Η Nissan και το Goal of the Week σε καλούν να επιλέξεις το κορυφαίο γκολ του Champions League!

Η αυλαία του Champions League έπεσε με τη Ρεάλ Μαδρίτης να κατακτά το βαρύτιμο τρόπαιο. Τώρα ήρθε η ώρα για τον απολογισμό. Ποιο ήταν το καλύτερο γκολ που είδαμε στη φετινή διοργάνωση; Έξι συντάκτες του Contra.gr ψήφισαν. Πλέον η σκυτάλη πηγαίνει σε εσάς.

Η Nissan και το Goal of the Week σε καλούν να επιλέξεις το κορυφαίο γκολ του Champions League!

Η Ρεάλ Μαδρίτης είναι η νέα πρωταθλήτρια Ευρώπης. Οι Μαδριλένοι διένυσαν όλη τη διαδρομή μέχρι τον μεγάλο τελικό του Μιλάνου, στον οποίο επικράτησαν δύσκολα της Ατλέτικο στα πέναλτι και κατέκτησαν το τρόπαιο.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και εφέτος η διοργάνωση προσέφερε πλούσιο θέαμα. Είδαμε γκολ που θα μείνουν. Σε άλλους λιγότερο, σε άλλους περισσότερο. Είδαμε παίκτες να σκοράρουν από μακρινή απόσταση, να στέλνουν τη μπάλα στα δίχτυα με ψαλιδάκι, με κεφαλιά, με απευθείας εκτέλεση φάουλ. Υπήρχαν όμως και οι ατομικές εμπνεύσεις, οι αποφάσεις τις στιγμές που μετέτρεπαν ένα απλό γκολ σε... έργο τέχνης.

Καθ' όλη τη διάρκεια του εφετινού Champions League, η Nissan και το Goal of the Week σε συνεργασία με όλους εσάς αναδείκνυαν τα καλύτερα τέρματα. Πλέον όμως ήρθε η ώρα για την ανάδειξη του ενός, του απόλυτου, του κορυφαίου τέρματος της χρονιάς. Οι υποψήφιοι αρκετοί. Ο Φλορέντζι, ο Σουάρες, ο Μέσι, ο Κριστιάνο Ρονάλντο, ο Σαούλ, ο Γκριεζμάν και πολλοί ακόμα.

Οι συντάκτες του Contra.gr ψηφίσαμε στην... κάλπη της Nissan και τώρα το μπαλάκι πάει σε εσάς. Μπείτε στην ειδική πλατφόρμα, ψηφίστε και κερδίστε ένα από τα 20 απίθανα δώρα. Τελικά ποιο ήταν το καλύτερο γκολ του φετινού Champions League;

Το 1-0 του Σαούλ στο Ατλέτικο-Μπάγερν ο Γιάννης Μπαϊρακτάρης

Ένα γκολ πραγματικά σπάνιο, που όσες φορές και να το δεις δεν το χορταίνεις. Ακόμη και όταν το περιγράφεις δεν το χορταίνεις. O Σαούλ Νίγκεθ στο πρώτο παιχνίδι της Ατλέτικο με την Μπάγερν Μονάχου για τα ημιτελικά, παίρνει τη μπάλα στο κέντρο του γηπέδου. Πάει προς τα δεξιά και ξεφεύγει από το μαρκάρισμα του Τιάγκο Αλκάνταρα. Κατευθύνεται προς τη μεγάλη περιοχή της Μπάγερν Μονάχου. Με μια τρομερή κίνηση, φέρνει τη μπάλα από το ένα πόδι στο άλλο και περνάει σαν σταματημένου τους Μπερνάτ και Τσάμπι Αλόνσο.

Μπαίνει μέσα στη μεγάλη περιοχή των Βαυαρών και ενώ έχει μπροστά του τον Αλάμπα και τον Βιδάλ, δεν διστάζει να δοκιμάσει το σουτ. Ένα φοβερό, φαλτσαριστό σουτ που στέλνει τη μπάλα, εκεί που ο Νόιερ, ο καλύτερος τερματοφύλακας του κόσμου, δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Η μπάλα καταλήγει στα δίχτυα της Μπάγερν Μονάχου και οι οπαδοί της Ατλέτικο παραληρούν. Το ωραιότερο γκολ της εφετινής διοργάνωσης. Ένα γκολ από το αουτσάιντερ κόντρα στο μεγάλο φαβορί. Ένα γκολ που έστειλε την Ατλέτικο στον μεγάλο τελικό του Champions League.

