Η Ζενίτ "άλωσε" το Μεστάγια, ο Λακαζέτ "κρέμασε" τη Λιόν

Κορυφή πάτησε από την πρεμιέρα του 8ου ομίλου η Ζενίτ χάρη στο 3-2 επί της Βαλένθια στο "Μεστάγια" και σε συνδυασμό με το 1-1 της Γάνδης απέναντι στη Λιόν επί βελγικού εδάφους.

Η Ζενίτ "άλωσε" το Μεστάγια, ο Λακαζέτ "κρέμασε" τη Λιόν

Βαλένθια - Ζενίτ 2-2

Η Ζενίτ νίκησε γιατί αφενός είχε στην 11άδα της τον Χουλκ αφετέρου βρήκε άμεση απάντηση στην ισοφάριση της Βαλένθια. Με δύο οβίδες του Βραζιλιάνου επιθετικού, η μία εδάφους-εδάφους στο 9' και η άλλη εδάφους-αέρους στο 45', η ομάδα του Βίλας-Μπόας απέκτησε αβαντάζ μετά το 2-0 του πρώτου ημιχρόνου. Οι κακές στιγμές του Λοντίγκιν λίγο έλειψε να γράφουν διαφορετικά την ιστορία του αγώνα.

Ο άλλοτε γκολκίπερ της Ξάνθης δεν εκτίμησε σωστά τις φάσεις στο 55' και στο 73', με αποτέλεσμα Ζοάο Κάνσελο και Αντρέ Γκόμες να χριστούν σκόρερ. Ωστόσο ο Σατό στο 76' έβγαλε σε θέση βολής τον Βίλτσελ και αυτός δεν αστόχησε απέναντι στον Χάουμε. Στο 85' ο Λοντίγκιν πήρε τη ρεβάνς με την απόκρουση στην προσπάθεια του Νεγρέδο.

Βαλένθια (4-5-1): Χάουμε, Κάνσελο, Μουστάφι, Γκαγιά, Αμπντενούρ, Φεγκουλί (71' Ροντρίγκο), Παρέχο, Πέρες, Φουέγο (46' Αλκάθερ), Νεγρέδο, Πιάτι (46' Αντρέ Γκόμες)

Ζενίτ (4-4-2): Λοντίγκιν, Ανιουκόφ (77' Νέτο), Κρισίτο, Λόμπαρτς, Σμολνίκοφ (69' Σατόφ), Γκαράι, Ντάνι, Γκαρσία, Βίτσελ, Χουλκ, Τζιούμπα (59' Φαϊζούλιν)

Γάνδη - Λιόν 1-1

Η Ζενίτ "άλωσε" το Μεστάγια, ο Λακαζέτ "κρέμασε" τη Λιόν
Γάνδη Λιόν Τσάμπιονς Λιγκ

Η Γάνδη πήρε την ισοπαλία γιατί η Λιόν είχε μοιραίο τον Αλεξάντρ Λακαζέτ. Ο κορυφαίος σκόρερ της περυσινής σεζόν στη Γαλλία είναι ντεφορμέ και επιβεβαιώθηκε στη φάση του 88', όταν ανέλαβε να εκτελέσει το πέναλτι που ο ίδιος κέρδισε από τον Φοκέ (κόκκινη κάρτα). Νικήθηκε όμως από τον Σελς και το 1-1 δεν άλλαξε. Οι "γκον" αντιμετώπισαν αρκετά προβλήματα από τον ενθουσιασμό των πρωτάρηδων Βέλγων και παρά το αριθμητικό πλεονέκτημα από το 41' (αποβολή Ντεζαγκερέ) δεν προστάτευσε το 1-0 από την εύστοχη κεφαλιά του Ζαλέ στο 58'. Το γκολ του Λακαζέτ στο 64' σωστά ακυρώθηκε ως οφσάιντ (όπως και του Ντεπουάτρ στο 24') και λίγα λεπτά μετά ο Μιλίτσεβιτς, έπειτα από την ασίστ του Κουμς, τιμώρησε την αδυναμία της ομάδας του Ιμπέρ Φουρνιέ να εκμεταλλευτεί τις περιστάσεις.

Γάνδη (3-5-2): Σελς, Μίτροβιτς, Νίλσεν, Νέτο, Κουμς, Ντεζαγκέρε, Ασαρέ, Φοκέ, Μιλίσεβιτς (82' Ματόν), Ντεπουάτρ, Σιμόν (69' Ράμαν, 91' Ραφίνια)

Λιόν (4-4-2): Λόπες, Γιανγκά-Εμπιουά, Μορέλ, Ράφαελ (46' Ζαλέ), Ιμτιτί, Τολισό, Φερί (81' Μαλμπράνκ), Γκοναλόν, Μποβί (69' Καλουλού), Λακαζέτ, Βαλμπιενά

News 24/7

24MEDIA NETWORK