Εμφατικό πέρασμα της Μπάγερν από το Μάντσεστερ, γκολ και θέαμα στην Αγ. Πετρούπολη

Η Μπάγερν κυριάρχησε στο "Ιτιχάντ" και το τελικό 3-1 επί της Μάντσεστερ Σίτι χαρακτηρίζεται πέρα ως πέρα δίκαιο. Η ΤΣΣΚΑ, από την πλευρά της, αγωνίστηκε 700 χλμ. μακριά από την Μόσχας, ωστόσο αυτό δεν την εμπόδισε να επικρατήσει 3-2 της Πλζεν.

Εμφατικό πέρασμα της Μπάγερν από το Μάντσεστερ, γκολ και θέαμα στην Αγ. Πετρούπολη

Μάντσεστερ Σίτι - Μπάγερν 1-3

(79' Νεγρέδο - 7' Ριμπερί, 56' Μίλερ, 59' Ρόμπεν)

Ο Μανουέλ Πελεγκρίνι χρησιμοποίησε για πρώτη φορά τον Μίκα Ρίτσαρντς σε ρόλο δεξιού μπακ προκειμένου να περιορίσει τη δράση του Φρανκ Ριμπερί, ωστόσο το σχέδιό του απέτυχε παταγωδώς. Βλέπετε ο Γάλλος μεσοεπιθετικός σκόραρε μόλις στο 7ο λεπτό (με δυνατό σουτ που δεν μπόρεσε να εξουδετερώσει ο Τζο Χαρτ) και η Μπάγερν είχε 67% κατοχή στο πρώτο ημίχρονο (5-1 υπέρ της οι τελικές προσπάθειες προς την εστία).

Ένα τρίλεπτο ήταν αρκετό για να κλειδώσουν οι πρωταθλητές Ευρώπης το τρίποντο και κατ' επέκταση να αποδείξουν ότι ξέρουν να κάνουν πάρτι σε δύσκολες έδρες τους τελευταίους μήνες (3-1 στο "Έμιρεϊτς", 3-0 στο "Καμπ Νου", 2-0 στο "Γιουβέντους Στέιντιουμ"). Στο 56ο λεπτό ο Τόμας Μίλερ απέφυγε τον Χαρτ και διπλασίασε τα γκολ, ενώ στο 59ο ο Ρόμπεν ταλαιπώρησε τον Ματίγια Νάστασιτς και ανέβασε το δείκτη του σκορ.

Ο Μίλερ είχε την ευκαιρία να γράψει το 4-0 στο 76ο λεπτό, αλλά σημάδεψε δοκάρι και τρία λεπτά αργότερα ο Άλβαρο Νεγρέδο που είχε περάσει ως αλλαγή τον μιμήθηκε με τη μόνη διαφορά ότι εν συνεχεία η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα. Η συνέχεια ανήκε στην Σίτι, η οποία εκτός από το γκολ είχε δοκάρι με τον Νταβίντ Σίλβα και τελείωσε το παιχνίδι με παίκτη περισσότερο λόγω αποβολής του Τζερόμ Μπόατενγκ (γκρέμισε τον Γιάγια Τουρέ που έβγαινε τετ-α-τετ με τον Μανουέλ Νόιερ).

Οι συνθέσεις

Μάντσεστερ Σίτι: Χαρτ, Ρίτσαρντς, Κομπανί, Κλισί, Νάστασιτς, Νασρί (70' Μίλνερ), Χεσούς Νάβας, Φερναντίνιο, Γ. Τουρέ, Τζέκο (57' Νεγρέδο), Αγκουέρο (70' Σίλβα).

Μπάγερν: Νόιερ, Ντάντε, Ραφίνια, Μπόατενγκ, Λαμ, Ριμπερί (82' Γκέτσε), Ρόμπεν (78' Σατσιρί), Τ. Μίλερ, Αλάμπα, Σβάινσταϊγκερ (76' Κίρχοφ), Κρόος.

Εμφατικό πέρασμα της Μπάγερν από το Μάντσεστερ, γκολ και θέαμα στην Αγ. Πετρούπολη

ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Πλζεν 3-2

(19' Τόσιτς, 29' Xόντα, 78' αυτ. Ρεζνίκ - 4' Ράιτοραλ, 91' Μπάκος)

Η ελλιπέστατη ΤΣΣΚΑ δεν υπήρχε στον αγωνιστικό χώρο για περισσότερο από ένα τέταρτο, ωστόσο δεν το πλήρωσε ακριβά από τη στιγμή που δέχθηκε μόλις ένα γκολ. Αυτό σημειώθηκε στο 4ο λεπτό με σουτ (από πλάγια θέση) του Φράντισεκ Ράιτοραλ, ο οποίος είχε λάβει εντολή από τον Πάβελ Βρμπα να προωθείται συνέχεια. Εν συνεχεία χάθηκαν δύο κλασικές ευκαιρίες (από Ντάνιελ Κολάρ και Μάρεκ Μπάκος, προτού επέλθει η ανατροπή. Οι Κεϊσούκε Χόντα και Ζόραν Τόσιτς ανέβασαν αισθητά την απόδοσή τους και μέσα σε ένα δεκάλεπτο τα δεδομένα άλλαξαν χάρη στα γκολ τους (στο 19' και το 29').

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου η ομάδα του Λέονιντ Σλούτσκι άγγιξε το τρίτο γκολ, όταν μετά από γύρισμα του Κίριλ Ναμπάμπκιν, ο Αχμέντ Μούσα σημάδεψε το αριστερό δοκάρι του Κόζατσικ με εξ επαφής προσπάθεια. Από εκείνο το σημείο και μέχρι το 70ό λεπτό η Πλζεν ήταν καλύτερη, απείλησε δύο φορές, αλλά το σπάνιο αυτογκόλ του Ράντιμ Ρεζνίκ στο 78' έβαλε τέλος στη σεμνή τελετή. Ο Ιγκόρ Ακινφέεβ ανταπέδωσε το δώρο του Ρεζνίκ δίνοντας την ευκαιρία στον Μπάκος να βάλει ένα από τα ευκολότερα γκολ της καριέρας του, ωστόσο ήταν πλέον πολύ αργά για να διεκδικήσει κάτι παραπάνω η τσεχική ομάδα.

Οι συνθέσεις

ΤΣΣΚΑ Μόσχας: Ακινφέεβ, Ιγκνάσεβιτς, Α. Μπερεζούτσκι, Ναμπάμπκιν, Σένικοβ, Βέρνμπλουμ, Χόντα, Στ. Τσούμπερ (64' Γκονσάλες), Ελμ (73' Γ. Μιλάνοβ), Τόσιτς, Μούσα (89' Βιτίνιο).

Πλζεν: Κόζατσικ, Χούμπνικ, Ρεζνίκ (84' Ποσπίσιλ), Προχάτσκα, Ράιτοραλ, Χοράβα, Χόρβατ, Πετρζέλα, Κόβαρικ (70' Τετσλ), Κολάρ, Μπάκος.

Σε ρυθμούς twitter

# Η Μάντσεστερ Σίτι υπέστη την πρώτη της εντός έδρας ευρωπαϊκή ήττα από το 2008.

News 24/7

24MEDIA NETWORK