Γλίτωσε η Ρεάλ, με το δεξί η Ντόρτμουντ

Τα τέρματα των Καρίμ Μπενζεμά και Κριστιάνο Ρονάλντο στα τελευταία λεπτά του αγώνα στο "Σαντιάγο Μπερναμπέου", ανέτρεψαν τα δεδομένα κι έδωσαν τους πολυπόθητους βαθμούς της νίκης με 3-2 στη Ρεάλ Μαδρίτης κόντρα στη Μάντσεστερ Σίτι, για την πρεμιέρα του Δ' ομίλου του Champions League. Η Ντόρτμουντ έχασε τις ευκαιρίες, για να βρει τη "λύτρωση" από τον Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι στο 87' απέναντι στον Άγιαξ.

MADRID, SPAIN - SEPTEMBER 18: Marcelo of Real Madrid celebrates scoring his sides equalizing goal during the UEFA Champions League group D match between Real Madrid and Manchester City FC at the Estadio Santiago Bernabeu on September 18, 2012 in Madrid, Spain.  (Photo by Jasper Juinen/Getty Images)
MADRID, SPAIN - SEPTEMBER 18: Marcelo of Real Madrid celebrates scoring his sides equalizing goal during the UEFA Champions League group D match between Real Madrid and Manchester City FC at the Estadio Santiago Bernabeu on September 18, 2012 in Madrid, Spain. (Photo by Jasper Juinen/Getty Images) GETTY IMAGES

Ρεάλ Μαδρίτης-Μάντσεστερ Σίτι 3-2

(76' Μαρσέλο, 87' Μπενζεμά, 90' Ρονάλντο - 69' Τζέκο, 85' Κολάροφ)

Οι φίλοι της Μάντσεστερ Σίτι φρόντισαν να φτιάξουν ατμόσφαιρα: "Είστε μία σκ... Μπαρτσελόνα". Η απάντηση των ultras της Ρεάλ Μαδρίτης ήταν ένα μακρόσυρτο "Viva España". Στις εξέδρες, διότι απάντηση ήρθε κι εντός αγωνιστικού χώρου, με ένα ημίχρονο όπου η κατοχή ήταν αλά... Μπαρτσελόνα με 74%-26%, οι πάσες 148 έναντι 88, τα σουτ 16 έναντι ενός (εκ των οποίων ο Κριστιάνο Ρονάλντο επιχείρησε τα 7). Αλλά το αποτέλεσμα "κόλλησε" στο 0-0, σε όλη τη διάρκεια του πρώτου 45λεπτού. Κατά ειρωνική σύμπτωση, τελευταία φορά που οι "μερέγκες" έμειναν στο μηδέν στην έδρα τους σε αγώνα του θεσμού, ήταν ο ημιτελικός του 2011 απέναντι στην Μπαρτσελόνα (0-2).

Ο αγωνιστικός χώρος... έγερνε και στο 2ο ημίχρονο, ωστόσο ο βαθμός αποτελεσματικότητας των πρωταθλητών Ισπανίας διατηρήθηκε κάτω από τη βάση. Η αναγκαστική είσοδος του Αλεκσάντερ Κολάροφ στη θέση του τραυματία Σαμίρ Νασρί στο 37' είχε προσφέρει ακόμα καλύτερα μαρκαρίσματα στο κέντρο για τη Σίτι, η οποία στηρίχθηκε σε έναν καταπληκτικό Γιάγια Τουρέ. Ο Ζοζέ Μουρίνιο έριξε τον Μεσούτ Οζίλ αντί του Μικαέλ Εσιέν, άλλαξε αυτό το υπερπροστατευτικό 4-3-3 και δικαίωσε τον... Ρομπέρτο Μαντσίνι, αφού οι "πολίτες" βρήκαν ακόμα περισσότερο χώρο και με τον Έντιν Τζέκο (αλλαγή στη θέση του Ντάβιντ Σίλβα που καταχειροκροτήθηκε αποχωρώντας) στο 69' "πάγωσαν" το γήπεδο.

