Πλατινί: "Γιατί τόση φασαρία με τους νεκρούς του Χέιζελ;"

Σοκαριστικά λόγια φέρεται να είπε ο Μισέλ Πλατινί κατά την επιστροφή της Γιουβέντους στο Τορίνο μετά από την τραγωδία του "Χέιζελ" το 1985, για τους 39 νεκρούς που δεν επέστρεψαν ποτέ σπίτια τους από τον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών με αντίπαλο τη Λίβερπουλ.

Πλατινί: "Γιατί τόση φασαρία με τους νεκρούς του Χέιζελ;"

Στον ισχυρισμό προέβη ένας Ιταλός που φέρεται να διοργάνωσε το ταξίδι της "γηραιάς κυρίας" στο Βέλγιο για το πιο "μαύρη" επιτυχία στην ιστορία της.

Ο Φιορέντζο Πελόζο μίλησε στην " L' Eco di Bergamo" μία ημέρα μετά από τη συμπλήρωση 30 χρόνων από εκείνο το μοιραίο απόγευμα και περιέγραψε τα όσα υποστηρίζει πως άκουσε από τον Γάλλο σούπερ σταρ της ιταλικής ομάδας.

"Σε αυτό το ταξίδι συνόδευα την αποστολή της Γιουβέντους, τους διοικούντες και τους δημοσιογράφους. Εγώ οργάνωσα το ταξίδι. Αναχωρήσαμε από τη Γενεύη με ένα 'Air France Caravelle'. Μετά από την τραγική ημέρα, είδα τη χειρότερη εκπροσώπιση της ανθρώπινης φύσης που έχει χάσει το ανθρώπινο στοιχείο της σε ένα άθλημα που δεν είχε τίποτα αθλητικό μέσα του".

"Τώρα, τριάντα χρόνια μετά, δεν μπορώ να ξεχάσω το απίστευτο σύνολο μικροψυχίας που αντίκρισα και μπορώ πλέον να αποκαλύψω με μερικές λεπτομέρειες".

"Το 'διαμάντι' ήταν μία φράση που μου είπε ψιθυριστά ο Πλατινί στο αεροδρόμιο: Περισσότεροι άνθρωποι σκοτώνονται στους δρόμους, γιατί έγινε τόση φασαρία;".

Ο Γάλλος μεσοεπιθετικός ήταν ο σκόρερ του πέναλτι που έκρινε τη συνάντηση και χάρισε το πρώτο τρόπαιο τη διοργάνωσης στους "μπιανκονέρι". Ο έντονος πανηγυρισμός του, μάλιστα, παρά την απώλεια 39 ζωών, επέφερε κατακραυγή προς το πρόσωπό του.

Διαβάστε ακόμη

Το ανατριχιαστικό αφιέρωμα της "Repubblica" για το "Χέιζελ"

News 24/7

24MEDIA NETWORK