AΠΟΕΛ-Ζενίτ 2-1

Ενας εξαιρετικός ΑΠΟΕΛ δεν κάμφθηκε από το γεγονός ότι η Ζενίτ σκόραρε πρώτη και πετυχαίνοντας δύο γκολ σε δύο λεπτά νίκησε 2-1 την πρωταθλήτρια Ρωσίας. Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Μαντούκα.

AΠΟΕΛ-Ζενίτ 2-1

Η εικόνα του αγώνα

Κατόρθωμα. Φοβερό κατόρθωμα αυτό του ΑΠΟΕΛ κόντρα στην πανάκριβη Ζενίτ. Εμεινε πίσω στο σκορ, στο δεύτερο ημίχρονο μάλιστα μετά το γκολ του Ζιριάνοφ στο 65' και όμως κατάφερε όχι μόνο να ισοφαρίσει αλλά να κερδίσει ολοκληρωτικά την παρτίδα.

Αλλωστε, από το πρώτο κιόλας μέρος ο πρωταθλητής Κύπρου είχε δείξει δείγματα των διαθέσεών του με την επιθετική δραστηριότητα του Αϊλτον κόντρα σε μία άμυνα που μερικά 24ωρα πιο πριν είχε δεχθεί τέσσερα γκολ από τη Λοκομοτίβ.

Ο Ζιριάνοφ πάγωσε προσωρινά το ΓΣΠ στο οποίο όμως έβαλε φωτιά ο Γκουστάβο Μαντούκα. Ο Βραζιλιάνος πρώην παίκτης της ΑΕΚ ισοφάρισε στο 73' ενώ στο 75' έδωσε έτοιμο γκολ στον Αϊλτον που αυτή τη φορά δεν αστόχησε. Ενας άλλος πρώην παίκτης της ΑΕΚ, τέλος, ο Μπρούνο Αλβες, βοήθησε άθελά του τον ΑΠΟΕΛ να κρατήσει τη νίκη. Αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη στο 76' και άφησε την Ζενίτ με 10 παίκτες στο πιο κρίσιμο σημείο του αγώνα. Εστω και έτσι όμως οι Ρώσοι είχαν ευκαιρίες με κορυφαία το δοκάρι του Φαϊζούλιν στο 87'.

Το συγκινητικό στιγμιότυπο της βραδιάς; Ο Διονύσης Χιώτης αμέσως μετά το γκολ της ισοφάρισης σήκωσε τη φανέλα του και έδειξε μία μπλούζα στην οποία είχε γράψει το όνομα του Χρήστου Κόντη.

MVP

Και τώρα τίθεται το ερώτημα: Αυτός ο Γκουστάβο Μαντούκα δεν χωρούσε στο φετινό (ή και στο περσινό) ρόστερ της ΑΕΚ; Μάλλον εύκολη η απάντηση. Ο Βραζιλιάνος μια χαρά κρατιέται στα πόδια του. Σκόραρε το πρώτο γκολ, δημιούργησε το δεύτερο και κατέθεσε τα διαπιστευτήριά του στο πιο υψηλό επίπεδο.

Κλειδί αγώνα

Ο ΑΠΟΕΛ δεν φοβήθηκε στιγμή, ακόμα και όταν έμεινε πίσω στο σκορ. Μεγάλη ωριμότητα από μία πραγματικά καλοδουλεμένη, από τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς, ομάδα.

Αδύναμος Κρίκος

Ο,τι και αν έκανε ο Μπρούνο Αλβες σε 76 λεπτά αγώνα το γκρέμισε με την αποβολή του. Διευκόλυνε σε μεγάλο βαθμό την αποστολή του ΑΠΟΕΛ.

ΑΠΟΕΛ: Χιώτης, Πουρσαϊτίδης (74'Σολωμού), Μποαβεντούρα, Ζόρζε, Ολιβέιρα, Μοράις, Πίντο, Μαρσίνιο (64' Γιάχιτς), Μαντούκα (89'Αλεξάνδρου), Τρισκόσκι, Άιλτον.

Ζενίτ: Μαλαφέεφ, Ανιουκόφ, Κρισίτο, Άλβες, Λομπάερτς, Ζιριάνοφ (80'Λάζοβιτς), Χουμποκάν (89'Μπουκαρόφ), Σιρόκοφ (75'Φαϊζουλίν), Ντενίσοφ, Ντάνι, Κερζάκοφ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK