Ο Σαμαράς δεν ήταν αρκετός για τη Σέλτικ, πέρασε η Μπαρτσελόνα

Το γκολ του Γιώργου Σαμαρά, αν και έφερε ρεκόρ, δεν ήταν αρκετό για τη Σέλτικ, που ηττήθηκε 2-1 στη Λισαβόνα από την Μπενφίκα. Η Μπαρτσελόνα εξασφάλισε την πρόκριση στην επόμενη φάση μετά το 3-0 επί της Σπαρτάκ στη Μόσχα. Έφτασε τα 80 γκολ ο Μέσι.

Ο Σαμαράς δεν ήταν αρκετός για τη Σέλτικ, πέρασε η Μπαρτσελόνα

Μπενφίκα - Σέλτικ 2-1

(7' Τζον, 71' Γκαράι - 32' Σαμαράς)

Η Μπενφίκα έπαιζε το τελευταίο χαρτί της στο "Λουζ", καθώς το πρόγραμμα της τελευταίας αγωνιστικής την έστελνε στο "Καμπ Νόου". Το "τρίποντο" ήταν προϋπόθεση για να ελπίζει κάτι καλό στο τέλος και γι' αυτό βιάστηκε να βάλει το γκολ με τον Όλα Τζον. Οι γηπεδούχοι ήταν καταιγιστικοί στα πρώτα λεπτά, μέχρι να αποφασίσουν οι Σκοτσέζοι να αφήσουν την άμυνα και να ξεμυτήσουν στο γήπεδο των Λουζιτανών. Με μία "στημένη" φάση, ο Γιώργος Σαμαράς έφτασε τα 5 γκολ στα 7 τελευταία ματς της Σέλτικ στο θεσμό (μαζί με τα προκριματικά) και έσπασε το ρεκόρ του Χένρικ Λάρσον.

Το 1-1, όπως κι η νίκη ή κάθε ισοπαλία με γκολ, έδινε το "εισιτήριο" της πρόκρισης στους "Καθολικούς", με συνέπεια οι παίκτες του Νιλ Λένον να γυρίσουν ξανά στην... ασφάλεια του γηπέδου τους, δίνοντας πολύ χώρο στους γηπεδούχους. Οι Πορτογάλοι έχασαν αρκετές ευκαιρίες και όλα έδειχναν ότι ο Φρέιζερ Φόρστερ θα μάζευε την μπάλα σύντομα από τα δίχτυα του. Αυτό συνέβη στο 71ο λεπτό, όταν ο Εσέκιελ Γκαράι έκανε το 2-1 και μάλιστα λίγο αργότερα ο Σάλβιο είχε την ευκαιρία να "κλειδώσει" τη νίκη, αλλά την έστειλε στο... δοκάρι. Το 2-1 παρέμεινε μέχρι τέλους και αφήνει μία μικρή χαραμάδα αισιοδοξίας στους Πορτογάλους, πως θα πάρουν την πρόκριση απέναντι στην Μπαρτσελόνα.

Μπενφίκα: Αρτούρ, Αλμέιδα, Λουιζάο, Γκαράι, Μελγαρέχο, Τζον, Μάτιτς (78' Περέιρα), Λίμα (75' Γκαϊτάν), Πέρες, Καρδόσο, Σάλβιο (90+2' Ζαρντέλ)

Σέλτικ: Φόρστερ, Λούστιγκ, Γουίλσον, Άμπροουζ, Μάθιους, Λέντλεϊ (80' Γουάτ), Γουανιάμα, Μπράουν (64' Κόμονς), Μάλγκριου (46' Καγιάλ), Σαμαράς, Χούπερ

Ο Σαμαράς δεν ήταν αρκετός για τη Σέλτικ, πέρασε η Μπαρτσελόνα

Σπαρτάκ Μόσχας - Μπαρτσελόνα 0-3

(16' Άλβες, 27', 39' Μέσι)

Η Μπαρτσελόνα εξασφάλισε ότι της στέρησε η Σέλτικ του Γιώργου Σαμαρά προ 2 εβδομάδων, επικρατώντας με 3-0 μέσα στη Μόσχα επί της Σπαρτάκ για την 5η αγωνιστική του 7ου ομίλου του Champions League. Ο Λιονέλ Μέσι, από την πλευρά του, εφτασε τα 80 τέρματα μέσα στο 2012.. Οι Ρώσοι είχαν αντισταθεί σθεναρά στο παιχνίδι του "Καμπ Νόου", αλλά δεν βρέθηκαν στην ίδια μέρα και στο ματς του παγωμένου "Λουζνίκι". Το κοινό, πάντως, απόλαυσε θέαμα, με την Μπαρτσελόνα να φτάνει σε 3 τέρματα στο 1ο ημίχρονο και να παράγει καλό ποδόσφαιρο. Το ίδιο και η ομάδα του Ουνάι Έμερι, αλλά κυρίως στο επιθετικό κομμάτι, όπου έχασε ευκαιρίες και δικαιούταν ένα τέρμα, τουλάχιστον για τις προσπάθειές της στο 1ο ημίχρονο.

Αυτή που βρήκε το τέρμα, όμως, ήταν η καταλανική ομάδα. Ο Ντάνι Άλβες έκανε την αρχή και ακολούθησε ο μεγαλύτερος σκόρερ του 2012 και ίσως όλων των εποχών σε ένα έτος. Ο Λιονέλ Μέσι έφτασε τα 80 τέρματα φέτος με τα 2 που σημείωσε και χρειάζεται ακόμα 5 για να ισοφαρίσει το ρεκόρ του Γκερντ Μίλερ από το 1972. Αν και είχε 2 καλές ευκαιρίες στο 2ο μέρος, δεν κατάφερε να πλησιάσει περισσότερο, χωρίς να προβληματίζεται γι' αυτό. Μεγαλύτερη σημασία, εξάλλου, είχε η διασφάλιση της πρόκρισης και μαθηματικά από τους Καταλανούς, καθώς και η είσοδος στο ματς ως αλλαγή του Γιάνο Ανανίτζε, του ταλαντούχου Γεωργιανού μέσου που έχασε τον πατέρα του πριν από μία εβδομάδα, με την τελευταία επιθυμία του να είναι ο γιος του να αντιμετωπίσει τους "μπλαουγκράνα".

Σπαρτάκ Μόσχας: Ντίκαν, Μακέεφ, Ινσαουράλδε, Σούτσι, Ντ. Κομπάροφ, Καριόκα (75' Μπριζγκάλοφ), Σέλστρεμ, Κ. Κομπάροφ (63' Ουέλιτον), Χουράδο, Άρι, Εμενίκε (63' Ανανίτζε)

Μπαρτσελόνα: Βαλδές, Άλβες, Πικέ, Μαστσεράνο, Άλμπα (87' Μοντόγια), Μπουσκέτς, Τσάβι (81' Σονγκ), Φάμπρεγας, Πέδρο (85' Ντεουλοφέου), Μέσι, Ινιέστα

Διαβάστε ακόμα

Το υπέροχο σόλο του Ινιέστα

News 24/7

24MEDIA NETWORK