Το 2-2 του Μίλερ στο Μπάγερν-Γιουβέντους ο Γιάννης Ζωιτός

Δεν ήταν το πιο σημαντικό της διοργάνωσης, μηδέ το πιο όμορφο της σεζόν. Στο ίδιο παιχνίδι ο Άλβαρο Μοράτα κάνει την κούρσα της ζωής προτού ο Κουαδράδο προσποιηθεί και εκτελέσει τον Νόιερ. Μα, το γκολ του Τόμας Μίλερ για το 2-2 και την παράταση απέναντι στη Γιουβέντους είναι τόσο περίτεχνα απλό σ' ένα τόσο προχωρημένο σημείο του αγώνα (το ρολόι έδειχνε 90'03'') που το εξυψώνει αυτομάτως στα μάτια μου!

Η προσήλωση στο σχέδιο του Πεπ Γκουαρδιόλα που αρχίζει από την πίεση και το κλέψιμο του Αρτούρο Βιδάλ στο ύψος της περιοχής, στο ιδανικό άνοιγμα προς τον Κινγκσλέ Κομάν και στη σέντρα ακριβείας προς το κεφάλι του Τόμας Μίλερ, ο οποίος σηκώνεται από το χορτάρι την κατάλληλη στιγμή και δεν λαθεύει απέναντι στον Μπουφόν. Ο τέλειος συγχρονισμός σε κάθε μία από τις χειρουργικές κινήσεις. Άρτιο το αποτέλεσμα, έργο τέχνης! Όλα αυτά από την Μπάγερν και τούτος, μην κρυβόμαστε, είναι ένας έξτρα λόγος...

Το 1-0 του Γκριεζμάν στο Ατλέτικο-Μπαρτσελόνα η Μαρίνα Στρίγγα

Δεν ήταν σίγουρα το πιο όμορφο γκολ του φετινού Champions League ήταν όμως εκείνο το γκολ που έβαλε τις βάσεις για τη νίκη της Ατλέτικο που έθεσε εκτός συνέχειας την μέχρι τότε πρωταθλήτρια Ευρώπης, Μπαρτσελόνα.

Ο Αντουάν Γκριεζμάν (από τον οποίο περιμένουμε πολλά στα γήπεδα της Γαλλίας) έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Τερ Στέγκεν με εξαιρετική κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι έπειτα από την τρομερή σέντρα του Σαούλ με το εξωτερικό και έβαλε... φωτιά στο "Βιθέντε Καλδερόν". Εντάξει. Μπορεί να έχουμε δει και πιο ωραία. Όμως είμαστε με το αουτσάιντερ και κάτι τέτοια γκολ που κάνουν την έκπληξη μας αρέσουν πολύ!

Το 2-1 του Χουλκ στο Ζενίτ-Λιόν o Κώστας Μπράτσος

Δεν έχουμε 2008 ώστε το γκολ του Λιονέλ Μέσι κόντρα στη Ρόμα μετά από πανέμορφο passing game και μπαλιά τρύπα στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας να μας φαίνεται πρωτότυπο. Επίσης, έχουμε συνεχή πρόσβαση στο Youtube και ένα γκολ από τη σέντρα πλέον είναι καθημερινό φαινόμενο. Ναι, μπορεί να μην το τρώει σε κάθε περίπτωση ο τερματοφύλακας της Μπαρτσελόνα σε αγώνα Champions League ώστε να ανεβαίνει ο βαθμός δυσκολίας, αλλά ρε παιδιά, ο Αλεσάντρο Φλορέντζι το έβαλε, όχι ο Τζίμι Τραορέ.

