Αγκαλιά με την πρόκριση η Ζενίτ, από κοντά η Βαλένθια

Θέση στα νοκ άουτ κλείνει η Ζενίτ μετά το 3-1 επί της Λιόν στο "Πετρόφσκι". Δεύτερη νίκη για τη Βαλένθια, 2-1 τη Γάνδη με ισάριθμα αυτογκόλ.

Αγκαλιά με την πρόκριση η Ζενίτ, από κοντά η Βαλένθια

Ζενίτ - Λιόν 3-1

Η Ζενίτ νίκησε γιατί εφέτος επιδεικνύει θαυμαστή αποτελεσματικότητα στα ευρωπαϊκά παιχνίδια της. Χαρακτηριστική η φάση με τον Τζιούμπα στο 3', αποκτώντας από νωρίς προβάδισμα επικράτησης. Η ρωσική ομάδα είχε τον απόλυτο έλεγχο, αλλά καθυστέρησε να σκοράρει δεύτερη φορά και μέχρι να το κάνει στο 56' χάρη στην οβίδα του Χουλκ ο Λακαζέτ είχε ισοφαρίσει με τακουνάκι. Ο Βραζιλιάνος ωστόσο, με τα τρία γκολ και τις δύο ασίστ στα ματς του ομίλου, αποκατάστησε την τάξη και δεν άφησε τη Λιόν να διεκδικήσει πολλά πράγματα στην Αγία Πετρούπολη. Ο Ιμτιτί επιχείρησε ν' απαντήσει στο 79', αλλά αμέσως μετά ήρθε το τρίτο γκολ των πρωταθλητών Ρωσίας, από τον Ντάνι στο 83', και όλα τέλειωσαν.

Ζενίτ (4-2-3-1): Κερζακόφ, Ανιουκόφ, Λόμπαρτς, Γκαράι, Κρισίτο, Χάβι Γκαρθία (84' Νέτο), Βίτσελ, Ντάνι (89' Ριαζάντσεφ), Χουλκ, Σατόφ, Τζιούμπα (75' Γιουσούποφ)

Λιόν (4-3-3): Λόπες, Ζαλέ, Γιανγκά-Εμπιουά, Ιμτιτί, Μορέλ, Γκοναλόν, Φερί (70' Γκεζάλ), Τολισό, Ράφαελ (83' Κορνέ), Βαλμπουεά, Λακαζέτ (80' Μποβί)

Αγκαλιά με την πρόκριση η Ζενίτ, από κοντά η Βαλένθια

Βαλένθια - Γάνδη 2-1

Η Βαλένθια νίκησε γιατί δεν έχασε το μυαλό της μετά την απρόσμενη ισοφάριση της Γάνδης με το γκολ του Φοκέ στο 40'. Οι "νυχτερίδες" είχαν καταφέρει να κυριαρχήσουν στο ματς και μετά το αυτογκόλ του Νίλσεν στο 15' από το τακουνάκι έφτιαξαν τουλάχιστον δύο κλασικές ευκαιρίες για να φτάσουν στο 2-0. Παρόλο πάντως η εξέλιξη του αγώνα δεν ήταν ευνοϊκή κυνήγησαν την τύχη τους στο δεύτερο ημίχρονο και στο 72' πήραν αυτό που τόσο ήθελαν. Η φάση ήταν αρκετά περίεργη, αφού άρχισε από μια σέντρα-σουτ που χτύπησε στο δοκάρι πριν η μπάλα κοντράρει στον Μίτροβιτς και καταλήξει στα δίχτυα του Σελς.

Βαλένθια (4-3-3): Χάουμε, Γκαγιά, Σάντος, Μουστάφι, Κάνσελο, Φουέγο, Παρέχο (68' Ροντρίγκο), Αντρέ Γκόμες, Μίνα (61' Πιάτι), Φεγκουλί, Αλκάθερ (82' Ντανίλο)

Γάνδη (3-6-1): Σελς, Νίλσεν, Μίτροβιτς, Ασάρε, Φοκέ, Σαγέφ, Νέτο, Κουμς, Ματόν (84' Σίμον), Μιλίτσεβιτς, Ντεπουάτρ

News 24/7

24MEDIA NETWORK