Η Γάνδη απέκλεισε τη Βαλένθια

H "σταχτοπούτα" των ομίλων, Γάνδη ολοκλήρωσε την έκπληξη και προκρίθηκε στους "16" του Champions League, επικρατώντας με 2-1 της Ζενίτ εντός έδρας. Στο Europa League η Βαλένθια που γνώρισε την ήττα με 2-0 στο "Μεστάγια" από την αδιάφορη Λιόν.

Η Γάνδη απέκλεισε τη Βαλένθια

Γάνδη - Ζενίτ 2-1

Η Γάνδη νίκησε γιατί... το ήθελε περισσότερο. Η "σταχτοπούτα" της διοργάνωσης έδειξε εξ αρχής πως ήθελε το παιχνίδι και πήρε προβάδισμα στο 19ο λεπτό με κεφαλιά του Λοράν Ντεπουάτρ, ύστερα από σέντρα του Μόιζες Σίμον. Παρόλα αυτά, η Ζενίτ δεν έδειξε σημάδια αδιαφορίας και πίεσε για την ισοφάριση. Τελικά, η προσπάθεια της ρωσικής ομάδας απέδωσε καρπούς, αφού στο 65' ο συνήθης ύποπτος, Άρτεμ Τζιούμπα με κοντινό πλασέ έφερε το ματς στα ίσα. Η θέληση και το πάθος για τη νίκη υπερκέρασαν τη διαφορά ποιότητας ανάμεσα στις δύο ομάδες και στο 78' ο Ντάνιελ Μιλίτσεβιτς με δυνατό σουτ έβαλε ξανά σε θέση οδηγού τη Γάνδη. Οι παίκτες του Αντρέ Βίλας Μπόας κυνήγησαν εκ νέου την ισοφάριση, αλλά το τελικό σφύριγμα βρήκε τους Βέλγους να πανηγυρίζουν μία σπουδαία επιτυχία.

Οι συνθέσεις

Γάνδη: Σελ, Ραφίνια, Νίλσεν, Μίτροβιτς, Ρενάτο Νέτο, Κουμ, Φόκετ, Ασαρέ, Μιλίτσεβιτς (82' Ντεζαεγκέρε), Σίμον (88' Σάιεφ), Ντεπουάτρ (90' Κουλιμπαλί).

Ζενίτ: Λοντίγκιν, Ανιούκοφ (82' Μπογκάεφ), Γκαράι, Λομπάερτς, Κρισίτο, Λουίς Νέτο, Χάβι Γκαρσία (76' Τρογιάνοφ), Ριαζάντσεφ (61' Ντολγκόφ), Ντάνι, Γιουσούποφ, Τζιούμπα.

Η Γάνδη απέκλεισε τη Βαλένθια

Βαλένθια - Λιόν 0-2

Η Βαλένθια ηττήθηκε γιατί... παρά την αλλαγή προπονητή παραμένει "βαριά άρρωστη". Η αδιάφορη Λιόν επέβαλε από τα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού το ρυθμό της κι έχασε μία τεράστια ευκαιρία στον 11ο λεπτό με τον Μάξγουελ Κορνέ, αλλά ο Ντομένετς πραγματοποίησε μία εντυπωσιακή απόκρουση. Ο Ισπανός γκολκίπερ αρνήθηκε το γκολ σ' ακόμη δύο περιπτώσεις, σε σουτ των Τολισό και Ράφαελ. Τελικά, στο 37' ο Κορνέ πήρε τη ρεβάνς για τη χαμένη ευκαιρία κι έδωσε προβάδισμα στους "λιονέ" με τρομερό σουτ από πλάγια θέση. Οι "νυχτερίδες" προσπάθησαν να αντιδράσουν, αλλά όποτε χρειάστηκε ο Άντονι Λόπεζ δήλωσε "παρών" κι έσωσε την ομάδα του. Οι Γάλλοι εκμεταλλεύτηκαν τα κενά στην άμυνα των γηπεδούχων και διπλασίασαν τα τέρματά τους με τον Αλεσάντρ Λακαζέτ, ο οποίος βγήκε στην αντεπίθεση και πλάσαρε σωστά τον Ντομένετς.

Οι συνθέσεις

Βαλένθια: Ντομένετς, Κανσέλο, Μουστάφι, Αμπντενούρ, Γκαγιά, Παρέχο, Ντανίλο (52' Νεγρέδο), Έντσο Πέρες (24' Χάβι Φουέγκο), Ροντρίγκο ντε Πάουλ (75' Πιάτι), Σάντι Μίνα, Πάκο Αλκάθερ

Λιόν: Άντονι Λόπεζ, Ράφαελ, Γιανγκά-Εμπιβά, Μορέλ, Μπεντιμό, Γκοναλόν, Τολισό, Ντάρντερ (77' Μπ. Κονέ), Γκρενιέ (70' Γκεζάλ), Κορνέ, Λακαζέτ (77' Μποβί).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Η βαθμολογία και τα στατιστικά των ομίλων του Champions League

Οι 16 του Champions League

News 24/7

24MEDIA NETWORK