Τι μένει; Το γκολ του Χουλκ κόντρα στη Λιόν. Δύναμη; Τσεκ. Ντρίμπλα (όχι φυσικά αυτό που εννοούμε στην Ελλάδα, αλλά αυτό που εννοεί όλος ο υπόλοιπος πλανήτης); Τσεκ. Φαλτσαριστό σουτ που ξεγελάει τον κορυφαίο τερματοφύλακα της Ligue 1 (κανένας Κέβιν Τραπ); Τσεκ. Αντικειμενικότητα (κανείς δεν είναι Ζενίτ ώστε να έχει παρωπίδες στα μάτια); Τσεκ. Δώρα από το Goal of the Week της Nissan εάν το επιλέξουμε; Τσεκ. Τι στο καλό περιμένετε και δεν το ψηφίζετε κι εσείς;

Το 1-0 του Σαούλ στο Ατλέτικο-Μπάγερν ο Ηλίας Καλλονάς

Η σπουδαιότητα ενός γκολ, τις περισσότερες φορές, υπερκεράζει την ομορφιά του. Όμως, όταν αυτοί οι δύο παράγοντες μπορούν να συνδυαστούν αρμονικά τότε το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό. Το γκολ που θα ξεχώριζα από το εφετινό Champions League διαθέτει και τα δύο αυτά στοιχεία. Ήταν σημαντικό, αλλά ταυτόχρονα ήταν και υπέροχο τόσο σε έμπνευση όσο και σε εκτέλεση. Φυσικά, αναφέρομαι στο τέρμα του Σαούλ Νίγκεθ στο δεύτερο ημιτελικό μεταξύ της Ατλέτικο Μαδρίτης και της Μπάγερν Μονάχου.

Χάρη σ' αυτό το γκολ οι "ροχιμπλάνκος" προκρίθηκαν στον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης, εκμεταλλευόμενοι το 2-1 του πρώτου αγώνα. Το συγκεκριμένο τέρμα είναι ξεχωριστό για δύο λόγος. Πρώτον, γιατί δεν προέρχεται από έναν "φαντεζί" ποδοσφαιριστή και δεύτερον επειδή η ενέργειά του είχε μεγάλο βαθμό δυσκολίας. Ο Νίγκεθ χρειάστηκε να αποφύγει συνολικά 4(!) ποδοσφαιριστές προτού βρει τον ελάχιστο χώρο, σηκώσει το κεφάλι και στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Μάνουελ Νόιερ. Ένα τρομερό σόλο κόντρα σε μία από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης.

Το 1-1 του Καράσκο στο Ρεάλ-Ατλέτικο ο Γιώργος Μυλωνάς

Με τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου όλα έδειχναν ότι ο τελικός είχε κριθεί. Από την μία πλευρά η Ρεάλ είχε το 1-0 με το μέρος της, αλλά και τη βαριά φανέλα που της έδινε τον αέρα του φαβορί. Από την άλλη, η Ατλέτικο κυνηγούσε το σκορ -κάτι που δεν έχει συνηθίσει να κάνει- και το κέντρο της έδειχνε να είναι πιο ανοργάνωτο από ποτέ. Καμία φαντασία, καμία ικανότητα δημιουργίας.

Όλα αυτά μέχρι να μπει στο γήπεδο ο Καράσκο. Ο Βέλγος ήταν ο άνθρωπος που έκανε την άμυνα της Ρεάλ να νιώσει ότι απειλείται και έμοιαζε ικανός ότι μπορούσε να κάνει τη ζημιά. Έτσι κι έγινε. Στο 79' πέτυχε το γκολ της ισοφάρισης, πανηγύρισε φιλώντας την κοπέλα του και έκανε χαρούμενα τα 3/4 του πλανήτη που δεν ήθελαν να δουν τη Ρεάλ να σηκώνει άλλη μια κούπα. Το τι τελικά έγινε είναι μια άλλη ιστορία.

Αφού πήρατε μια γεύση από τις δικές μας απόψεις, ήρθε η ώρα για το επόμενο βήμα. Μπείτε στην ειδική πλατφόρμα που έχει ετοιμάσει η Nissan και το Goal of the Week, αναδείξτε το καλύτερο γκολ της φετινής διοργάνωσης και κερδίστε πλούσια δώρα!

News 24/7

24MEDIA NETWORK