Ντιναμό Ζάγκρεμπ-Λιόν

Το κατόρθωμα της Λιόν είναι για ρεκόρ γκίνες. Στο δεύτερο ημίχρονο στο Ζάγκρεμπ συνέβησαν πράγματα και θαύματα, με τους "Λιονέ" να πετυχαίνουν έξι γκολ (!) και να μπαίνουν με παροιμιώδη άνεση στην περιοχή της Ντιναμό...

Ντιναμό Ζάγκρεμπ-Λιόν

Στο πρώτο ημίχρονο ο Ματέο Κόβατσιτς σκόραρε για τη Ντιναμό και τίποτα δεν προμήνυε όσα θα ακολουθούσαν, έστω κι αν η Κροατική ομάδα αγωνιζόταν με παίκτη λιγότερο από το 28' λόγω αποβολής του Λέκο.

Ο Γκομίς ισοφάρισε και το ημίχρονο έληξε δίχως κανείς να πιστεύει ότι η Λιόν μπορεί και να είναι στη "φάση των 16". Κι όμως, οι παίκτες του Ρεμί Γκαρντ ξεπέρασαν τους εαυτούς τους, και με φόρα από τα μαντάτα που έφταναν από την Ολλανδία (Άγιαξ-Ρεάλ 0-3) πήραν δύναμη και ξεκίνησαν μια φοβερή αντεπίθεση.

Πρωταγωνιστής της πιο ανατρεπτικής ιστορίας στο Τσάμπιονς Λιγκ ήταν ο Μπατετιμπί Γκομίς ο οποίος σκόραρε 4 γκολ σημειώνοντας το πιο γρήγορο χατ-τρικ στην ιστορία της διοργάνωσης.

Εκτός από τον Γκομίς το δρόμο προς τα δίχτυα του Κελάβα βρήκαν οι Λισάντρο Λόπες και Μπριάν.

Κλειδί αγώνα

Το κλειδί αγώνα ήταν το κίνητρο. Η Λιόν έδινε μάχη με το χρόνο προκειμένου να προλάβει να σκοράρει και να καλύψει τη διαφορά τερμάτων με τον Άγιαξ.

MVP

Ο Γκομίς σκόραρε τέσσερα γκολ μέσα σε επτά λεπτά (από το 45' έως το 52') κάνοντας ρεκόρ στη διοργάνωση με το πιο γρήγορο χατ-τρικ στην ιστορία του Τσάμπιονς Λιγκ.

Αδύναμος κρίκος

Η άμυνα της Ντιναμό. Ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο, είχε τεράστια κενά.

Οι συνθέσεις των ομάδων

Ντιναμό Ζάγκρεμπ: Κελάβα, Ιμπάνιεθ, Βρσάλκο, Βίντα, Καγιέχο, Αντέμι, Λέκο, Κόβατσιτς (80' Πόκριβατς), Σαμίρ (66' Αλίσπαχιτς), Μπάντελ, Μπεκιράι (55' Σιτούμ).

Λιόν: Γιορίς, Μ. Κονέ, Λόβρεν (54' Λισάντρο), Νταμπό, Φοφανά, Σισοκό, Γκουρκίφ, Λακαζέτ (65' Έντερσον), Γκοναλόνς, Γκομίς, Μπριάν.

News 24/7

24MEDIA NETWORK