Καρίμ Μπενζεμά και Λούκα Μόντριτς πέρασαν κι αυτοί στον αγωνιστικό χώρο, αλλά η ισοφάριση ήρθε από το δεξί σουτ του... αριστεροπόδαρου Μαρσέλο. Ένα φάουλ του Κολάροφ στο 85' που πέρασε από όλους, έδωσε ξανά προβάδισμα στη Σίτι, ωστόσο οι Μπενζεμά και Ρονάλντο διατήρησαν την παράδοση που θέλει τη Ρεάλ να αρχίζει πάντα με νίκη στο θεσμό όταν αγωνίζεται στο "Μπερναμπέου" (7 στα 7).

Ρεάλ Μαδρίτης: Κασίγιας, Αρμπελόα, Πέπε, Βαράν, Μαρσέλο, Κεντίρα (73' Μόντριτς), Αλόνσο, Εσιέν (65' Οζίλ), Ντι Μαρία, Ρονάλντο, Ιγκουαΐν (73' Μπενζεμά)

Μάντσεστερ Σίτι: Χαρτ, Μάικον (74' Σαμπαλέτα), Κομπανί, Νάστασιτς, Κλισί, Μπάρι, Γκαρθία, Γ. Τουρέ, Νασρί (37' Κολάροφ), Σίλβα (63' Τζέκο), Τέβες

Γλίτωσε η Ρεάλ, με το δεξί η Ντόρτμουντ

Ντόρτμουντ-Άγιαξ 1-0

(87' Λεβαντόβσκι)

Η μεταμόρφωση της γερμανικής Ντόρτμουντ στην... ευρωπαϊκή έκδοση του συλλόγου συνεχίστηκε για ακόμα μία χρονιά. Ο Γίργκεν Κλοπ επιμένει να παίζει πιο αμυντικά στο Champions League και να το πληρώνει, αφού αυτή η αλλαγή νοοτροπίας δεν έχει εντυπωθεί στους παίκτες του. Οι Βεστφαλοί δημιούργησαν κάποιες ευκαιρίες, κυρίως με το Μάριο Γκέτσε που δέχθηκε πολλές κλοτσιές κι έκανε αρκετό "θέατρο", ως η βασική απειλή των γηπεδούχων. Παρ' όλα αυτά, δεν ήταν άνετοι με το ποδόσφαιρο που κλήθηκαν να παίξουν.

Το passing game του Φρανκ ντε Μπουρ ήλεγχε απολύτως την κατάσταση. Αν και επιθετικά ο "Αίαντας" των 17 γκολ σε 5 ματς στην Eredivisie δεν είχε πολλές ευκαιρίες, όμως είχε κάποιες στιγμές στις οποίες δοκιμάστηκε ο Ρόμαν Βάιντενφελερ. Ο Γερμανός πέρασε με άριστα τα τεστ, όπως και ο Κένετ Φέρμεϊρ, στο πέναλτι του Ματς Χούμελς στο πρώτο τέταρτο του 2ου ημιχρόνου. Όσο κυλούσε ο χρόνος, όμως, τόσο ο "Αίαντας" οπισθοχωρούσε στην περιοχή του και ο Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι προσπαθούσε να "εκτελέσει" από κάθε απόσταση. Στο 87ο λεπτό βρήκε τελικώς το στόχο κι έδωσε μια δίκαιη νίκη στην Μπορούσια.

Ντόρτμουντ: Βάιντενφελερ, Πίστσεκ, Σούμποτιτς, Χούμελς, Σμέλτσερ, Γκεντογάν (89' Λάιτνερ), Κελ, Μπλαστσικόβσκι (73' Πέρισιτς), Γκέτσε (88 Σίμπελ), Ρόις, Λεβαντόβσκι

Άγιαξ: Φέρμεϊρ, Φαν Ράιν, Άλντερβαϊρελντ, Μοϊσάντερ, Μπλιντ, Πόουλσεν, Έρικσεν, Ντε Γιονγκ, Σάνα (89' Σουλεϊμάνι), Μπάμπελ (79' Σόνε), Μπούριχτερ

News 24/7

24MEDIA NETWORK