Άρσεναλ - Ντιναμό Ζάγκρεμπ 3-0

Χωρίς να συναντήσει αντίσταση η Άρσεναλ νίκησε 3-0 την Ντιναμό Ζάγκρεμπ στο Λονδίνο, εξασφάλισε την τρίτη θέση και έρχεται στο Καραϊσκάκη για να παίξει τα ρέστα της στη μάχη για την πρόκριση στους 16 του Champions League. Δύο γκολ ο Σάντσες, άνοιξε το σκορ ο Εζίλ.

Άρσεναλ - Ντιναμό Ζάγκρεμπ 3-0
Άρσεναλ Ντιναμό

Η Άρσεναλ νίκησε γιατί... διαθέτει ποδοσφαιριστές που με αντιπάλους επιπέδου Ντιναμό Ζάγκρεμπ μπορούν να κάνουν απλά πράγματα και να καθορίσουν τη μοίρα ενός τέτοιου αγώνα.

Οι "κανονιέρηδες" δεν έλαμψαν με την απόδοσή τους στη διάρκεια του 90λεπτου. Παρόλα αυτά και μετά το πρώτο νωθρό τέταρτο, έκλεισαν τους πρωταθλητές Κροατίας στο δικό τους τους και έψαχναν τον τρόπο να σκοράρουν. Οι φιλοξενούμενοι δεν απέφυγαν τα λάθη σε σημεία που όφειλαν να είναι πιο σίγουροι και με δύο γκολ, από Εζίλ στο 29' και Σάντσες στο 33', όταν η αντίπαλη άμυνα δεν είχε ισορροπία η Άρσεναλ έθεσε ισχυρές βάσεις νίκης.

Η ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ είχε αυτό που ήθελε και στη συνέχεια έπαιξε χωρίς ρίσκο. Δεν είχε λόγο να το κάνει και μόνο όταν βρήκε προϋποθέσεις στο ανοικτό γήπεδο έψαξε το τρίτο γκολ. Το οποίο και βρήκε πάντως με τον σπουδαίο Χιλιανό να σκοράρει με ωραία προσπάθεια στο 69'.

Η νίκη αυτή, σε συνδυασμό με το 4-0 της Μπάγερν επί του Ολυμπιακού, επιτρέπει στους "κανονιέρηδες" να ταξιδέψουν στην Ελλάδα με ζωντανές ελπίδες πρόκρισης. Θέλει βέβαια μια νίκη με 3-2 ή δύο γκολ διαφορά.

Άρσεναλ: Τσεχ, Μπεγερίν (82' Ντεμπισί), Μερτεζάκερ, Κοσιελνί, Μονρεάλ, Φλαμινί, Καθόρλα (82' Οξλέιντ-Τσέιμπερς), Εζίλ, Κάμπελ, Σάντσες, Ζιρού (67' Ράμσεϊ)

Ντιναμό Ζάγκρεμπ: Εντουάρντο, Πίντο, Σιγκάλι, Ταραβέλ, Μάτσελ, Γκονσάλο, Μασάντο (84' Τσόριτς), Άντολιτς (68' Ενρίκες), Πιάτσα, Φερνάντες (57' Σουντανί), Ρογκ

News 24/7

24MEDIA NETWORK