Εφιάλτης για Άρσεναλ, η ιστορία επαναλαμβάνεται για Μπαρτσελόνα

Κέφια είχε η κληρωτίδα στη Νιόν, βγάζοντας μεγάλα ματς! Δείτε αναλυτικά τα ζευγάρια της φάσης των "16" του Champions League.

Εφιάλτης για Άρσεναλ, η ιστορία επαναλαμβάνεται για Μπαρτσελόνα

Τη Ρεάλ και τη Μπάγερν ήθελε να αποφύγει η Άρσεναλ μιας και τερμάτισε στην πρώτη θέση του ομίλου της, όμως η κληρωτίδα δεν την έκανε το χατίρι. Έφερε στο δρόμο των "κανονιέρηδων" τους Βαυαρούς οι οποίοι τους ξυπνούν άσχημες μνήμες.

Άλλωστε είναι δύο ομάδες που έχουν αναμετρηθεί 10 φορές από το 2000/01 μέχρι και σήμερα. Η Μπάγερν μετράει πέντε νίκες, η Άρσεναλ 3, ενώ δύο ματς έχουν λήξει ισόπαλα. Παράλληλα η γερμανική ομάδα έχει αποκλείσει τους Άγγλους΄τρεις φορές στη φάση των "16" (2005, 2013 και 2014).

Το άλλο μεγάλο ματς που έβγαλε η κλήρωση ήταν το Παρί - Μπαρτσελόνα. Δύο ομάδες που επίσης έχουν συναντηθεί αρκετές φορές στο παρελθόν. Συνήθως βέβαια συναντιούνται στη φάση των "8", όμως φέτος θα παίξουν νωρίτερα. Συνολικά οκτώ φορές έχουν βρεθεί αντιμέτωπες στο Champions League από το 1994 μέχρι και σήμερα. Η Παρί μετράει 2 νίκες, η Μπαρτσελόνα 3, ενώ 3 ματς έχουν λήξει ισόπαλα.

Η Ρεάλ κληρώθηκε με τη Νάπολι και είναι φυσικά το φαβορί για την πρόκριση στην επόμενη φάση. Ενδιαφέρον έχει το Πόρτο-Γιουβέντους, ενώ Σεβίλλη και Λέστερ θα κοντραριστούν με μία εκ των δύο να προκρίνεται στην οκτάδα.

Όσον αφορά τις ημέρες των αγώνων, τα πρώτα ματς θα διεξαχθούν στις 14-15 και 21-22 Φεβρουαρίου ενώ οι επαναληπτικοί είναι προγραμματισμένοι για τις 7-8 και 14-15 Μαρτίου.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ ΤΗΣ ΦΑΣΗΣ ΤΩΝ "16"

Εφιάλτης για Άρσεναλ, η ιστορία επαναλαμβάνεται για Μπαρτσελόνα

Μάντσεστερ Σίτι - Μονακό

Ρεάλ Μαδρίτης - Nάπολι

Μπένφικα - Ντόρτμουντ

Μπάγερν Μονάχου - Άρσεναλ

Πόρτο - Γιουβέντους

Μπάγερ Λεβερκούζεν - Ατλέτικο Μαδρίτης

Παρί σεν Ζερμέν - Μπαρτσελόνα

Σεβίλλη - Λέστερ

News 24/7

24MEDIA NETWORK