Πόρτο - Ζενίτ 0-0

Η Πόρτο δε σκόραρε στις ευκαιρίες που δημιούργησε και η Ζενίτ μένοντας όρθια (0-0) στο "Ντραγκάο" κατέκτησε τη δεύτερη θέση του 7ου ομίλου.

Πόρτο - Ζενίτ 0-0

Εικόνα του αγώνα

Είναι από τα παιχνίδια που ο καλύτερος δεν νικάει και αποκλείεται. Η Πόρτο τέλειωσε το παιχνίδι με 25 τελικές προσπάθειες, πολλές από τις οποίες κλασικές ευκαιρίες, την ίδια ώρα που η Ζενίτ ολοκλήρωσε μόνο τρεις επιθέσεις. Η στατιστική ωστόσο είναι... επικουρική στο ποδόσφαιρο και με δεδομένο ότι οι "δράκοι" δεν κατόρθωσαν να λύσουν το γόρδιο δεσμό στην αντίπαλη άμυνα, μοιραία έμειναν εκτός διοργάνωσης.

Η ταμπουρωμένη για 90 λεπτά Ζενίτ κράτησε το μηδέν, με τον Μαλαφέεφ να αντιδρά σωτήρια σε διαδοχικές περιπτώσεις. Ιδίως στο πρώτο ημίχρονο ήταν εκείνος που κράτησε ξανά και ξανά όρθια τη ρωσική ομάδα. Η Πόρτο μόχθησε πολύ στο γήπεδο, ο Περέιρα ρίσκαρε με τρεις και τέσσερις επιθετικούς στο γήπεδο, αλλά όσο περνούσε η ώρα τόσο συμβιβαζόταν με την ιδέα του αποκλεισμού. Πίεσε όσο μπορούσε μέχρι τέλους, ο Χάμες Ροντρίγκες συνέχισε να ταλαιπωρεί τα αντίπαλα μπακ, η προσπάθεια όμως δεν απέδωσε καρπούς και το 0-0 έστειλε τη ρωσική ομάδα στους 16.

Κλειδί του αγώνα

Τόσες και τόσες ευκαιρίες, αλλά όχι γκολ. Η Πόρτο πλήρωσε την αδυναμία της να τελειώσε έστω και μία από τις ευκαιρίες που δημιούργησε.

MVP

Ο Βιάτσεσλαβ Μαλαφέεφ ήταν το Α και το Ω της Ζενίτ. Ανίκητος σε κάθε περίπτωση, έστειλε τη Ζενίτ στους 16.

Αδύναμος κρίκος

Ο Βίτορ Περέιρα πήρε μια ομάδα έτοιμη, με μικρές αλλαγές στο ρόστερ της, που πέρυσι κατέκτησε το Europa League, αλλά απέτυχε να την οδηγήσει στη β' φάση του Champions League.

Πόρτο: Χέλτον, Μαϊκόν, Αλβάρο Περέιρα, Ρολάντο, Οταμέντι (82' Μπελούστσι), Μουτίνιο, Ροντρίγκες, Φερνάντο, Ντεφούρ (46' Κλέμπερ), Χουλκ, Τζάλμα (68' Βαρέλα)

Ζενίτ: Μαλαφέεφ, Ανιουκόφ, Κρισίτο, Λόμπαρτς, Χουμπότσαν, Σιρόκοφ (46' Ζιριάνοφ), Φαϊζούλιν (58' Μπιστρόφ), Σέμακ, Ντενίσοφ, Λάζοβιτς (82' Άλβες), Ντάνι

News 24/7

24MEDIA NETWORK