Λύγισε στο 87' ο ΑΠΟΕΛ, εύκολα η Μπαρτσελόνα

Ο ΑΠΟΕΛ ήταν εξαιρετικός απέναντι στην Παρί, αλλά στο 87' την λύγισε ο Καβάνι (1-0). Στην Βαρκελώνη η Μπαρτσελόνα πήρε το εύκολο 3-1 απέναντι στον Αγιαξ.

Λύγισε στο 87' ο ΑΠΟΕΛ, εύκολα η Μπαρτσελόνα

ΑΠΟΕΛ-Παρί Σεν Ζερμέν 0-1

(87' Καβάνι)

Στο ΓΣΠ ο ΑΠΟΕΛ στάθηκε όρθιος στο πρώτο ημίχρονο απέναντι στην Παρί Σεν Ζερμέν όντας εξαιρετικός στο αμυντικό κομμάτι. Η ομάδα του Δώνη παρατάχθηκε με στόχο να κρατήσει τους Γάλλους μακριά από την εστία κάτι που κατάφερε, ενώ είχε και ως στόχο να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις. Μπορεί στο πρώτο ημίχρονο να μην έχασε τη μεγάλη ευκαιρία, την έχασε όμως στο δεύτερο όταν στα πρώτα λεπτά ο Τιάγκο Γκόμες έπιασε την κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι και ο Λουίζ πάνω στην γραμμή αποσόβησε το γκολ.

Στη συνέχεια ο Δώνης όχι μόνο δεν φοβήθηκε το ματς, αλλά πέρασε μέσα τον Τζεμπούρ θέλοντας με φρέσκα πόδια και πνευμόνια να χτυπήσει την Παρί, ενώ στα τελευταία λεπτά έβαλε και τον Ντε Βινσέντι. Οι γηπεδούχοι κρατούσαν με υπομονή την μπάλα θέλοντας να κερδίσουν χρόνο απέναντι στους φιλοξενούμενους που είχαν χάσει την ορμή τους, ειδικά όσο το ματς πλησίαζε στο τέλος.

Το τέλος, όμως, δεν ήταν ευτυχές για τους Κύπριους, αφού στο 87' λεπτό ο Καβάνι "σκότωσε" τον ΑΠΟΕΛ και με κοντινό πλασέ έκρινε το αποτέλεσμα, χαρίζοντας το τρίποντο στους πρωταθλητές Γαλλίας.

Μπαρτσελόνα-Αγιαξ 3-1

(7' Νεϊμάρ, 24' Μέσι, 94' Ραμίρες - Ελ Χαζί 88')

Λύγισε στο 87' ο ΑΠΟΕΛ, εύκολα η Μπαρτσελόνα

Θεωρητικά η αναμέτρηση με τον Αγιαξ θα ήταν δύσκολη. Πρακτικά η Μπαρτσελόνα την έκανε εύκολη όταν έφτασε στο άνετο 2-0 προτού καν συμπληρωθεί το πρώτο μισάωρο. Αρχικά ο Νεϊμάρ στο 7' και στη συνέχεια (24') ο Μέσι (11 ματς, 11 γκολ, 11 ασίστ) ουσιαστικά "καθάρισαν" το ματς απέναντι στον ανήμπορο να αντιδράσει Αγιαξ και η Μπαρτσελόνα είχε κάθε δικαίωμα να σκέφτεται τη... Ρεάλ.

Οι Ολλανδοί δεν έδειχναν ικανοί να πετύχουν το γκολ που θα τους ξαναέβαζε στο παιχνίδι και έμοιαζαν σαν να είχαν αποδεχθεί τη μοίρα τους. Είναι χαρακτηριστική η απίστευτη ντρίμπλα του Μέσι στην αρχή του β' μέρους, η οποία όμως δεν είχε ευτυχή κατάληξη (αν είχε θα μιλούσαμε για το γκολ της χρονιάς).

Στα τελευταία λεπτά ο Αγιαξ πίεσε και εκμεταλλεύτηκε την χαλαρότητα των "μπλαουγκράνα" με αποτέλεσμα το γκολ του Ελ Χαζί στο 88ο λεπτό να δώσει νέο ενδιαφέρον στο ματς. Η Μπαρτσελόνα συνήλθε και στις καθυστερήσεις με γκολ του Ραμίρες σκότωσε τις όποιες ελπίδες των φιλοξενούμενων διαμορφώνοντας το τελικό 3-1.

News 24/7

24MEDIA NETWORK