Προβάδισμα πρόκρισης η Γαλατάσαραϊ, καθάρισε ο Ρούι Πέδρο για την Κλουζ

Η Γαλατάσαραϊ νίκησε 1-0 την αδιάφορη και νεανική Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αποκτώντας ισχυρό προβάδισμα για το εισιτήριο της επόμενης φάσης. Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ρούι Πέδρο που έκανε χατ-τρικ, η Κλουζ επικράτησε 3-1 της Μπράγκα, εξασφάλισε το Europa League και ελπίζει ακόμη σε πρόκριση στους "16" του Champions League.

Προβάδισμα πρόκρισης η Γαλατάσαραϊ, καθάρισε ο Ρούι Πέδρο για την Κλουζ

Γαλατάσαραϊ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-0

(54' Μπουράκ)

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ παρατάχθηκε με την 3η νεότερη ενδεκάδα της ιστορίας της στο Champions League, ωστόσο ουδόλως επηρεάστηκε από την καυτή ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι οπαδοί της Γαλατάσαραϊ. Ο Νικ Πάουελ, ο οποίος σε ηλικία 18 ετών και 242 ημερών πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στη διοργάνωση είχε άψογη συνεργασία με τον Γουέλμπεκ στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, ενώ στο 43ο σημάδεψε με κεφαλιά το οριζόντιο δοκάρι του Μουσλέρα. Σε γενικές γραμμές η "τσιμ μπομ" δεν δημιούργησε φάσεις και, τουλάχιστον, στο πρώτο μέρος δεν δικαιολόγησε το γεγονός ότι ήταν η μοναδική ομάδα του γηπέδου που είχε βαθμολογικό κίνητρο.

Το δεύτερο ημίχρονο, πάντως, ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για το συγκρότημα του Φατίχ Τερίμ. Με τη συμπλήρωση 53 λεπτών αγώνα, ο Ινάν εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά και ο συνήθης Μπουράκ Γιλμάζ άνοιξε το σκορ με καρφωτή κεφαλιά, καθώς ο ευρισκόμενος πάνω στη γραμμή Ράφαελ ήταν λίγο... πιο κοντός απ' όσο θα έπρεπε. Εντούτοις οι γηπεδούχοι φαίνεται πως δεν υπολόγισαν το γεγονός ότι οι "κόκκινοι διάβολοι" νίκησαν με ανατροπή τα 3 τελευταία ματς στη διοργάνωση και παραλίγο να το πληρώσουν. Εν τέλει δεν άλλαξε κάτι μέχρι τέλους, γεγονός που φέρνει τη Γαλατά αγκαλιά με την πρόκριση στην επόμενη φάση. Σημειώνεται ότι ο Γιλμάζ έγινε ο 2ος παίκτης της τουρκικής ομάδας που σκοράρει σε 3 σερί παιχνίδια του Champions League, μετά τον Χακάν Σουκούρ.

Γαλατάσαραϊ: Μουσλέρα, Εμπουέ, Καγιά, Νουνκέ, Ριέρα, Μέλο, Ινάν, Αλτιντόπ, Αμραμπάτ (81' Tσολάκ), Ελμάντερ (63' Μπαϊτάρ), Μπουράκ (91' Μπουλούτ).

Mάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Λίντεγκααρντ, Ράφαελ, Τζόουνς, Κάρικ, Μπούτνερ, Φλέτσερ, Άντερσον (74' Γιανγκ), Κλέβερλι, Πάουελ (74' Μακέντα), Γουέλμπεκ (85' Κινγκ), Ερνάντες.

Προβάδισμα πρόκρισης η Γαλατάσαραϊ, καθάρισε ο Ρούι Πέδρο για την Κλουζ

Κλουζ - Μπράγκα 3-1

(7', 15', 33' Ρούι Πέδρο / 17' Άλαν)

Οι Πορτογάλοι αρέσκονται στο γρήγορο τέμπο και φυσικά δεν θα μπορούσε να συμβεί κάτι δυσανάλογο σε ένα παιχνίδι που οι 17 από τους 22 βασικούς και οι 2 προπονητές μιλούν πορτογαλικά. Μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης ήταν ο Ρούι Πέδρο, ο οποίος έγινε ο 2ος Πορτογάλος που κάνει χατ-τρικ στο Champions League, μετά τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Στο 7ο λεπτό η ευφυής ασίστ του Μπάστος έδωσε την ευκαιρία στον 24χρονο να ανοίξει το σκορ, ενώ στο 15ο εκμεταλλεύθηκε τα τραγικά αμυντικά λάθη για να κάνει το 2-0. Δύο λεπτά αργότερα ήταν η σειρά των παικτών του Ζοζέ Πεσέιρο να εκμεταλλευθεί ένα λάθος του Ράντα και να μειώσει με τον Άλαν, αλλά στο 33' ο Σουγκού έκανε το γύρισμα από τα δεξιά και ο Ρούι Πέδρο "ξαναχτύπησε".

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά για την ουραγό του 8ου ομίλου, ο Ντουγκλάο χτύπησε με τον αγκώνα και, μάλιστα, εκτός φάσης τον Ράντα και ο άπειρος κατά τ' άλλα Ρώσος διαιτητής (έχει διευθύνει μόλις 2 παιχνίδια Champions League) απέβαλε τον πρώην αμυντικό της Καβάλας. Παρά το προβάδισμα και το αριθμητικό πλεονέκτημα, πάντως, η ομάδα του Παντελή Καπετάνου (πέρασε ως αλλαγή στη θέση του Ρούι Πέδρο και έχασε μία πολύ καλή ευκαιρία στις καθυστερήσεις) προτίμησε να κλειστεί και λίγο έλειψε να το πληρώσει. Ευτυχώς για εκείνη, ο Ούγκο Βιάνα βρισκόταν σε πολύ κακή μέρα και, μάλιστα, αντικαταστάθηκε από τον Μοσορό. Το ματς του "Dr. Constantin Rădulescu" δεν είχε συγκινήσεις στα τελευταία λεπτά, με εξαίρεση το δοκάρι του Καμόρα στο 82ο λεπτό (υπέροχη απόκρουση του Μπέτο με το ένα χέρι, προτού η μπάλα καταλήξει στο αριστερό του δοκάρι).

Κλουζ: Φεργκέιρας, Πίντο, Κάντου, Πίκολο, Ράντα, Λουίς Αλμπέρτο, Μουρεσάν, Ρούι Πέδρο (81' Καπετάνος), Σουγκού (74' Αγκιρεγκαράι), Καμόρα, Μπάστος (83' Γκοντεμέτσε).

Μπράγκα: Μπέτο, Σαλίνο (33' Μπαρμπόσα), Ντουγκλάο, Κοέλιο, Ισμαΐλι, Κουστόντιο, Ρούμπεν Μίκαελ, Βιάνα (68' Μοσορό), Άλαν, Αμορίμ, Έντερ (57' Ζε Λουίς).

News 24/7

24MEDIA NETWORK