Αλέγκρι: "Οφείλουμε να το πάρουμε"

Επιτυχημένη χαρακτήρισε τη σεζόν της Γιουβέντους ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι, στη συνέντευξη Τύπου του τελικού του Champions League με αντίπαλο τη Γιουβέντους. "Δεν ήρθαμε ως κομπάρσοι", συμπλήρωσε ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν, "θα νικήσουμε και για τον Κιελίνι", πρόσθεσε ο Λεονάρντο Μπονούτσι.

Αλέγκρι: "Οφείλουμε να το πάρουμε"
Μπουφόν Αλέγκρι Γιουβέντους

Μασιμιλιάνο Αλέγκρι, Τζιανλουίτζι Μπουφόν και Λεονάρντο Μπονούτσι εκπροσώπησαν τη Γιουβέντους στη συνέντευξη Τύπου του τελικού του Champions League με αντίπαλο την Μπαρτσελόνα, που είναι προγραμματισμένος για το Σάββατο (06/06, 21:45, live από το Contra.gr).

Ο τεχνικός της "γηραιάς κυρίας" άρχισε την ομιλία του σημειώνοντας: "Είχαμε την υποχρέωση να φτάσουμε στα προημιτελικά, πλέον είμαστε στους δύο. Τώρα οφείλουμε να τερματίσουμε πρώτοι. Δουλέψαμε με ηρεμία για τον τελικό αυτήν την εβδομάδα. Είναι λυπηρό που δεν έχουμε μαζί μας τον Τζιόρτζιο Κιελίνι, ο οποίος έκανε μια εξαιρετική σεζόν. Ήταν μάλλον γραφτό".

"Θα είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι στον αγώνα. Οφείλουμε να κάνουμε μια σπουδαία εμφάνιση και χρειαζόμαστε λίγη τύχη. Δεν θα είναι αρκετό να σταματήσουμε την τριάδα της Μπαρτσελόνα. Είναι απίθανο το παιχνίδι να τελειώσει 0-0, ως εκ τούτου θα χρειαστεί να σκοράρουμε. Ελπίζουμε ότι ο Μέσι θα εξουδετερωθεί αύριο, γι' αυτό είμαστε εδώ".

"Οι ποδοσφαιριστές είναι αποφασισμένοι, τη στιγμή που δουλειά του προπονητή είναι να τους μεταδώσει την κατάλληλη νοοτροπία και να τους φέρει στην καλύτερη δυνατή φόρμα. Ο τελικός είναι ένα παιχνίδι στιγμών που θα αποβούν είτε υπέρ είτε κατά σου. Ανεξάρτητα πάντως από την κατάληξη ήταν μια απίστευτη σεζόν. Η παρουσία μιας ιταλικής ομάδας στον τελικό είναι σημαντικό επίτευγμα. Είναι πολύ καλό για το ιταλικό ποδόσφαιρο συνολικά. Ο Λουίς Ενρίκε γνωρίζει το ιταλικό ποδόσφαιρο, αλλά αύριο είναι μία κι έξω. Οφείλουμε να είμαστε μέσα έως το φινάλε".

Τέλος, έκανε ειδική μνεία στον πρώτο σκόρερ του συλλόγου και φέτος, στον Αργεντινό επιθετικό Κάρλος Τέβες: "Ο Τέβες αξίζει τη Χρυσή Μπάλα γι' αυτήν τη σεζόν. Όπως και ο Μπουφόν για την απίθανη καριέρα του".

Μπουφόν: "Δεν είμαστε εδώ ως κομπάρσοι"

Ο Μπουφόν παραδέχθηκε ότι οι Καταλανοί αποτελούν το φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου.

