Θρίαμβος της Τσέλσι, γκέλα της Βασιλείας

Με πρωταγωνιστή τον Φερνάντο Τόρες η Τσέλσι έφυγε με το 3-0 από την έδρα της Σάλκε (την οποία έπιασε στους 6 βαθμούς), ενώ η Στεάουα λυτρώθηκε στο τέλος (1-1 με την Βασιλεία).

Θρίαμβος της Τσέλσι, γκέλα της Βασιλείας

Σάλκε-Τσέλσι 0-3

5', 69' Τόρες, 87' Αζάρ

Αν για κάτι κατηγορούσαν τον Τόρες είναι ότι δεν έχει συχνή επαφή μετα δίχτυα. Πρέπει να παραδεχθούμε όλοι μας ότι αυτό έχει αλλάξει τελευταία. Εξ ου το γκολ του Ισπανού μόλις στο 5ο λεπτό που έβαλε μπροστά στο σκορ την Τσέλσι στο ντέρμπι του ομίλου. Ένα γκολ που προήλθε από εκτέλεση κόρνερ, αδράνεια της γερμανικής άμυνας και κοντινή κεφαλιά του Τόρες.

Ο Ισπανός, μάλιστα, λίγο έλειψε να επαναλάβει την πράξη του στα πρώτα λεπτά του β' ημιχρόνου, στέλνοντας όμως τη μπάλα στο δοκάρι του Χίλντεμπραντ. Στο ενδιάμεσο, η Σάλκε πίεσε, προσπάθησε να απαντήσει, αλλά οι Λονδρέζοι είχαν τον έλεγχο του αγώνα.

Κι όχι μόνο τον έλεγχο, αλλά και το δεύτερο γκολ. Αυτό που δεν μπόρεσε να κάνει ο Τόρες στα πρώτα λεπτά της επανάληψης, το έκανε στο 69'. Στην 100η εμφάνισή του με την φανέλα της Τσέλσι, ο Ισπανός φορ εκμεταλλεύτηκε την ασίστ του Οσκαρ και δεν άφησε να πάει χαμένο το έτοιμο γκολ, διαμορφώνοντας το 0-2. Στο 87' ο Αζάρ έβαλε το κερασάκι στην τούρτα και σαν σε προπόνηση έγραψε τον τελικό θρίαμβο.

Οι συνθέσεις:

Σάλκε: Χίλντενμπραντ, Ουτσίντα, Χεβέντες, Ματίπ, Αόγκο, Τζόουνς (69΄ Κολάσινατς), Νόισταντερ, Κλέμενς, Μέιερ (77΄ Γκορέτσκα), Ντράξλερ, Μπόατενγκ (69΄ Ζαλάι).

Τσέλσι: Τσεχ, Αθπιλικουέτα, Τέρι, Κέιχιλ, Ιβάνοβιτς, Όσκαρ (83΄ Λουίζ), Ραμίρες, Λάμπαρντ, Σούρλε (71΄ Μίκελ), Τόρες, Αζάρ (87΄ Ετό).

Στεάουα-Βασιλεία 1-1

88' Λεάντρο - 48' Ντίαζ

Θρίαμβος της Τσέλσι, γκέλα της Βασιλείας

Η Βασιλεία με ένα υπέροχο γκολ του Ντίαζ προηγήθηκε 1-0 μέσα στο Βουκουρέστι, αλλά ο Τατού (φωτό) στο 87ο λεπτό με προβολή, διαμόρφωσε το 1-1. Η ελβετική ομάδα έμεινε στον θρίαμβο της πρώτης αγωνιστικής στο Λονδίνο και από τότε αγνοεί τη νίκη, μένοντας στους τρεις βαθμούς.

Οσον αφορά στην αναμέτρηση, το πρώτο μέρος δεν είχε κάτι να θυμόμαστε, σε αντίθεση με το δεύτερο. Αυτό γιατί ο Ντίαζ πέτυχε ένα πανέμορφο γκολ -μετά από λάθος της άμυνας των γηπεδούχων- και γιατί το ματς είχε χιτσκοκική τροπή. Πάντως, οι φιλοξενούμενοι θα μπορούσαν να καθαρίσουν το ματς αν ήταν πιο εύστοχοι στην τελική προσπάθεια.

Οι συνθέσεις:

Στεάουα: Ταταρουσάνου, Γκεοργκιέφσκι, Σούκαλα, Γκάρντος, Λατοβλέβιτσι, Πιντίλι (58' Φίλιπ), Μπουρτσεάνου, Πόπα, Στάντσιου (55' Τάτου), Τανάσε, Πιοβακάρι (46' Καπετάνος).

Βασιλεία: Ζόμερ, Φόζερ, Ιβάνοφ, Σερ, Σαφάρι (68' λ. τρ. Τσάκα), Φράι, Σερέι Ντιέ (86' Αζετί), Ντίας, Σαλάχ, Στόκερ, Στρέλερ (74' Ελνένι).

News 24/7

24MEDIA NETWORK