Πάρτι της Ρεάλ στο Άμστερνταμ, έσωσε την παρτίδα στο 89' η Σίτι

Τέσσερις ημέρες πριν από το πρώτο clasico της Primera Division, η Ρεάλ Μαδρίτης πέρασε δια περιπάτου από την "Αρίνα" του Άμστερνταμ (4-1 τον Άγιαξ), έχοντας σε μεγάλη μέρα τον Κριστιάνο Ρονάλντο, που έβαλε τρία γκολ. Χωρίς να το δικαιούται, βάσει απόδοσης, η Μάντσεστερ Σίτι απέσπασε εντός έδρας βαθμό από την Ντόρτμουντ (1-1) χάρη στο εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Μπαλοτέλι στο 90'.

Πάρτι της Ρεάλ στο Άμστερνταμ, έσωσε την παρτίδα στο 89' η Σίτι

Άγιαξ - Ρεάλ Μαδρίτης 1-4

(56' Μοϊσάντερ / 42', 79', 81' Κ. Ρονάλντο, 48' Μπενζεμά)

Στις 3 Οκτωβρίου του 1574 Ολλανδοί και Ισπανοί διασταύρωσαν τα ξίφη τους στη μάχη του Λέιντεν με νικητές τους πρώτους. Στις 3 Οκτωβρίου του 2012 μία ομάδα της ιβηρικής (Ρεάλ) άλωσε την "Αρίνα" του Άμστερνταμ επικρατώντας 4-1 του Άγιαξ. Τέσσερις ημέρες πριν από το πρώτο clasico του πρωταθλήματος, η "βασίλισσα" έδειξε ότι ξαναβρίσκει τον καλό της εαυτό, αφού κυριάρχησε και στα δύο ημίχρονα, απέναντι σε μία ομάδα που αντιμετωπίζει για τρίτη σερί σεζόν στο Champions League (μόνο η Πόρτο και ο Ολυμπιακός είχαν ανάλογη κλήρωση την τριετία 1997-2000).

Μέχρι να συμπληρωθούν 20 λεπτά ο Φέρμεϊρ είχε ήδη κάνει τρεις καλές αποκρούσεις, ενώ στο 16' η κεφαλιά του Ράμος, μετά από εκτέλεση κόρνερ του Αλόνσο, πέρασε ελάχιστα εκατοστά δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Άγιαξ. Τελικά ο... γόρδιος δεσμός λύθηκε στο 42ο λεπτό έπειτα από γύρισμα του Μπενζεμά και πλασέ του Κ. Ρονάλντο από πολύ κοντινή απόσταση. Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε όπως ολοκληρώθηκε το πρώτο. Μόνο που το γκολ του Μπενζεμά (στο 48' με γυριστό σουτ, έπειτα από ασίστ του Κακά) είναι από τα ωραιότερα της εφετινής σεζόν...

Ένα ενδιαφέρον στατιστικό είναι ότι και στα 35 παιχνίδια που ο Κακά σκόραρε ή έβγαλε ασίστ, η Ρεάλ νίκησε! Με βάση τους... αριθμούς, λοιπόν, η ομάδα του Ζοζέ Μουρίνιο δεν θα μπορούσε να απειληθεί από την άμεση απάντηση του "Αίαντα" (στο 56' με κεφαλιά του Μοϊσάντερ). Αντίθετα μέσα σε ένα δίλεπτο (79'-81') ο Κριστιάνο Ρονάλντο σημείωσε δύο γκολ, το ένα καλύτερο από το άλλο, και εξασφάλισε το τρίποντο για την ομάδα του. Ως εκ τούτου ο Ίκερ Κασίγιας συνδύασε ιδανικά το γεγονός ότι έγινε ο 4ος παίκτης σε συμμετοχές στη διοργάνωση (έφτασε τις 124 και ξεπέρασε τον Πολ Σκόουλς).

