"Κατευθείαν πέναλτι, χωρίς παράταση!"

Την πρότασή τους να καταργηθεί η παράταση στα νοκ άουτ παιχνίδια και οι ομάδες να οδηγούνται κατευθείαν στα πέναλτι σε περίπτωση ισοπαλίας, υπέβαλλαν στην UEFA οι προπονητές του Champions League.

"Κατευθείαν πέναλτι, χωρίς παράταση!"

Συνάντηση κορυφής με τη συμμετοχή αρκετών εκ των προπονητών που θα πάρουν μέρος στο φετινό Champions League πραγματοποίησε η UEFA και τέθηκαν επί τάπητος μερικά πολύ κρίσιμα ζητήματα. Ένα από αυτά που συζητήθηκε πολύ, ήταν η χρησιμότητα της παράτασης στα νοκ άουτ παιχνίδια σε περίπτωση ισόπαλου σκορ, με τους προπονητές να εκφράζουν τις αντιρρήσεις τους.

"Απλά δείτε πολλούς παίκτες που σέρνουν κουρασμένοι τα πόδια τους κατά τη διάρκεια του έξτρα χρόνου, περιμένοντας να φτάσουν στα πέναλτι, κάτι που συμβαίνει αναπόφευκτα", τόνισε στους ανθρώπους της Ευρωπαϊκής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας ο Άλεξ Φέργκιουσον, που εκπροσώπησε στο συμβούλιο τους προπονητές.

Από την πλευρά του ο τεχνικός διευθυντής της UEFA, Ίοαν Λουπέσκου, εξέφρασε τις αντιρρήσεις του λέγοντας: "Έχω και εγώ αμφιβολίες για τη χρησιμότητα του έξτρα χρόνου όμως το να πηγαίνουμε κατευθείαν στα πέναλτι θα ήταν πλεονέκτημα για τις πιο μικρές ομάδες και ίσως έτσι να αμύνονταν ακόμα περισσότερο στην κανονική διάρκεια του αγώνα".

News 24/7

24MEDIA NETWORK