Φεστιβάλ γκολ στο Λεβερκούζεν, "καθάρισε" η Μπαρτσελόνα

Σε ένα παιχνίδι διαφήμιση του επιθετικού ποδοσφαίρου, Λεβερκούζεν και Ρόμα αναδείχθηκαν ισόπαλες 4-4. Το καθήκον της η Μπαρτσελόνα κόντρα στην ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ.

Φεστιβάλ γκολ στο Λεβερκούζεν, "καθάρισε" η Μπαρτσελόνα
Ντε Ρόσι-Ρόμα-Λεβερκούζεν

Λεβερκούζεν - Ρόμα 4-4

Η αναμέτρηση ήρθε ισόπαλη γιατί... καμία από τις δύο ομάδες δεν αξιώθηκε να παίξει άμυνα. Δύο παίκτες που ψάχνουν αναγέννηση με διαφορετικό τρόπο και διαφορετικό σκοπό... αντάλλαξαν γκολ στο πρώτο ημίχρονο και έγιναν ανέλπιστοι ήρωες για τις ομάδες τους. Ο Χαβιέρ Ερνάντες αρχικά και ο Ντανιέλε ντε Ρόσι στη συνέχεια έδωσαν τον τόνο ενός αγώνα δύο ομάδων με σαφείς επιθετικούς σκοπούς.

Αυτοί ουσιαστικά προέκυψαν από τους χώρους που υπήρχαν στο κέντρο και που γέμιζαν μετά από γρήγορες επιθέσεις. Ως εκ τούτου, ο Κυριάκος Παπαδόπουλος από τη μία πλευρά και οι Βασίλης Τοροσίδης και Κώστας Μανωλάς από την άλλη να μένουν αρκετές φορές εκτεθειμένοι στην άμυνά τους. Ο Μίραλεμ Πιάνιτς με το 11ο φάουλ - γκολ της καριέρας του και ο Ιάγο Φαλκέ δέκα λεπτά μετά από την είσοδό του στον αγώνα πίστεψαν ότι είχαν δώσει τη νίκη στους "τζιαλορόσι", που ουσιαστικά θα σήμαινε την πρόκριση, ωστόσο διαψεύστηκαν γρήγορα. Μέσα σε δύο λεπτά, ο Αντμίρ Μεχμέντι και ο Κέβιν Καμπλ με εκπληκτικό σουτ ισοφάρισαν στο τελικό 4-4 που αφήνει τα πάντα ανοιχτά.

Λεβερκούζεν (4-4-2): Λένο, Ντονάτι, Τα, Παπαδόπουλος, Γουεντέλ, Καμπλ, Τοπράκ (79' Γιουρσένκο), Κράμερ (66' Μπραντ), Χακάν, Μπελαράμπι (57' Μεχμέντι), Ερνάντες

Ρόμα (4-3-3): Στσέσνι, Τοροσίδης, Μανωλάς, Ρίντιγκερ, Ντιν, Ναϊνγκολάν, Ντε Ρόσι, Πιάνιτς, Φλορέντζι (90' Ιτούρμπε), Σαλάχ (62' Φαλκέ), Ζερβίνιο (85' Τζέκο)

Φεστιβάλ γκολ στο Λεβερκούζεν, "καθάρισε" η Μπαρτσελόνα
Ράκιτιτς-Μπαρτσελόνα

ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ - Μπαρτσελόνα 0-2

Η Μπαρτσελόνα κέρδισε γιατί... τραυματίστηκε ο Σέρζι Ρομπέρτο. Αν και μόνο θετική δεν ήταν αυτή η εξέλιξη στο 18', ο νεαρός μέσος έδωσε τη θέση του στον Ιβάν Ράκιτιτς και ο Κροάτης μέσος απάντησε με δύο τέρματα.

Ουσιαστικά ο αγώνας αποτέλεσε μία... συνέχεια του σόου που έδωσε ο Νεϊμάρ στο πρωτάθλημα κόντρα στη Ράγιο Βαγεκάνο. Ο Βραζιλιάνος επιθετικός είχε σκοράρει τέσσερις φορές και είχε δώσει μία ασίστ στο παιχνίδι πρωταθλήματος, τώρα μοίρασε την μπάλα και στα δύο γκολ του Ράκιτιτς στο 2ο ημίχρονο.

Οι Καταλανοί ήταν κυρίαρχοι σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, η διαφορά δυναμική ήταν μεγάλη και παρά την απουσία του Λιονέλ Μέσι, οι ευκαιρίες ήταν υπέρ τους. Ωστόσο η αστοχία του Λουίς Σουάρες και οι επεμβάσεις του Σεργκέι Τσερνίκ... καθυστέρησαν τη λύτρωση των πρωταθλητών Ευρώπης ή τουλάχιστον τη μετέθεσαν για το 2ο ημίχρονο.

ΜΠΑΤΕ Μπορισόφ (4-2-3-1): Τσερνίκ, Πολιακόβ, Γκάιντουτσικ, Μιλούνοβιτς, Μλαντένοβιτς, Α. Βολόντκο, Νίκολιτς (66' Γιαμπλόνσκι), Στράσεβιτς, Γκόρντεϊτσουκ, Μ. Βολόντκο (62' Καμίτσκι), Σίγκνεβιτς (80' Μοζολέβσκι)

Μπαρτσελόνα (4-3-3): Τερ Στέγκεν, Άλβες, Πικέ, Μπάρτρα, Άλμπα, Ρομπέρτο (18' Ράκιτιτς), Μαστσεράνο, Μπουσκέτς (73' Γκουμπάου), Μουνίρ (70' Σάντρο), Σουάρες, Νεϊμάρ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Η βαθμολογία και τα στατιστικά των ομίλων του Champions League

News 24/7

24MEDIA NETWORK