Ο Πικέ "λύγισε" τον ΑΠΟΕΛ, την πάτησε η Παρί (VIDEO)

Ο ΑΠΟΕΛ πάλεψε στη Βαρκελώνη, αλλά δεν απέφυγε την ήττα (1-0) από την ανανεωμένη Μπαρτσελόνα του Λουίς Ενρίκε στην πρεμιέρα του 6ου ομίλου στο Champions League. Ο Άγιαξ στέρησε δύο βαθμούς από την Παρί Σεν Ζερμέν (1-1).

Ο Πικέ "λύγισε" τον ΑΠΟΕΛ, την πάτησε η Παρί (VIDEO)

Μπαρτσελόνα - ΑΠΟΕΛ 1-0

(28' Πικέ)

Το βασικό ζητούμενο για τον ΑΠΟΕΛ στο "Καμπ Νου" ήταν ν' αμυνθεί αποτελεσματικά και να ψάξει, αν μπορέσει, οτιδήποτε στην αντεπίθεση. Θαρραλέα και καλά στημένη η ομάδα του Γιώργου Δώνη, δεν τρόμαξε από την Μπαρτσελόνα των επτά παικτών της Μασία στο αρχικό σχήμα και με τις γραμμές πολύ κοντά θα έβγαζε αναίμακτα το πρώτο μισό, αν στο 28' έλειπε η αδράνεια στο φάουλ του Μέσι. Ο τελευταίος σέρβιρε με το αριστερό στον αμαρκάριστο στην περιοχή στον Πικέ και αυτός σκόραρε με το κεφάλι.

Το γκολ των γηπεδούχων κάθε άλλο παρά απογοήτευσε τους πρωταθλητές Κύπρου. Μάλλον τους πείσμωσε και τους ατσάλωσε. Ο κορυφαίος Πάρντο έδιωξε στο 40' το σουτ του Μέσι και στο 57' ο Ντε Βισέντι πάτησε περιοχή απειλώντας (κόντρα - κόρνερ στον Μπαρτρά), ήταν όμως δύσκολο για τον ΑΠΟΕΛ να αποσπάσει κάτι από το ματς.

Ο Μαντούκα, που μπήκε στο γήπεδο, είχε μια πολύ καλή κούρσα από δεξιά, άλλη μία επιχείρησε ο Ντε Βινσέντι, η πραγματικά μεγάλη ευκαιρία όμως των "κιτρινομπλε" χάθηκε στο 91'. Ο Μαντούκα δοκίμασε το πόδι του από μακριά και ο Τερ Στέργκεν έσωσε με υπερένταση σε κόρνερ. Θα ήταν αναμφίβολα το ιδανικό φινάλε σε μια σπουδαία εμφάνιση για την ομάδα του Γιώργου Δώνη. Τουλάχιστον έδειξε ότι δεν θα είναι ο φτωχός συγγενής του ομίλου.

Διαβάστε περισσότερα για τον αγώνα στο "Καμπ Νου"

Μπαρτσελόνα: Τερ Στέγκεν, Άλβες, Μπαρτρά, Πικέ, Αντριάνο, Τσάβι (61' Ινιέστα), Σάμπερ, Σέρτζι Ρομπέρτο (79' Ραφίνια), Μουνίρ (68' Σάντρο), Μέσι, Νεϊμάρ

ΑΠΟΕΛ: Πάρδο, Αντωνιάδης, Μάριο Σέρτζιο, Αμορίν, Καρλάο, Μοράις, Βινίσιους, Γκόμες (61' Μαντούκα), Αλωνεύτης, Ντε Βινσέντι (79' Χαραλαμπίδης), Σέρινταν (75' Τζεμπούρ)

Ο Πικέ "λύγισε" τον ΑΠΟΕΛ, την πάτησε η Παρί (VIDEO)

Άγιαξ - Παρί Σεν Ζερμέν 1-1

(73' Σχόνε - 14' Καβάνι)

Στο Σαμπιονά η Παρί είχε τρεις ισοπαλίες σε τρία ματς και στο Άμστερνταμ έψαχνε το πρώτο εφετινό διπλό της. Μολονότι προηγήθηκε όμως, απέτυχε ξανά μακριά από το "Παρκ ντε Πρενς" αφήνοντας δύο βαθμούς στην εφετινή πρεμιέρα της στο Champions League.

Ο Φέλτμαν δεν είχε λόγο να διαμαρτύρεται για φάουλ του Λούκας, προτού ο Καβάνι σκοράρει στο 14' σε κενή εστία, και οι πρωταθλητές Γαλλίας έθεσαν από νωρίς βάσεις για μια πιθανή επιτυχία. Ο Άγιαξ δεν είχε κακή αντίδραση στο 1-0 των Παριζιάνων, κυκλοφορώντας την μπάλα, αλλά ο Σίγκθορσον ήταν πολύ μόνος μπροστά και χρειαζόταν να οπισθοχωρεί για να τροφοδοτείται. Την ίδια στιγμή η ομάδα του Μπλαν, με περίσσια ποιότητα, είχε τον τρόπο να φτάνει με άνεση στην αντίπαλη περιοχή και να προκαλεί αναταραχή στην άμυνα της ολλανδικής ομάδας.

Δεν φρόντισε όμως να σκοράρει όταν της δόθηκαν οι ευκαιρίες έτσι ώστε να απαλλαγεί από το βραχνά, έπαιξε με τη φωτιά και κάηκε. Κόντρα στη ροή της αναμέτρησης, ο "Αίαντας" ισοφάρισε με την εκτέλεση φάουλ του Σχόνε στο 74' (φέρει ευθύνη ο Σιρίγκου) και αφού ο Μπλαν καθυστέρησε να επέμβει από τον πάγκο, το 1-1 δεν άλλαξε στο τελευταίο τέταρτο.

Άγιαξ: Σίλεσεν, Φαν Ράιν, Φέλτμαν, Μοϊσάντερ, Μποΐλεσεν, Κλάσεν, Φιρχέφερ (46' Ζίμλινγκ), Σερένο, Σχόνε (82' Μίλικ), Σίγκθορσον (61' Ελ Γκαζί), Άντερσεν

Παρί Σεν Ζερμέν: Σιρίγκου, Φαν ντερ Βιλ, Ντ.Λουίζ, Μαρκίνιος, Μάξουελ, Μότα, Βεράτι (81' Παστόρε), Ματουιντί, Λούκας (81' Λαβέτσι), Καβάνι, Ιμπραχίμοβιτς

News 24/7

24MEDIA NETWORK