Η Μπάγερν το ντέρμπι, η ΜΠΑΤΕ την έκπληξη

Πολύ πιο εύκολα απ' όσο φανερώνει το τελικό αποτέλεσμα, η Μπάγερν επικράτησε 2-1 της Βαλένθια και ξεκίνησε με το δεξί τις υποχρεώσεις της στο εφετινό Champions League. Εμφατικό διπλό της ΜΠΑΤΕ στο "Μετροπόλ" (3-1 τη Λιλ).

Η Μπάγερν το ντέρμπι, η ΜΠΑΤΕ την έκπληξη

Μπάγερν - Βαλένθια 2-1

(38' Σβαϊνστάιγκερ, 76' Κρος / 91' Βαλντές)

Η νωθρότητα της Μπάγερν και το υπερβολικά αμυντικό παιχνίδι της Βαλένθια είχαν ως αποτέλεσμα να διεξαχθεί ένα βαρετό πρώτο ημίχρονο. Με εξαίρεση ένα σουτ του Κρος στο 19' η βαυαρική ομάδα δεν απείλησε την εστία του Ντιέγο Άλβες μέχρι το 38ο λεπτό. Τότε ο Ριμπερί έδωσε στον Ρόμπεν, εκείνος τράβηξε πάνω του τον αντίπαλο αμυντικό και "έσπασε" στον Σβαϊνστάιγκερ, ο οποίος έκανε το σουτ, η μπάλα βρήκε στον Σισοκό και κατέληξε στα δίχτυα των "νυχτερίδων".

Στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι κράτησαν με χαρακτηριστική άνεση το προβάδισμα και ο Κρος, αφού έστειλε την προειδοποιητική βολή στο 58', έκανε το 2-0 με καταπληκτικό, ψηλοκρεμαστό σουτ στο 76'. Οι "νυχτερίδες" μείωσαν με κεφαλιά του νεοεισελθόντα Βαλντές στο 91' και το ματς ολοκληρώθηκε με άστοχο πέναλτι του Μάντζουκιτς στο 93' (το κέρδισε ο Ρόμπεν από τον Ραμί, ο οποίος αποβλήθηκε). Ως εκ τούτου, μετά από τρεις αναμετρήσεις, Μπάγερν και Βαλένθια δεν αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1, ενώ η ομάδα του Μαουρίτσιο Πελεγκρίνο δεν μπόρεσε να γίνει η δεύτερη ισπανική ομάδα μετά τη Ντεπορτίβο (3-2 το 2002) που επικρατεί εκτός έδρας του συλλόγου του Μονάχου.

Οι συνθέσεις

Μπάγερν: Νόιερ, Ντάντε, Μπόατενγκ, Λαμ, Μπαντστούμπερ, Ριμπερί (46' Μίλερ), Χάβι Μαρτίνεθ (69' Λουίς Γκουστάβο), Ρόμπεν, Σβαϊνστάιγκερ, Κρος, Πισάρο (63' Μάντζουκιτς).

Βαλένθια: Ντιέγο Άλβες, Σισοκό, Ραμί, Ζοάο Περέιρα, Ρικάρντο Κόστα, Φεγκουλί, Γκουαρδάδο (71' Βιέρα), Παρέχο, Κόστα, Ζόνας (63' Βαλντές), Σολδάδο (88' Μπαραγάν).

Η Μπάγερν το ντέρμπι, η ΜΠΑΤΕ την έκπληξη

Λιλ - ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ 1-3

(60' Τσετζού / 6' Βολόντκο, 20' Ροντιόνοφ, 43' Ολέκνοβιτς)

Η πρώτη μεγάλη έκπληξη του εφετινού Champions League σημειώθηκε στο "Μετροπόλ". Η προβληματική φέτος Λιλ δημιούργησε σημαντικές ευκαιρίες για να σκοράρει (οι κυριότερες στο 4' με τον Καλού και στο 28' με τον Μάρτεν), η ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ όμως, έβαλε τρία γκολ στις τέσσερις τελικές προσπάθειες που επιχείρησε! Μόλις στο 6ο λεπτό ο Βολόντκο με ψηλοκρεμαστό, μακρινό σουτ νίκησε τον Λαντρό. Στο 20' οι πρωταθλητές Λευκορωσίας βγήκαν γοργά στην αντεπίθεση, ο Παβλόφ έδωσε στον Ροντιόνοφ, ο οποίος βρισκόταν σε θέση οφσάιντ, αλλά αυτό δεν τον εμπόδισε να χριστεί σκόρερ, ενώ στο 43' ο Ολέκνοβιτς μετά από φάση διαρκείας έκανε το 3-0.

Οι φίλοι της γαλλικής ομάδας αποδοκίμασαν έντονα τους παίκτες τους, οι οποίοι συνέχισαν να ασκούν πίεση προς τα καρέ του Γκορμπούνοφ. Με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, ο Τσετζού εκμεταλλεύθηκε μία ακόμη άστοχη έξοδο του Γκορμπούνοφ και με κεφαλιά έγραψε το τελικό αποτέλεσμα. Αυτή ήταν η πρώτη νίκη της ΜΠΑΤΕ στη διοργάνωση μετά από 12 ανεπιτυχείς προσπάθειες, ενώ για πρώτη φορά έπειτα από 25 αναμετρήσεις, οι "λιλουά" δέχθηκαν τρία γκολ σε ματς Champions League.

Οι συνθέσεις

Λιλ: Λαντρό, Ντεμπισί (85' Σιντιμπέ), Ντιν, Τσετζού, Μπάσα, Μπαλμόν, Μαρτίν (46' Ρου), Μαβουμπά, Παγέ, Καλού, Ντε Μέλο (46' Μέντες).

ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ: Γκορμπούνοφ, Ράντκοφ, Μπορντάτσεφ, Σίμιτς, Πολιάκοφ, Λικτάροβιτς (66' Σιβάκοφ), Βολόντκο, Χλεμπ, Παβλόφ (80' Μπρεσάν), Ολέκνοβιτς, Ροντιόνοφ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK