Θρίαμβος της Παρί, ισοπαλία ο ΑΠΟΕΛ (VIDEOS)

Σ' ένα φεστιβάλ ποδοσφαίρου, η Παρί Σεν Ζερμέν νίκησε 3-2 την Μπαρτσελόνα και έγινε πρωτοπόρος του 6ου ομίλου. Πάλεψε ο ΑΠΟΕΛ και πήρε την ισοπαλία κόντρα στον Αγιαξ στη Λευκωσία (1-1).

Θρίαμβος της Παρί, ισοπαλία ο ΑΠΟΕΛ (VIDEOS)

Παρί Σεν Ζερμέν-Μπαρτσελόνα 3-2

(10΄Νταβίντ Λουίς, 26' Βεράτι, 54' Ματουϊντί -12' Μέσι, 56' Νεϊμάρ)

Η μέχρι την έναρξη του αγώνα καλύτερη άμυνα της Ευρώπης προδόθηκε από την αδυναμία της στα στημένα. Μόλις στο 10΄ η Παρί άνοιξε το σκορ με τον Νταβί Λουίς ο οποίος έπιασε στον ύπνο τους στόπερ της Μπαρτσελόνα και πλάσαρε για το 1-0. Ο Μέσι, μ' ένα κινηματογραφικό γκολ, ισοφάρισε δύο λεπτά αργότερα, αλλά οι Καταλανοί δεν έβαλαν μυαλό.

Μόλις στο 26' η άμυνά τους αντέδρασε με ερασιτεχνικό τρόπο σε χτύπημα κόρνερ και ο Βεράτι, ξεχασμένος στο δεύτερο δοκάρι, δεν έχασε την ευκαιρία να κάνει το 2-1 και να προκαλέσει σοκ στον αντίπαλο. Οι Παριζιάνοι από εκεί και πέρα είχαν πολλούς χώρους για να δράσουν και στο 54' πέτυχαν και τρίτο γκολ, σε ροή αγώνα αυτή τη φορά, όταν ο Ματουϊντί τελείωσε έξοχα τη σέντρα του Φαν ντερ Βιλ.

Η Μπαρτσελόνα απάντησε γρήγορα, στο 56' με το πλασέ του Νεϊμάρ, αλλά παρά τις αλλαγές του Λουίς Ενρίκε στη συνέχεια, δεν κατάφερε να φτάσει σε τρίτο γκολ. Εκανε βέβαια ευκαιρίες, πίεσε, είχε και δοκάρι στο 85' με τον Μουνίρ αλλά την μπάλα στα δίχτυα του Σιρίγου για τρίτη φορά δεν την είδε. Η Παρί πανηγύρισε έτσι τη νίκη που ήρθε με απόντα τον τραυματία Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς.

Παρί Σεν Ζερμέν: Σιρίγου, Φαν ντερ Βιλ, Μαρκίνιος, Νταβίντ Λουίς, Μάξουελ, Μότα, Βεράτι (71' Καμπάιγ), Ματουϊντί, Λούκας (90' Μπαεμπέκ), Παστόρε (85' Σαντόμ), Καβάνι

Μπαρτσελόνα: Τερ Στέγκεν, Ντάνι Αλβες (82' Σάντρο), Μασεράνο, Ματιέ, Ζόρντι Αλμπα, Μπουσκέτς, Ινιέστα, Ράκιτιτς (69' Τσάβι), Πέδρο (62' Μουνίρ), Μέσι, Νεϊμάρ

Θρίαμβος της Παρί, ισοπαλία ο ΑΠΟΕΛ (VIDEOS)

ΑΠΟΕΛ-Αγιαξ 1-1

(31'(πεν) Μαντούκα)- 28' Αντερσεν)

Ο ΑΠΟΕΛ φρόντισε να μην ανοιχτεί πολύ για να μην δώσει χώρους στον αντίπαλο. Παρόλα αυτά ο Αγιαξ διατήρησε την πρωτοβουλία των κινήσεων και έκανε τις πρώτες τελικές στο ματς. Μετά το πρώτο 20λεπτο οι Κύπριοι βγήκαν πιο γενναία μπροστά αλλά στο 28' δέχθηκαν το γκολ από τον Αντερσεν σε μία φάση που η άμυνά τους παρουσίασε προβλήματα.

Το ευτύχημα για τον ΑΠΟΕΛ ήταν ότι μπόρεσε να απαντήσει άμεσα, μόλις μετά από τρία λεπτά, αφού ο Μαντούκα εκτέλεσε το (αμφισβητούμενο) πέναλτι που κέρδισε η ομάδα του.

Στο δεύτερο μέρος οι πρωταθλητές Κύπρου είχαν καλές στιγμές αφού μπόρεσε να πιέσει περισσότερο τον αντίπαλο, ωστόσο το γκολ δεν ήρθε. Στο φινάλε τη μεγάλη ευκαιρία την έχασε ο Αγιαξ αφού ο Σερέρο σούταρε άουτ από πλεονεκτική θέση.

ΑΠΟΕΛ: Πάρντο, Μάριο Σέρτζιο, Καρλάο, Γκιλιέρμε, Αντωνιάδης, Μοράις, Βινίσιους, Γκόμες (71' Ντε Βινσέντι), Αλωνεύτης, Μαντούκα (79' Εφραίμ), Σέρινταν (81' Τζεμπούρ)

Αγιαξ: Σίλεσεν, Φαν Ράιν, Φέλμαν, Μοϊσάντερ, Μπόιλεσεν, Φιεργκέβερ, Κλάασεν, Σιόνε (74' Ελ Χατζί), Σεβέρο, Σιγκθόρσον, Αντερσεν (74' Κίσνα)

News 24/7

24MEDIA NETWORK