Καθάρισε από νωρίς η Παρί, έφυγε με το διπλό η Μπαρτσελόνα (VIDΕS)

Και τώρα... οι δυό τους. Η Παρί κέρδισε τον ΑΠΟΕΛ 1-0 και η Μπαρτσελόνα τον Αγιαξ στην Ολλανδία με 2-0, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής της φάσης των ομίλων του Champions League. Αμφότερες πέρασαν στην επόμενη φάση και ουσιαστικά παίζουν την πρωτιά του ομίλου.

Καθάρισε από νωρίς η Παρί, έφυγε με το διπλό η Μπαρτσελόνα (VIDΕS)

Παρί Σεν Ζερμέν-ΑΠΟΕΛ 1-0

(1' Καβάνι)

Η Παρί είχε την τύχη να σκοράρει από νωρίς και συγκεκριμένα στο 57ο δευτερόλεπτο, με τέρμα του Καβάνι και να βάλει εξ αρχής δύσκολα στον ΑΠΟΕΛ. Οι Παριζιάνοι κρατούσαν την κατοχή της μπάλας, είχαν φάσεις στην εστία του Πάρντο, ο οποίος με επεμβάσεις του διόρθωσε το λάθος του στη φάση του γκολ, αλλά το 1-0 δεν άλλαζε. Και όσο δεν άλλαζε το σκορ τόσο αποκτούσε θάρρος η κυπριακή ομάδα.

Και το δεύτερο μέρος ήταν παράσταση για ένα ρόλο. Η Παρί είχε τον απόλυτο έλεγχο, είχε φάσεις για να "καθαρίσει" το ματς, ενώ ο ΑΠΟΕΛ το μόνο που κατάφερε ήταν να απειλήσει τους γηπεδούχους στις καθυστερήσεις όταν βγήκε μπροστά για να παίξει το τελευταίο του χαρτί.

Οι συνθέσεις:

Παρί Σεν Ζερμέν (Λοράν Μπλαν): Σιρίγου, Τιάγκο Σίλβα, Μάξγουελ, Φαν Ντε Βιλ, Νταβίντ Λουίς, Μότα, Ματουιντί, Παστόρα, Λούκας (86’ Καμπέι), Λαβέτσι (78’ Βάγιεμπεκ), Καβάνι

ΑΠΟΕΛ (Γιώργος Δώνης): Πάρντο, Σέρτζιο, Ιωάννου, Αμορίν, Καρλάο, Μοράις, Βινίσιους, Εφραίμ, Γκόμες (46’ Σεριντάν), Μαντούκα (59’ Ντε Βινσέντι), Τζεμπούρ (64’ Αλωνεύτης).

Αγιαξ-Μπαρτσελόνα 0-2

(36', 76' Μέσι)

Καθάρισε από νωρίς η Παρί, έφυγε με το διπλό η Μπαρτσελόνα (VIDΕS)

H Mπαρτσελόνα μπήκε με τη γνωστή διάθεση να πιέσει, να βάλει όσους περισσότερους παίκτες μπορεί στα αντίπαλα καρέ και να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για γκολ. Αυτό ήρθε νωρίς-νωρίς με τον Νεϊμάρ, αλλά ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Στη συνέχεια ο Αγιαξ πήρε το θάρρος και βγήκε μπροστά απειλώντας με δύο σημαντικές ευκαιρίες τους Καταλανούς, οι οποίοι απάντησαν με το γκολ του Μέσι μετά από φάση διαρκείας και λάθη επί λαθών της άμυνας των γηπεδούχων.

Στο δεύτερο μέρος ρυθμό είχαμε, αλλά σαφώς λιγότερες φάσεις. Ο Αγιαξ πήρε κάποια μέτρα στο γήπεδο, έχασε μια καλή ευκαιρία για το 1-1, αλλά τελικά η Μπαρτσελόνα ήταν αυτή που σκόραρε με τον Μέσι, ο οποίος έπιασε τον Ραούλ στα 71 γκολ. Το 0-2 δεν άλλαξε έως τέλους, αν και θα μπορούσε να πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις.

News 24/7

24MEDIA NETWORK