Ο Ιταλός τερματοφύλακας άρχισε λέγοντας: "Ο τελικός ήταν ένας στόχος μας. Δεν πιστεύαμε ότι θα έρθει εφέτος, αλλά μέσα στα επόμενα δύο με τρία χρόνια. Σίγουρα θα υπάρχει ένα στοιχείο συναισθηματισμού, αλλά υπάρχουν πολλοί ποδοσφαιριστές που έχουν συνηθίσει να παίζουν στο κορυφαίο επίπεδο. Η Μπαρτσελόνα είναι το φαβορί, αυτό είναι το αναμενόμενο με τους ποδοσφαιριστές που διαθέτει. Αλλά δεν είμαι εδώ για να κάνουμε τους κομπάρσους".

Σε ερώτηση για τον... συνάδελφό του, πορτιέρε του αντιπάλου, Μαρκ Αντρέ τερ Στέγκεν, ο πολύπειρος Ιταλός απάντησε: "Ο τερματοφύλακας της Μπαρτσελόνα επιβεβαίωσε με σπουδαία χρονιά τα καλά λόγια που ακούγονται γι' αυτόν. Είναι πολύ νέος και έχει το χρόνο στο πλευρό του".

Η συζήτηση έφτασε μέχρι και στους γιους του, για τους οποίους αποκάλυψε: "Ένας από τους γιους μου θαυμάζει τον Μέσι, ο άλλος προτιμάει τον Νεϊμάρ. Φυσικά και οι δύο, όμως, θα φωνάζουν για εμάς αύριο".

Ο Μπουφόν έκανε και μαθήματα ιστορίας στους παρευρισκόμενους, λέγοντας πως "η παράδοση της Γιουβέντους μας λέει ότι δεν φτάσαμε εδώ από τύχη και μας μεταφέρει την ευθύνη. Θα το χαρούμε πάρα πολύ αν νικήσουμε αύριο, αλλά ταυτόχρονα θα επιστρέψουμε σ' ένα μήνα. Είμαστε η Γιουβέντους".

Μπονούτσι: "Θα νικήσουμε και για τον Κιελίνι"

Ο Μπονούτσι από την πλευρά σημείωσε: "Είμαστε στον τελικό χάρη στην καταπληκτική ομάδα που έχουμε. Πρέπει να το τονίσουμε αυτό. Το παιχνίδι απέναντι στην Ντόρτμουντ μας ώθησε να συνειδητοποιούσε πόσο δυνατή μπορεί να γίνει μια ομάδα. Θα δείξουμε αύριο βράδυ ότι δεν έχουμε έρθει εδώ για να γίνουμε τα πρόβατα επί σφαγή. Η απουσία του Κιελίνι είναι πλήγμα, τόσο εντός όσο και εκτός γηπέδου. Θα προσπαθήσουμε να νικήσουμε γι' αυτόν".

Σε ερώτηση για το πώς θα του φαινόταν να σημειώσει το καθοριστικό γκολ, ο διεθνής άσος εμφανίστηκε άνετος: "Γιατί όχι. Ουδείς κερδίζει μόνος του έναν αγώνα, αλλά όλη η ομάδα μαζί. Το μόνο που σκέφτομαι είναι να κάνω το χρέος μου για την ομάδα. Το ίδιο ισχύει και για αύριο".

Για την Μπαρτσελόνα, ο Μπονούτσι είπε ότι "είναι δυνατή και στην άμυνα, όχι μόνο όταν επιτίθεται. Πιστεύω πάντως ότι ο τελικός θα κριθεί στη μεσαία γραμμή".

Όσο για τον δικό του γιο, δήλωσε: "Ο γιος μου ήθελε να πάμε στην παραλία σήμερα. Του υποσχέθηκα ένα δώρο όταν επιστρέψω".

Διαβάστε ακόμη

Λουίς Ενρίκε: "Μπορούμε να γράψουμε ιστορία"

Οι 9 παίκτες που δεν φανταζόσουν σε τελικό Champions League

Πάτησε Βερολίνο η Γιουβέντους

News 24/7

24MEDIA NETWORK