Εγκλωβίστηκε η Τσέλσι, η Σπόρτινγκ "εκδικήθηκε" τη Σάλκε (VIDEOS)

Ο Εντέν Αζάρ έχασε πέναλτι στο 85' και η Τσέλσι έμεινε στο 1-1 με τη Μάριμπορ στη Σλοβενία αποτυγχάνοντας να ξεμπερδέψει στον 7ο όμιλο. Η Σπόρτινγκ πήρε ρεβάνς από τη Σάλκε και με το 4-2 μπήκε γερά στη μάχη της πρόκρισης.

Εγκλωβίστηκε η Τσέλσι, η Σπόρτινγκ "εκδικήθηκε" τη Σάλκε (VIDEOS)

Μάριμπορ - Τσέλσι 1-1

(50' Ιμπραΐμι - 73' Μάτιτς)

Μ' ένα μόνο ένα πιεστικό τέταρτο, πίεση που απέφερε τις ευκαιρίες του Ντρογκμπά (4, 11') και του Ζουμά (8'), δεν ήταν εύκολο για την Τσέλσι να λυγίσει τη σθεναρή αντίσταση της Μάριμπορ. Οι πρωταθλητές Σλοβενίας είχαν τη δικιά τους διπλή στιγμή στο 16' με Ιμπραΐμι - Σαλαλίς και ο Μουρίνιο δεν ήταν καθόλου ευχαριστημένος με απόδοση των "μπλε" που είχαν την κατοχή χωρίς όμως ουσία στο παιχνίδι τους.

Εξ ου και με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου ο Πορτογάλος χρησιμοποίησε Όσκαρ στον άξονα και Ντιέγκο Κόστα στην επίθεση (μαζί με τον Ντρογκμπά). Η εικόνα πάντως των Λονδρέζων δεν βελτιώθηκε και το τρομερό γκολ του Ιμπραΐμι στο 50' τους στρίμωξε στη γωνία. Από το 52' ο Μουρίνιο δοκίμασε το 3-5-2, αναζητώντας αντίδοτο, αλλά ο Ζάχοβιτς λίγο έριξε να τον στείλει στο νοσοκομείο με έμφραγμα και εγκαφαλικό μαζί.

Ευτυχώς για την Τσέλσι ήρθε στο 73' ο προωθημένος Μάτιτς να ισοφαρίσει πάνω στη γραμμή και να ισορροπήσει την κατάσταση. Δεν ήταν πάντως η βραδιά της Τσέλσι, αφού ο Αζάρ δεν μπόρεσε να σκοράρει ούτε από το σημείο του πέναλτι. Ο Βέλγος μεσοεπιθετικός νικήθηκε από τον ηρωικό Χαντάνοβιτς στο 85' και το 1-1 δεν επέτρεψε στην αγγλική ομάδα να ξεμπερδέψει με τον όμιλο.

Μάριμπορ: Χαντάνοβιτς, Στογιάνοβιτς, Ραΐτσεβιτς, Άργκους, Βίλερ, Ζ.Φιλίποβιτς, Μέρτελ, Ιμπραΐμι (90' Μπόχαρ), Σαλαλίς (92' Εντιάιγ), Ζάχοβιτς (73' Μεντί), Ταβάρες

Τσέλσι: Τσεχ, Ιβάνοβιτς, Ζουμά, Τέρι, Φιλίπε Λουίς (56' Ραμίρες), Μάτιτς, Φάμπρεγας, Ουίλιαν (46' Όσκαρ), Σίρλε (46' Ντιέγκο Κόστα), Αζάρ, Ντρογκμπά

Εγκλωβίστηκε η Τσέλσι, η Σπόρτινγκ "εκδικήθηκε" τη Σάλκε (VIDEOS)

Σπόρτινγκ - Σάλκε 4-2

(26' Σαρ, 52' Τζέφερσον, 72' Νάνι, 91' Σλιμανί - 17'αυτ. Σλιμανί, 88' Αόγκο)

Η Σπόρτινγκ ατύχησε στη φάση του 17', καθώς αφενός η Σάλκε σκόραρε στην πρώτη φορά που απείλησε αφετέρου αυτό έγινε με αυτογκόλ. Δεν το έβαλαν πάντως κάτω τα "λιοντάρια" της Λισαβόνας και, αφού στο 26' απάντησαν με τον ίδιο τρόπο (στημένο, κεφαλιά, γκολ), φρόντισαν να στείλουν μήνυμα ανωτερότητας με τις χαμένες ευκαιρίες του Καρβάλιο στο 29', του Ζοάο Μάριο στο 38' και του Κάρλος Μανέ στο 44'.

Η επόμενη ήταν και... φαρμακερή, καθώς ο Τζέφερσον σημάδεψε γωνία σουτάροντας διαγώνια στο 52' από το ύψος της περιοχής. Ο Ντι Ματέο επιχείρησε με τη χρησιμοποίηση του Μπόατενγκ να δώσει πνοή στην ημιθανή Σάλκε, αλλά ο Νάνι την αποτελείωσε στο 73' που δεν λάθεψε μετά την προσωπική ενέργεια και την ασίστ του Καρίγιο από δεξιά.

Όταν στο 88' ο Αόγκο μείωσε, με ωραία προσπάθεια, οι φιλοξενούμενοι έδειξαν σημάδια... ανάστασης, αλλά κάθε ελπίδα χάθηκε στο 4-2 από τον Σλιμανί στο 91'. Πλέον η μάχη για τη δεύτερη θέση έχει τρεις υποψηφίους.

Σπόρτινγκ: Ρούι Πατρίσιο, Σέντρικ, Σαρ, Πάουλο Ολιβέιρα, Τζέφερσον, Καρβάλιο, Αντριέν Σίλβα, Ζοάο Μάριο (82' Οριόλ Ροσέλ), Νάνι (89' Κάπελ), Κάρλος Μανέ (68' Καρίγιο), Σλιμανί

Σάλκε: Φέρμαν, Ουτσίντα, Χέβεντες, Νοϊστέντερ, Φουχς (78' Κίρχοφ), Αόγκο, Χέγκερ, Μάιερ (65' Μπόατενγκ), Τσουπό-Μοτίνγι, Ομπάσι (69' Σαμ), Χούντελαρ

News 24/7

24MEDIA NETWORK