Πέρασε δεύτερη η Γάνδη, "κλείδωσε" την πρωτιά με 5/5 η Ζενίτ

Με γκολ στο 95' η Γάνδη επικράτησε εκτός έδρας της Λιόν με 2-1 και πέρασε δεύτερη στον 8ο όμιλο του Champions League. Έκανε το 5/5 και "κλείδωσε" την πρωτιά η Ζενίτ με τη νίκη επί της Βαλένθια με 2-0.

Πέρασε δεύτερη η Γάνδη, "κλείδωσε" την πρωτιά με 5/5 η Ζενίτ

Λιόν - Γάνδη 1-2

Η Γάνδη νίκησε γιατί... εκμεταλλεύτηκε το πολύ κακό τέταρτο της Λιόν στο φινάλε και με γκολ στις καθυστερήσεις "έκλεψε" τους τρεις βαθμούς και πέρασε στη δεύτερη θέση του 8ου ομίλου του Champions League. Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν εντυπωσιακά την αναμέτρηση και κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ στο 7' με γκολ του Φερί. Από το σημείο εκείνο όμως η Γάνδη ανέβασε την απόδοσή της με αποτέλεσμα η ισοφάριση να έρθει φυσιολογικά στο 32' με αριστουργηματική εκτέλεση φάουλ του Μιλίτσεβιτς.

Η Λιόν πίεσε για το γκολ που θα της έδινε το προβάδισμα στο δεύτερο ημίχρονο, με μερικές εμπνεύσεις του Βαλμπιενά όμως να μην έχουν τύχη. Όλα έδειχναν πως το ματς θα έληγε ισόπαλο 1-1, ωστόσο οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη. Στο 95'ο Κουλιμπαλί έστειλε με κεφαλιά την μπάλα στα δίχτυα και χάρισε ένα μεγάλο "διπλό" στην ομάδα του.

Λιόν: Λόπεζ, Ράφαελ, Γιανγκά Εμπιβά, Μπίσεβατς, Μπεντιμό, Τολισό, Φερί (85' Κορνέ), Μαλμπράνκ (64' Νταρντέρ), Γκεζάλ (74' Μποβί), Βαλμπιενά, Λακαζέτ.

Γάνδη: Σελ, Ρενάτο Νέτο, Νίλσεν, Ασάρε, Μίτροβιτς, Κουμς, Ντεζαεγκέρε (82' Ραφίνια), Σάιεφ (67' Ραμάν) Φόκετ, Μιλίτσεβιτς, Ντεπουάτρ (90' Κουλιμπαλί).

Ζενίτ - Βαλένθια 2-0

Πέρασε δεύτερη η Γάνδη, "κλείδωσε" την πρωτιά με 5/5 η Ζενίτ

Η Ζενίτ νίκησε γιατί... ήταν καλύτερη. Οι παίκτες της Βαλένθια δεν είναι συνηθισμένοι στο κρύο και ως εκ τούτου η υπό το μηδέν θερμοκρασία στην Πετρούπολη τους επηρέασε φανερά στο ξεκίνημα με αποτέλεσμα να μην μπορούν να βρουν τα πατήματά τους. Η Ζενίτ το εκμεταλλεύτηκε και στο 15' κατάφερε να ανοίξει το σκορ με τον Σατόφ, ο οποίος μετά την κάθετη του Τζιούμπα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με όμορφο πλασέ, με την αντίδραση της άμυνας των φιλοξενούμενων να είναι απλά τραγική.

Η Βαλένθια προσπάθησε να πιέσει για την ισοφάριση, ωστόσο της έλειπε η τελική προσπάθεια με αποτέλεσμα να μην μπορεί να μετατρέψει σε γκολ καμία από τις λίγες ευκαιρίες που δημιούργησε. Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα παρέμεινε ίδια και οι γηπεδούχοι έφτασαν και σε δεύτερο γκολ στο 74' με τον Τζιουμπά. Ο άσος των Ρώσων πήρε την μπάλα στη μεγάλη περιοχή από τον Ντάνι και προ κενής εστίας διαμόρφωσε το 2-0 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

Ζενίτ: Λοντίγκιν, Σμολνίκοφ (65' Γιουσούποφ), Λομπάρτς, Γκαράι, Κρισίτο, Νέτο (86' Εβσέεβ), Βίτσελ, Σατόφ (84' Ριαζάντσεφ), Ντάνι, Χουλκ, Τζιουμπά.

Βαλένθια: Ντομένετς, Κανσέλο (79' Ντε Πάου), Ρούμπεν Βέσο, Αμπντενούρ, Γκαγιά, Παρέχο, Αντρέ Γκόμες, Πέρες (73' Ντανίλο), Φεγκουλί, Αλκάθερ, Μιρ (56' Σάντι Μίνα).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Οι βαθμολογίες, τα στατιστικά και οι σκόρερ των ομίλων του Champions League 2015-16

News 24/7

24MEDIA NETWORK