Λύγισε τον...Καπετάνο η Γιουνάιτεντ, άλωσε την Πόλη η Μπράγκα

Το δύο στα δύο έκανε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο Τσάμπιονς Λιγκ νικώντας με 2-1 την Κλουζ στην Ρουμανία και ανατρέποντας το αποτέλεσμα μετά το γκολ του Παντελή Καπετάνου. Εκανε την έκπληξη στην Κωνσταντινούπολη η Μπράγκα, 2-0 τη Γαλατασαράι.

Λύγισε τον...Καπετάνο η Γιουνάιτεντ, άλωσε την Πόλη η Μπράγκα

Κλουζ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-2

(14' Καπετάνος-29' και 49' φαν Πέρσι)

Η Κλουζ, έχοντας και την προίκα της εκτός έδρας νίκη στην Πορτογαλία επί της Μπράγκα, μπήκε ορμητικά στο γήπεδο και δεν φοβήθηκε τη μεγάλη αντίπαλό της. Το αγωνιστικό της θράσης δικαιώθηκε μόλις στο 14' όταν ο Μπάστος βρήκε τον Καπετάνο σε επίκαιρη θέση μέσα στην περιοχή και ο πρώην φορ της ΑΕΚ εκτέλεσε άψογα για το 1-0.

Αυτό ήταν το πρώτο γκολ Ελληνα παίκτη εναντίον της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μετά από δέκα ολόκληρα χρόνια (τελευταίος δράστης ο Χούτος).

Εκ των πραγμάτων, η Γιουνάιτεντ υποχρεώθηκε να επιτεθεί. Ετσι και αλλιώς ο Σερ Αλεξ Φέργκιουσον είχε φροντίσει να την παρατάξει μ' ένα άκρως επιθετικό σχήμα (στην ίδια ενδεκάδα Ρούνεϊ, φαν Πέρσι και Ερνάντεζ) το οποίο πάντως δεν λειτούργησε ικανοποιητικά στο πρώτο ημίχρονο. Παρόλα αυτά, οι δευτεραθλητές Αγγλίας βρήκαν τον τρόπο να ισοφαρίσουν με τον...ώμο του φαν Πέρσι στο 29' μετά από φάουλ του Ρούνεϊ.

Η Γιουνάιτεντ, με διαφορετική ψυχολογία πλέον, πίεσε από την αρχή της επανάληψης για το δεύτερο γκολ που ήρθε μόλις στο 49' μετά από μία εξαιρετική συνεργασία του Ρούνεϊ με τον φαν Πέρσι. Ο Αγγλος σέρβιρε με μία μπαλιά 20 μέτρων και ο Ολλανδός τελείωσε με εναέριο πλασέ στην κίνηση.

Η Κλουζ, όσο και αν προσπάθησε, δεν κατάφερε στη συνέχεια να απειλήσει σοβαρά την εστία του Ντε Χέα.

Κλουζ: Φελγουέιρας, Πίντο, Σέπσι, Καντού, Ράντα, Καμόρα, Μουρεσάν, Μπάστος, Αγκιρεγκαράι (81' Νικοάρα), Σουγκού (24' Λουίς Αλμπέρτο) Καπετάνος (61' Mπιελάνοβιτς).

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ντε Χέα, Ράφαελ, Εβρά, Φέρντιναντ, Εβανς (79' Γούτον), Αντερσον, Κλέβερλι, Φλέτσερ, Ρούνεϊ, Ερνάντεζ (83' Ουέλμπεκ), φαν Πέρσι.

Λύγισε τον...Καπετάνο η Γιουνάιτεντ, άλωσε την Πόλη η Μπράγκα

Γαλατασαράι-Μπράγκα 0-2

(27' Ρούμπεν Μικαέλ, 93' Αλαν )

Η πρόθεση της Μπράγκα έγινε από την αρχή εμφανής. Σε μία κλασική Ζοζέ Πεσέιρο συνταγή, η πορτογαλική ομάδα έκλεισε καλά τους χώρους, άφησε την κατοχή της μπάλας στη Γαλατά και φρόντισε να απειλήσει τον Μουσλέρα με ταχύτατες αντεπιθέσεις.

Σε μία από αυτές στο 27' ο Ρούμπεν Μικαέλ βρήκε την ευκαιρία να σκοράρει μετά από ασθενή απόκρουση του γκολκίπερ της Γαλατά και δεν την άφησε να πάει χαμένη.

Το 0-1 όπλισε με επιπλέον αυτοπεποίθηση τους Πορτογάλους οι οποίοι πια εφάρμοσαν την τακτική τους χωρίς τύψεις. Ο Τερίμ ενίσχυσε τόσο τη μεσαία γραμμή όσο και την επίθεση της Γαλατά με φρέσκους παίκτες από τον πάγκο, είδε την ομάδα του να κάνει τελικές και να πιέζει, όμως το γκολ έλειψε από την πρωταθλήτρια Τουρκίας.

Ετσι η Μπράγκα έφυγε νικήτρια από την Κωνσταντινούπολη και μάλιστα με δύο γκολ διαφορά αφού ο Αλαν, στην τελευταία φάση του αγώνα, τελείωσε όμορφα μία ακόμη αντεπίθεση. Χωρίς βαθμό παρέμεινε μετά και τη νέα ήττα της η Γαλατά.

Γαλατασαράι: Μουσλέρα, Νουνκέου, Σεμίχ Καγιά, Εμπουέ, Σελτσκούκ Ινάν, Μέλο (76' Ελμάντερ), Ριέρα, Τσολάκ (78' Κούρτουλους), Αμπραμπάτ (46' Αϊντίν Γιλμάζ), Γιλμάζ, Μπουλούτ.

Μπράγκα: Μπέτο, Ισμαϊλι (84' Μπαρμπόσα), Πάουλο Βινίσιους, Ντουγκλάο, Αμορίμ, Ρούμπεν Μικαέλ (91' Κοέλιο), Σαλίνο, Κουστόδιο, Αλαν, Βιάνα (79' Τζαμάλ), Εντερ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK