Έκλεψε βαθμό η Πόρτο, έχασε η Μπιλμπάο στο Μπορίσοφ (VIDEOS)

Η Πόρτο ανέτρεψε το 2-0 της Σαχτάρ και πήρε βαθμό στην Ουκρανία μένοντας στην κορυφή του 8ου ομίλου. Ήττα για την Αθλέτικ του Ερνέστο Βαλβέρδε στο Μπορίσοφ, 2-1 από την ΜΠΑΤΕ.

Έκλεψε βαθμό η Πόρτο, έχασε η Μπιλμπάο στο Μπορίσοφ (VIDEOS)

Σαχτάρ - Πόρτο 2-2

(52' Άλεξ Τεϊσέιρα, 85' Λουίζ Αντριάνο - 89'πεν., 94' Μαρτίνες)

Στην Αρένα του Λβιβ, μια και το Ντόνετσκ δεν μπορεί να φιλοξενήσει ποδοσφαιρικούς αγώνες, η Πόρτο δημιούργησε όλες εκείνες τις προϋποθέσεις που θα της επέτρεπαν να φύγει με το διπλό από την Ουκρανία. Είχε την μπάλα στα πόδια της και πατούσε με συνέπεια την περιοχή της Σαχτάρ, φτιάχνοντας και χάνοντας ευκαιρίες. Η κορυφαία εξ αυτών το χαμένο πέναλτι του Μπραϊμί στο 35' (εξαιρετική απόκρουση του Κούτσερ). Η Σαχτάρ δεν χρειάστηκε ούτε τις μισές ευκαιρίες για να σκοράρει. Αρκούσε το κλέψιμο του Κούτσερ στον Τόρες και η ασίστ στον Τεϊσέιρα που στο 52' είχε εύκολο έργο σε κενή εστία.

Λογικό ήταν μετά το 1-0 οι πρωταθλητές Ουκρανίας να μαζευτούν πίσω και να περιμένουν. Οι "δράκοι" πίεσαν, ο Κούτσερ έπιανε ό,τι πήγαινε στα δίχτυα και χάρη το γκολ του Λουίζ Αντριάνο στο 85' η ομάδα του Λουτσέσκου ήταν στα ουράνια. Η προσγείωση απότομη. Ο Τζάκσον Μαρτίνες, που είχε έρθει από τον πάγκο, ανέτρεψε τα δεδομένα. Πρώτο μείωσε με πέναλτι (από χέρι του Ρακίτσκι) στο 89' και κατόπιν, στο 94', πήγε πρώτος στην μπάλα σκοράροντας με προβολή. Ό,τι άξιζε η Πόρτο, το πήρε στο φινάλε.

Σαχτάρ: Πιάτοφ, Κούτσερ, Σρνα, Ρακίτσκι, Ασεβέδοο, Στεπανένκο, Φερνάντο, Ντούγκλας Κόστα (79' Μπερνάρντ), Άλεξ Τεϊσέιρα, Τάισον (75' Ιλσίνιο), Λουίζ Αντριάνο

Πόρτο: Φαμπιάνο, Ντανίλο, Μάρτινς Ίντι, Μαϊκόν, Μαρκάνο (64' Κιντέρο), Άλεξ Σάντρο, Μπραϊμί (78' Αντριάν Λόπες), Ερέρα, Όλιβερ Τόρες, Τέγιο, Αμπουμπακάρ (64' Μαρτίνες)

Έκλεψε βαθμό η Πόρτο, έχασε η Μπιλμπάο στο Μπορίσοφ (VIDEOS)

ΜΠΑΤΕ - Αθλέτικ Μπιλμπάο 2-1

(19' Πολιακόφ, 40' Καρνίτσκι - 45' Αντούριθ)

Ούτε στο Μπορίσοφ κατάφερε η Αθλέτικ να πανηγυρίσει νίκη. Γκολ βρήκε με την ωραία κίνηση του Αντούριθ στο 45', αλλά είχε ήδη δεχθεί δύο γκολ από τημ ΜΠΑΤΕ. Η αρχή έγινε με τον Πολιακόφ στο 19' και η συνέχεια δόθηκε από τον Καρνίτσκι στο 40'. Ήταν μια άτυχη στιγμή, αφού η μπάλα κόντραρε και άλλαξε πορεία, προηγουμένως ωστόσο οι γηπεδούχοι είχαν σταθεί άτυχοι (δοκάρι του Σίγκνεβιτς στο 30').

Το 2-1 στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου θα μπορούσε ν' αλλάξει τα δεδομένα, ουδέποτε όμως οι Βάσκοι, παρά τις αλλαγές του Βαλβέρδε (δύο στην ανάπαυλα) μπόρεσαν να επιβληθούν της αντιπάλου τους. Μάλιστα ο Ιραϊθόθ ήταν εκείνος που έκανε τις δυσκολότερες επεμβάσεις στη διάρκεια του αγώνα και όχι ο Τσέρνικ, αποτρέποντας ένα πιθανό 3-1 σε τουλάχιστον τρεις περιπτώσεις. Η είσοδος του Τοκέρο έκανε ακόμη πιο επιθετική την Μπιλμπάο, το αποτέλεσμα όμως δεν άλλαξε παρά την ευκαιρία του Σουσαέτα στιο 82'.

ΜΠΑΤΕ: Τσέρνικ, Κλάγκους, Φιλιπένκο, Μλαντένοβιτς, Πολιακόφ, Γιαμπλόνσκι, Καρνίτσκι (86' Ροντιόνοφ), Α. Βολόντκο, Μ. Βολόντκο (81' Γιάκοβλεφ), Γκορντέιτσουκ (92' Ολεκνόβιτς), Σίγκνεβιτς

Αθλέτικ: Ιραϊθόθ, Λαπόρτε, Σαν Χοσέ, Ιραόλα (77' Τοκέρο), Μπαλενθιάγκα, Μπενιάτ, Ιτουράσπε, Ιμπάι Γκόμεθ (46' Ντε Μάρκος), Ρίκο (46' Σουσαέτα), Μουνιαΐν, Αντούριθ

News 24/7

24MEDIA NETWORK