"Ανάσταση" για Τσέλσι και Ντιναμό

Η Τσέλσι επιβλήθηκε της Μακάμπι στο Τελ Αβίβ και έπιασε την Πόρτο στην κορυφή του 7ου ομίλου, μετά από την εντός έδρας ήττα των "δράκων" από την Ντιναμό Κιέβου.

"Ανάσταση" για Τσέλσι και Ντιναμό
Κέιχιλ-Τσέλσι

Μακάμπι Τελ Αβίβ - Τσέλσι 0-4

Η Τσέλσι νίκησε γιατί... αντιμετώπιζε την πιο αδύναμη ομάδα της διοργάνωσης και το μόνο που θα μπορούσε να την τρομάξει θα ήταν κάποια... βομβιστική επίθεση. Από τη στιγμή που και ο Ζοζέ Μουρίνιο επιβεβαίωσε ότι κανείς παίκτης του δεν έκανε... Γκρέιαμ Λε Σο (ο οποίος μαζί με άλλους πέντε συμπαίκτες του αρνήθηκε να ταξιδέψει στην πρωτεύουσα του Ισραήλ πριν από 14 χρόνια), η ψυχολογία ήταν με τους "μπλε".

Η νίκη επί της Νόριτς και οι διαρκώς βελτιωμένες εμφανίσεις αποτυπώθηκαν στον αγωνιστικό χώρο και απλά έμενε να γίνουν γνωστοί οι σκόρερ. Ο Γκάρι Κέιχιλ έδιωξε τις αμφιβολίες από νωρίς (20') και η αποβολή στο 40' του πρώην στόπερ των "μπλε", Ταλ Μπεν Χαΐμ, άνοιξε διάπλατα τον δρόμο της νίκης. Ο Γουίλιαν με τον γνωστό τρόπο, εκτέλεση φάουλ, έκανε το 2-0 στο 73' και ακολούθησαν τα γκολ των Οσκάρ και Κουρτ Ζουμά για το τελικό αποτέλεσμα.

Μακάμπι Τελ Αβίβ: Ράικοβιτς, Ντάσα, Μπεν Χαΐμ, Γκαρθία, Μπεν Χαρούς, Πέρετς, Άλμπερμαν (85' Αζουλάι), Μπεν Χαΐμ ΙΙ (80' Μπεν Μπασάτ), Ιζιεμπόρ, Ρικάν, Ζάχαβι (89' Ιτζάκι)

Τσέλσι: Μπέγκοβιτς, Αθπιλικουέτα, Κέιχιλ, Τέρι (72' Ζουμά), Μπαμπά, Φάμπρεγας, Μάτιτς, Γουίλιαν (79' Ρεμί), Οσκάρ, Αζάρ (69' Πέδρο), Κόστα

"Ανάσταση" για Τσέλσι και Ντιναμό
Ντιναμό-Πόρτο

Πόρτο - Ντιναμό Κιέβου 0-2

Η Ντιναμό Κιέβου νίκησε γιατί... αποδείχθηκε πολύ πιο σοβαρή από την αντίπαλό της. Οι "δράκοι" ήθελαν μία ισοπαλία για να εξασφαλίσουν από τώρα την πρόκριση στην επόμενη φάση, ωστόσο "πάγωσαν" όταν οι Ουκρανοί κέρδισαν πέναλτι στο 35ο λεπτό, το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο κορυφαίος παίκτης τους, Σεργκέι Γιαρμολένκο.

Ο 40χρονος Αλεξάντρ Σοβκόβσκι δεν δέχθηκε μεγάλη πίεση από τους γηπεδούχους και κατάφερε να κρατήσει το μηδέν, την ίδια στιγμή που ο Ίκερ Κασίγιας έκανε μεγάλο λάθος στο 64' και έχρισε σκόρερ τον Ντερλίς Γκονσάλες. Οι παίκτες του Σεργκέι Ρεμπρόβ κράτησαν το σκορ μέχρι τέλους και πλέον θέλουν να νικήσουν τη Μακάμπι στην Ουκρανία για να πάρουν την πρόκριση, σε αντίθεση με την Πόρτο που πρέπει να κάνει το "θαύμα" στο "Στάμφορντ Μπριτζ".

Πόρτο: Κασίγιας, Μ. Περέιρα (46' Αντρέ), Μαρκάνο, Μάρτινς Ίντι, Λαγιούν, Νέβες, Ντ. Περέιρα, Ιμπιλά (67' Κορόνα), Τέγιο, Αμπουμπακάρ, Μπραχίμι (67' Οσβάλντο)

Ντιναμό Κιέβου: Σοβκόβσκι, Ντανίλο, Χατσερίντι, Ντράγκοβιτς, Αντούνες, Ριμπάλκα, Σιντόρτσουκ (84' Μπουγιάλσκι), Γιαρμολένκο, Γκάρμας, Γκονσάλες (78' Μπελχαντά), Μοράες (86' Τεόντορτσικ)

Περισσότερα σε λίγο...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Η βαθμολογία και τα στατιστικά των ομίλων του Champions League

News 24/7

24MEDIA NETWORK