Προκρίθηκε στην ισοβαθμία η Ρόμα

Η Ρόμα έμεινε στο 0-0 με την ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ στο "Ολίμπικο" στην τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Champions League, ωστόσο εξασφάλισε την πρόκριση στους 16 της διοργάνωσης αφού η Λεβερκούζεν δεν κατάφερε να νικήσει στην έδρα της την Μπαρτσελόνα.

Προκρίθηκε στην ισοβαθμία η Ρόμα

Ρόμα - ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ 0-0

Η Ρόμα δε νίκησε γιατί... επαναπαύθηκε στο γεγονός πως η Λεβερκούζεν δεν μπορούσε να περάσει το εμπόδιο της Μπαρτσελόνα κι έτσι της αρκούσε και η ισοπαλία. Με νίκη η Ρόμα εξασφάλιζε την πρόκριση στους 16 του Champions League και ως εκ τούτου οι Ιταλοί ήταν εκείνοι που μπήκαν πιο δυνατά στο ματς, έχοντας από το ξεκίνημα την κατοχή. Η ομάδα του Ρούντι Γκαρσία είχε την ευκαιρία σε δύο περιπτώσεις να ανοίξει το σκορ, ωστόσο της έλειπε η τελική προσπάθεια, με αποτέλεσμα να μην μπορέσει να βρει το γκολ στο πρώτο ημίχρονο, γνωρίζοντας τις αποδοκιμασίες από τον κόσμο στο "Ολίμπικο".

Στο δεύτερο μέρος και οι δύο ομάδες είχαν τις ευκαιρίες τους να σκοράρουν, ωστόσο καμία δεν τα κατάφερε, με τον Στσέσνι -αν και θεατή την περισσότερη ώρα του αγώνα- να σώζει τη Ρόμα στο 69' και τη "λευκή" ισοπαλία να μένει μέχρι το τέλος. Το αποτέλεσμα βολεύει τη Ρόμα, η οποία πήρε το εισιτήριο για την επόμενη φάση.

Οι συνθέσεις

Ρόμα: Στσέσνι, Φλορέντσι, Μανωλάς, Ρίντιγκερ, Ντε Ρόσι, Ναϊνγκολάν, Πιάνιτς, Ιάγο Φαλκέ (59' Σαλίχ Ουτσάν), Ιτούρμπε (59' Σαλάχ), Τζέκο.

ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ: Τσέρνικ, Ζάβνερτσικ, Πολιάκοβ (56' Ντούμπρα), Μιλούνοβιτς, Μλαντένοβιτς, Γιαμπλόνσκι, Νίκολιτς (80' Καρνίτσκι), Χλεμπ, Στασέβιτς, Γκορντεϊτσούκ, Μοζολέβσκι (60' Βολόντκο).

Λεβερκούζεν - Μπαρτσελόνα 1-1

Προκρίθηκε στην ισοβαθμία η Ρόμα

Η Μπαρτσελόνα δεν νίκησε γιατί... είχε εξασφαλίσει την πρόκριση στους 16 και την πρωτιά του ομίλου με αποτέλεσμα οι παίκτες της να μην πατήσουν... γκάζι και να μείνουν στο 1-1 με τη Λεβερκούζεν. Εκείνοι που "καίγονταν" για βαθμούς ήταν οι γηπεδούχοι, οι οποίοι μπήκαν καλά το ματς, με τον Τσαλχάνογλου να πρωταγωνιστεί σε δύο ευκαιρίες για γκολ στο ξεκίνημα, χωρίς όμως να καταφέρνει να βρει στόχο.

Οι "μπλαουγκράνα" βρήκαν έτσι την ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ στο ματς με τον Λιονέλ Μέσι, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την τρομερή κάθετη του Ράκιτιτς, πέρασε τον Λένο και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1 στο 20. Η απάντηση των Γερμανών ήταν άμεση, καθώς στο 24' ο Ερνάντες με όμορφο πλασέ έφερε το ματς στα ίσα, δίνοντας νέο ενδιαφέρον. Στην επανάληψη, η Λεβερκούζεν πίεσε για το γκολ που θα διατηρούσε ζωντανές τις ελπίδες της για πρόκριση και θα μπορούσε να είχε πάρει προβάδισμα στο 60' με τον Μπελαραμπί, ωστόσο δεν μπόρεσε να νικήσει τον Τερ Στέγκεν, το 1-1 έμεινε μέχρι το τέλος και θα συνεχίζει την ευρωπαϊκή πορεία της στο Europa League.

Οι συνθέσεις

Λεβερκούζεν: Λένο, Χίλμπερτ, Τα, Τοπράκ, Ουεντέλ, Κράμερ (90' Κυριάκος Παπαδόπουλος), Καμπλ, Τσαλχάνογλου (79' Μπραντ), Μπελαραμπί, Μεχμέντι (70' Κίσλινγκ), Χαβιέρ Ερνάντες.

Μπαρτσελόνα: Τερ Στέγκεν, Αντριάνο, Μπάρτρα (74' Τζουάν Κάμαρα), Βερμάλεν, Τζόρντι Άλμπα, Καπτούμ (62' Ζεράρ Γκουμπάου), Ράκιτιτς, Σέρτζι Ρομπέρτο, Σάντρο Ραμίρεθ, Ελ Χανταντί, Μέσι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Οι βαθμολογίες, τα στατιστικά και οι σκόρερ των ομίλων του Champions League 2015-16

News 24/7

24MEDIA NETWORK