Διπλασίασε τις νίκες η Σάλκε, ξέσπασε η Τσέλσι

Αφεντικό του 5ου ομίλου η Σάλκε με το "δύο στα δύο" μετά το 0-1 στην έδρα της Βασιλείας. Ξέσπασε στη Στεάουα η Τσέλσι, 4-0 στο Βουκουρέστι με πρωταγωνιστή τον Ραμίρες.

Διπλασίασε τις νίκες η Σάλκε, ξέσπασε η Τσέλσι

Στεάουα Β.-Τσέλσι 0-4

(20', 55' Ραμίρες, 44'αυτ. Γκεοργκιέφσκι, 90' Λάμπαρντ)

Απόλυτο αφεντικό της αναμέτρησης στο Βουκουρέστι ήταν η Τσέλσι, η οποία άφησε πίσω της την ισοπαλία στο ντέρμπι με την Τότεναμ και τον εκνευρισμό του Ζοζέ Μουρίνιο στη συνέντευξη Τύπου της Δευτέρας και "καθάρισε" από νωρίς το ματς. Κυρίως άφησε πίσω της την ήττα-σοκ από τη Βασιλεία στο "Στάμφορντ Μπριτζ", την 1η αγωνιστική. Στο 20ο λεπτό ο Ραμίρες από κοντά -μετά από πλασέ του Ετό- άνοιξε το σκορ, ενώ στο 44' η Τσέλσι πήρε δεύτερο γκολ, ή για να ακριβολογούμε αυτογκόλ, από τον Γκεοργκιέφσκι.

Στο δεύτερο μέρος η Τσέλσι συνέχισε στον ίδιο ρυθμό και στο 55' βρέθηκε μπροστά με 3-0 από το δεύτερο προσωπικό τέρμα του Ραμίρες. Η Στεάουα προσπάθησε να αντιδράσει και να σώσει κάπως τα προσχήματα, οι Λονδρέζοι όμως ήταν αυτοί που σκόραραν ξανά. Με τον Λάμπαρντ στο 90' να διαμορφώνει το τελικό 0-4.

Οι συνθέσεις:

Στεάουα Β.: Ταταρουσάνου, Γκεοργκιέφσκι (70' Βαρέλα), Σούκαλα, Γκάρντος, Λατοβλεβίτσι, Μπουρσεάνου, Φιλίπ, Πόπα (45' Τάτου), Στάντσιου, Τανάσε, Πιοβακάρι (45' Καπετάνος)

Τσέλσι: Τσεχ, Ιβάνοβιτς, Τέρι, Λουίζ, Άσλι Κόουλ, Όσκαρ (77' Αθπιλικουέτα), Ραμίρες, Λάμπαρντ, Μάτα (79΄ Βίλιαν), Τόρες (10΄ Ετό), Σίρλε

Διπλασίασε τις νίκες η Σάλκε, ξέσπασε η Τσέλσι

Βασιλεία-Σάλκε 0-1

(54' Ντράξλερ)

Η Βασιλεία ήταν εκείνη που είχε τον έλεγχο του αγώνα και την κατοχή της μπάλας, ενώ είχε και τη μεγάλη ευκαιρία του 45ου λεπτού με την κεφαλιά του Στρέλερ που πέρασε ελάχιστα άουτ. Στην αντίπερα όχθη η Σάλκε είχε την ατυχία να χάσει τον Φαρφάν με τραυματισμό (πέρασε ο Σάλαϊ).

Πέραν αυτού είχε και την τύχη να μετουσιώσει σε γκολ την πρώτη φάση της στο δεύτερο μέρος και στο 54ο λεπτό πήρε κεφάλι στο σκορ με τον Ντράξλερ.

Η Βασιλεία προσπάθησε να αντιδράσει, αλλά δεν τα κατάφερε και ηττήθηκε σε ακόμη ένα ματς με γερμανικό αντίπαλο. Οι Ελβετοί είχαν κάνει την έκπληξη προ διετίας και είχαν νικήσει τη Μπάγερν στην έδρα τους, μόλις στο δεύτερο θετικό αποτέλεσμα σε επτά, πλέον, προσπάθειες απέναντι σε ομάδες της Bundesliga.

Οι συνθέσεις:

Βασιλεία: Σόμερ, Σαφάρι (84' Ντελγάδο), Ιβάνοφ, Σαρ, Στόκερ, Βόσερ, Φράι (84' Ντέγκεν), Ντίας, Σάλαχ, Τσάκα (62' Σιό), Στρέλερ

Σάλκε: Χίλντεμπραντ, Χέβεντες, Ουτσίντα, Σαντάνα, Αογκό (78' Κολάσινακ), Μποάτενγκ, Μέγιερ (85' Χούγκλαντ), Ντράξλερ, Χέγκερ, Νοστάντερ, Φαρφάν (45' Σάλαι)

News 24/7

24MEDIA NETWORK