"Καθάρισε" η Τσέλσι, έμεινε ζωντανή η Βασιλεία

Η Τσέλσι νίκησε ξανά με 3-0 τη Σάλκε και "καθάρισε" την πρόκριση στο Champions League, αφού μόνο με θαύμα μπορεί να μείνει εκτός. Ισοφάρισε στο τέλος η Βασιλεία (1-1) και "σκότωσε" τις ελπίδες της Στεάουα Βουκουρεστίου.

"Καθάρισε" η Τσέλσι, έμεινε ζωντανή η Βασιλεία

Τσέλσι-Σάλκε 3-0

(31', 54' Ετό, 83' Μπα)

Το λάθος του Χίλντεμπραντ ήταν αυτό που σημάδεψε το πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης στο "Στάμφορντ Μπριτζ". Η Σάλκε έδειχνε να έχει τον έλεγχο και να κρατά την Τσέλσι μακριά από την εστία, ωστόσο η φάση του 31ου λεπτού και το γκολ του Ετό (δώρο του γκολκίπερ των Γερμανών) άλλαξαν τα δεδομένα.

Η Τσέλσι πήγε με το 1-0 στο δεύτερο μέρος με σκοπό να το κρατήσει και αν παρουσιαστεί η ευκαιρία να πετύχει ακόμη ένα γκολ για να "καθαρίσει" το παιχνίδι. Το κατάφερε -πάλι με τον Ετό- στο 54ο λεπτό και ουσιαστικά έδωσε τέλος στη σεμνή τελετή. Το έργο της Σάλκε ήταν εξαιρετικά δύσκολο, αφού από τη μία είχε να ανατρέψει το σκορ και από την άλλη, για να το κάνει αυτό, έπρεπε να διασπάσει την πολύ καλή άμυνα των γηπεδούχων.

Τίποτε δεν κατάφερε. Αντίθετα, είδε στο 83' τον Μπα -λίγο μετά την είσοδό του στο ματς- να βάζει το κερασάκι στην τούρτα και με ωραίο γκολ να διαμορφώνει το τελικό 3-0.

Οι συνθέσεις:

Τσέλσι (Ζοσέ Μουρίνιο): Τσεχ, Ιβάνοβιτς, Κέιχιλ, Τέρι, Αθπιλικουέτα, Μίκελ, Ραμίρες, Οσκάρ (81' Λάμπαρντ), Γουίλιαν, Σίρλε (78' Ντε Μπρούιν), Ετό (77' Μπα)

Σάλκε (Γιενς Κέλερ): Χίλντεμπραντ, Ουτσίντα, Χέβεντες, Μάτιπ, Φουκς (67' Μάιερ), Τζόουνς, Νοϊστέντερ, Μπόατενγκ (77' Κολάσινατς), Αόγκο, Ντράξλερ (62' Κλέμενς), Σαλάι

Βασιλεία-Στεάουα 1-1

(91' Σιο - 17' Πιοβακάρι)

"Καθάρισε" η Τσέλσι, έμεινε ζωντανή η Βασιλεία

Η Στεάουα πήγε στην Ελβετία να παίξει το τελευταίο της χαρτί. Είτε θα έμενε εκτός Champions League και το έργο για το Europa League θα γινόταν εξαιρετικά δύσκολο είτε θα έμενε ζωντανή. Το γκολ του Πιοβακάρι στο 17ο λεπτό έδειξε το δεύτερο. Οι Ρουμάνοι παρατάχθηκαν για να μη χάσουν και τα κατάφερναν μια χαρά απέναντι σε μια ομάδα που δημιούργησε και έχασε ευκαιρίες για να ισοφαρίσει.

Το τέλος, όμως, τους έκρυβε μία δυσάρεστη έκπληξη. Το γκολ του Σιο στο 91ο λεπτό "σκότωσε" τις ελπίδες τους και εμπόδισε ένα μεγάλο διπλό που θα τα έβαζε για τα καλά στο παιχνίδι.

Οι συνθέσεις:

Βασιλεία (Μουράτ Γιακίν): Ζόμερ, Ιβανόβ, Βόσερ, Σχερ, Ντιέ, Ντελγάδο (66' Ντελγκάδο), Φράι (78' Ντίαζ), Στόκερ, Σαλάχ (84' Ντέγκεν), Σάκα, Στρέλερ

Στεάουα (Λαουρέντσιου Ράγκενκαμφ): Ταταρουσάνου, Σουκάλα, Λατοβλέβιτσι, Γκαρντός, Γκεοργκιέβσκι, Πιντίλι (46' Φιλίπ), Στάντσιου (62' Τσίπτσιου), Τανάσε, Μπουρκεάνου, Πόπα, Πιοβακάρι (76' Καπετάνος)

News 24/7

24MEDIA NETWORK