Οι συνθέσεις

Άγιαξ: Φέρμεϊρ, Αλντερβέιρελντ, Μοϊσάντερ, Μπλιντ, Φαν Ράιν, Πόουλσεν (69' Σπορκσλέντε), Έρικσεν, Ντε Γιονγκ, Σάνα (66' Χούσεν), Μπέριγκτερ, Μπάμπελ (81' Λουκόκι).

Ρεάλ Μαδρίτης: Κασίγιας, Πέπε, Σ. Ράμος, Μαρσέλο, Αρμπελόα, Κακά (75' Εζίλ), Τ. Αλόνσο, Εσιέν (78' Κεντίρα), Καγιεχόν, Κ. Ρονάλντο, Μπενζεμά.

Πάρτι της Ρεάλ στο Άμστερνταμ, έσωσε την παρτίδα στο 89' η Σίτι

Μάντσεστερ Σίτι - Ντόρτμουντ 1-1

(90' πέν. Μπαλοτέλι / 61' Ρόις)

Η Μάντσεστερ Σίτι προερχόταν από 17 εντός έδρας αήττητα παιχνίδια στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις (έχει να χάσει από τη σεζόν 2008-09 και το ματς με την Μίντιλαντ), αλλά σήμερα έφτασε πιο κοντά από ποτέ στη διακοπή αυτού του εκπληκτικού σερί. Από την πλευρά της η Ντόρτμουντ απέδειξε ότι στην εν λόγω αγγλική πόλη πραγματοποιεί εξαιρετικές εμφανίσεις, αφού στην προηγούμενη της επίσκεψη (1996-97) είχε επικρατήσει 2-0 της Γιουνάιτεντ.

Η ομάδα του Κλοπ άγγιξε το γκολ μόλις στο 12ο λεπτό, όταν μετά από σουτ του Γκέτσε, ο Χαρτ άγγιξε ίσα-ίσα την μπάλα, η οποία κατέληξε στο δεξί του δοκάρι και κατέληξε σε κόρνερ. Στον αντίποδα οι πρωταθλητές Αγγλίας έχασαν μεγάλη ευκαιρία στην εκπνοή του πρώτου μέρους, με το εξ επαφής πλασέ του Σίλβα να περνάει πάνω από τα δοκάρια του Βαϊντενφέλερ. Σε γενικές γραμμές ο τελευταίος, όπως και ο Χαρτ, έκαναν κάποιες καλές επεμβάσεις κρατώντας το μηδέν.

Στο δεύτερο ημίχρονο το γήπεδο έγινε... κατηφορικό προς την εστία της ομάδας του Μαντσίνι. Στο 61ο λεπτό ο Τζακ Ρόντγουελ, που αντικατέστησε τον τραυματία Γκαρθία και πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στο Champions League, έκανε λάθος στο κέντρο και στην εξέλιξη της φάσης ο Ρόις έδωσε το προβάδισμα στους φιλοξενούμενους, οι οποίοι είχαν τη συμπαράσταση αρκετών χιλιάδων οπαδών τους. Στη συνέχεια ο Χαρτ κράτησε στο ματς τη Σίτι, ώσπου φτάνοντας στο 90' ο Σούμποτιτς έκανε "χέρι" εντός περιοχής και ο Μπαλοτέλι, που είχε περάσει ως αλλαγή εννέα λεπτά νωρίτερα, ισοφάρισε από το σημείο του πέναλτι.

Οι συνθέσεις

Μάντσεστερ Σίτι: Χαρτ, Κομπανί, Σαμπαλέτα, Κλισί (81' Μπαλοτέλι), Νάστασιτς, Νασρί (57' Κολάροφ), Χ. Γκαρθία (34' Ρόντγουελ), Σίλβα, Γ. Τουρέ, Τζέκο, Αγουέρο.

Ντόρτμουντ: Βαϊντενφέλερ, Σούμποτιτς, Χούμελς (74' Φ. Σαντάνα), Πίστσεκ, Σμέλτσερ, Μπέντερ, Γιουντογκάν (82' Γκροσκρέουτζ), Γκέτσε (88' Κελ), Ρόις, Μπλαστσικόφσκι, Λεβαντόφσκι.

News 24/7

24MEDIA NETWORK