Μόντριτς (46' Εσιέν), Ντι Μαρία, Εζίλ, Κ. Ρονάλντο, Ιγκουαΐν (46' Καγιεχόν).

Ντόρτμουντ: Βαϊντενφέλερ, Πίστσεκ, Σούμποτιτς, Χούμελς, Σμέλτσερ, Κελ, Γιουντογκάν (80' Πέρισιτς), Γκρόσκροϊτς, Γκέτσε (91' Λάιτνερ), Ρόις (74' Μπέντερ), Λεβαντόφσκι.

Έχασε την ευκαιρία η Ντόρτμουντ, σώθηκε η Σίτι

Μάντσεστερ Σίτι - Άγιαξ 2-2

(22' Γ. Τουρέ, 74' Αγουέρο / 10', 17' Ντε Γιονγκ)

Η Μάντσεστερ Σίτι ήθελε πάση θυσία τη νίκη για να διατηρηθεί στο παιχνίδι της πρόκρισης, όμως, ο Άγιαξ ήταν καλύτερος στο πρώτο ημίχρονο και εκμεταλλευόμενος τις στημένες φάσεις που κέρδισε, πήρε γρήγορα προβάδισμα δύο τερμάτων. Στο 10ο λεπτό ο παίκτης που έχει τρέξει τα περισσότερα χιλιόμετρα στην εφετινή διοργάνωση (Έρικσεν) εκτέλεσε κόρνερ, ο Μοϊσάντερ βρήκε την μπάλα και ο Ντε Γιονγκ από κοντά άνοιξε το σκορ. Στο 17ο λεπτό, έπειτα από νέα εκτέλεση κόρνερ του Έρικσεν, ο Ντε Γιονγκ με κεφαλιά έκανε το 2-0. Σημειώνεται ότι ο "Αίας" έχει βάλει τέσσερα γκολ από κόρνερ στο εφετινό Champions League, τα περισσότερα από κάθε άλλη ομάδα. Η απάντηση των παικτών του Ρομπέρτο Μαντσίνι ήταν άμεση, πάντως, αφού στο 22ο λεπτό ο Νασρί σέντραρε, η μπάλα βρήκε στο κεφάλι του Πόουλσεν και ο Τουρέ με υπέροχο γυριστό μείωσε.

Στο δεύτερο ημίχρονο το παιχνίδι της μοίρας έπαιξε άσχημο παιχνίδι στον Άγιαξ. Η άμυνά του δέχθηκε μεγάλη πίεση στο πρώτο 25λεπτο, αλλά κατάφερε να αντεπεξέλθει, μόλις όμως άρχισε να ισορροπεί το παιχνίδι, ο Μπαλοτέλι βρήκε με κεφαλιά τον Αγκουέρο, ο οποίος πλάσαρε ιδανικά τον Φέρμεϊρ και έφερε το ματς στα ίσα. Στα τελευταία λεπτά οι παίκτες του Φρανκ ντε Μπουρ άντεξαν στην πίεση των γηπεδούχων και έφυγαν με ένα πολύτιμο βαθμό από το Μάντσεστερ. Ως εκ τούτου έχουν τον πρώτο λόγο για τη μετάβαση στο Europa League και, παράλληλα, παρέμειναν για τα καλά στο κόλπο της πρόκρισης.

Μάντσεστερ Σίτι: Χαρτ, Σαμπαλέτα, Κομπανί, Νάστασιτς, Κλισί, Γκαρθία (46' Μπαλοτέλι), Μπάρι (85' Κολάροφ), Νασρί, Τουρέ, Αγκουέρο, Τέβες (66' Τζέκο).

Άγιαξ: Φέρμεϊρ, Φαν Ράιν, Άλντερβεϊρελντ, Μοϊσάντερ, Μπλιντ, Πόουλσεν (87' Φίσερ), Έρικσεν, Σόνε (78' Ένο), Ντε Γιονγκ, Μπούριχτερ (93' Σάνα), Μπάμπελ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK