Πόρτο-Σαχτάρ 2-1

Η Πόρτο άρχισε με το δεξί τις υποχρεώσεις της στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ νικώντας με 2-1 τη Σαχτάρ στην Πορτογαλία.

Πόρτο-Σαχτάρ 2-1

Η εικόνα του αγώνα

Πιάνοντας το νήμα από εκεί που το άφησε μετά την έξοχη πορεία της στο περσινό Europa League, η Πόρτο δεν αντιμετώπισε πολλά προβλήματα και ας έμεινε πίσω στο σκορ στο 12' και ας έχασε πέναλτι με τον Χουλκ στο 10'. Μία ομάδα όταν έχει εμπιστοσύνη στον εαυτό της μπορεί να επιβιώσει ακόμη και στις πιο δύσκολες καταστάσεις.

Το ίδιο συμβαίνει και με τις ομάδες που διαθέτουν ισχυρές προσωπικότητες. Και τέτοια είναι ο Χουλκ. Μπορεί να έχασε το πέναλτι ο θηριώδης Βραζιλιάνος αλλά για να ισοφαρίσει το γκολ του Λουίζ Αντριάνο (στο οποίο φέρει ευθύνη ο Χέλτον) επιστράτευσε όλη του την τέχνη για να σκοράρει με φάουλ στο 28'.

Η αποβολή του Ρακίτσκι στο 40' (για επικίνδυνο τάκλιν πάνω στον Μουτίνιο) απλώς διευκόλυνε τα σχέδια της Πόρτο. Το (αναμενόμενο) 2-1 ήρθε στο 51' μετά την έξοχη προσπάθεια του Ροντρίγκεζ και το εύκολο πλασέ σε κενή εστία του Κλέμπερ. Για αντίδραση της Σαχτάρ, ούτε λόγος...

MVP

Αλλος στη θέση του Χουλκ μπορεί να είχε λυγίσει από το χαμένο πέναλτι. Ο Βραζιλιάνος όχι μόνο δεν...δίστασε αλλά ισοφάρισε μ' ένα εξαιρετικό γκολ.

Κλειδί αγώνα

Η ποιότητα της Πόρτο είναι αδιαμφισβήτητη. Ομως, σπουδαίο ρόλο στο παιχνίδι έπαιξε και η αποβολή του Ρακίτσκι.

Αδύναμος Κρίκος

Μ' ένα σκληρό μαρκάρισμα στο κέντρο του γηπέδου, ο Ρακίτσκι αποβλήθηκε και καταδίκασε σε ήττα την ομάδα του.

Πόρτο: Χέλτον, Μαϊκόν, Περέιρα, Φουσίλε, Οταμέντι, Μουτίνιο, Ροντρίγκες, Φερνάντο (61'Μπελούτσι), Ντεφούρ, Κλέμπερ (69' Ντζάλμα), Χουλκ (78' Βαρέλα)

Σαχτάρ: Ρίμπκα, Ρατ, Τσιγκρίνσκι, Ρακίτσκι, Φερναντίνιο, Ζάντσον (64'Αλεξ), Ουίλιαν (81' Χούμπσμαν), Σρνα, Αντριάνο, Εντουάρντο.

News 24/7

24MEDIA NETWORK