Εμφατική νίκη-πρόκριση η Ατλέτικο

Ένα ημίχρονο χρειάστηκε η Ατλέτικο Μαδρίτης για να κάμψει την αντίσταση της Αούστρια Βιέννης, να επικρατήσει 4-0 και να εξασφαλίσει την πρώτη θέση του 7ου ομίλου. Νωρίτερα Ζενίτ και Πόρτο είχαν... δουλέψει για τους "ροχιμπλάνκος", καθώς αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1.

Εμφατική νίκη-πρόκριση η Ατλέτικο

Ατλέτικο - Αούστρια 4-0

(11' Μιράντα, 25' Γκαρθία, 45' Φ. Λουίς, 82' Ν. Κόστα)

Την 13η νίκη της σε 14 παιχνίδια ανεξαρτήτου διοργάνωσης πανηγύρισε η Ατλέτικο Μαδρίτης, αφού η αδύναμη Αούστρια Βιέννης, η οποία παρατάχθηκε χωρίς τον τιμωρημένο προπονητή της, δεν μπόρεσε να προβάλει σθεναρή αντίσταση και το 4-0 χαρακτηρίζεται δίκαιο.

Οι πρωταθλητές Αυστρίας μπήκαν φορτσάτοι στον αγωνιστικό χώρο του "Βιθέντε Καλδερόν", όμως, το γκολ του Μιράντα στο 11ο λεπτό τους έκοψε τη φόρα και εκείνο του Ραούλ Γκαρθία (είχε σκοράρει και στο "Ερνστ Χάπελ) ένα τέταρτο αργότερα τους αποτελείωσε.

Η απουσία του δημιουργικού Αρντά Τουράν δεν εμπόδισε τους συμπαίκτες του να διαπρέψουν στον τομέα των αντεπιθέσεων και να σημειώσουν ακόμα ένα γκολ (στην εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου με τον Φιλίπε Λουίς). Πρόσωπο του δευτέρου μέρους ήταν ο Ντιέγο Κόστα, ο οποίος έχασε πέναλτι στο 75ο λεπτό (απέκρουσε ο Χάιντς Λίντνερ), αλλά λίγο αργότερα σκόραρε το πρώτο του εντός έδρας γκολ στο Champions League.

Ατλέτικο: Κουρτουά, Χουανφράν, Μιράντα, Γκοντίν, Φ. Λουίς, Τιάγο (56' Γκιλαβογκί), Γκάμπι, Κόκε (66' Κ. Ροντρίγκες), Ρ. Γκαρθία, Α. Λόπεθ (46' Ό. Τόρες), Ν. Κόστα.

Αούστρια: Λίντνερ, Κοχ, Ράμσεμπνερ, Όρτλεχνερ, Λέοβατς, Χόλαντ, Μάντερ (68' Ντιλαβέρ), Σίμκοβιτς (53' Χόσινερ), Ρόιερ, Μουργκ (52' Σούτνερ), Κίναστ.

Σε ρυθμούς twitter

# Με την ιαχή "όλε, όλε, όλε, "Τσόλο" Σιμεόνε", οι φίλοι της Ατλέτικο αποθέωσαν τον προπονητή τους, ο οποίος ανταπέδωσε.

# Η Αούστρια παρατάχθηκε με τον Ρένε Πομς στον πάγκο της, αφού ο Νέναντ Μπιέλιτσα τιμωρήθηκε στο προηγούμενο παιχνίδι με την Ατλέτικο εξαιτίας κάποιων "γαλλικών" που ξεστόμισε στον τέταρτο διαιτητή.

Εμφατική νίκη-πρόκριση η Ατλέτικο

Ζενίτ - Πόρτο 1-1

(28' Χουλκ - 23' Λ. Γκονσάλες)

Πολύ ωραίο θέαμα προσέφεραν Ζενίτ και Πόρτο στην Αγία Πετρούπολη των 6 βαθμών Κελσίου, όπου το τελικό αποτέλεσμα (1-1) χαρακτηρίζεται δίκαιο και δεν ξεκαθαρίζει το τοπίο αναφορικά με τη μάχη της δεύτερης θέσης.

Οι "δράκοι" ήταν καλύτεροι μέχρι τα μισά του δευτέρου ημιχρόνου και έμπαιναν με μεγάλη ευκολία στην περιοχή του θετικότατου Γιούρι Λοντίγκιν, ο οποίος δεν φέρει ευθύνη για το γκολ που δέχθηκε από το φορμαρισμένο Λούτσο Γκονσάλες στο 23ο λεπτό (με κεφαλιά, έπειτα από σέντρα ακριβείας του Ντανίλο).

Η Ζενίτ, πάντως, απάντησε άμεσα, αφού ο Χουλκ εκμεταλλεύθηκε την ασυνεννοησία του Έλτον με τους συμπαίκτες του και στο 52ο λεπτό είχε την ευκαιρία να προηγηθεί, αλλά ο πρώην άσος της Πόρτο νικήθηκε από τον πολύπειρο Βραζιλιάνο γκολκίπερ όταν η μπάλα στήθηκε στην άσπρη βούλα.

Στο υπόλοιπο διάστημα της αναμέτρησης η μπάλα εξακολουθούσε να πηγαίνει πάνω-κάτω, αμφότερες οι ομάδες έχασαν ευκαιρίες για το νικητήριο γκολ (οι γηπεδούχοι ήταν πιο απειλητικοί), ωστόσο το 1-1 παρέμεινε μέχρι τέλους.

Ζενίτ: Λοντίγκιν, Ανσάλντι, Χουμποτσάν, Λόμπαρτς, Κρισίτο, Φαϊζούλιν, Σατόβ, Βίτσελ (81' Ζιριανόβ), Σιρόκοβ (67' Αρσάβιν), Χουλκ, Ντάνι (28' Κερζακόβ).

Πόρτο: Έλτον, Ντανίλο, Οταμέντι, Μανγκαλά, Ά. Σάντρο, Φερνάντο, Ντεφούρ, Ζοσουέ (76' Λικά), Λ. Γκονσάλες (86' Γκιλάς), Βαρέλα, Τ. Μαρτίνες.

Σε ρυθμούς twitter

Εμφατική νίκη-πρόκριση η Ατλέτικο

# Οι λιγοστοί φίλοι της Πόρτο με την απαραίτητη ουσάνκα (σ.σ. παραδοσιακός ρωσικός σκούφος) στις εξέδρες του "Πετρόβσκι".

# Η Ζενίτ μπορεί να αγωνίστηκε με τους Άξελ Βίτσελ (μειώθηκε η ποινή του) και Τομάς Χουμποτσάν (επέστρεψε από τραυματισμό), ωστόσο η ατυχία της χτύπησε την πόρτα, αφού στο 28ο λεπτό τραυματίστηκε ο Ντάνι.

News 24/7

24MEDIA NETWORK