Έτσι πηγαίνουν στους ισχυρούς των προκριματικών Champions League

Η μάχη για την 1η θέση των πλέι οφ που οδηγεί στο Champions League κορυφώνεται, ωστόσο το "εισιτήριο" ενδέχεται να αποβεί μάταιο, εάν στον δρόμο του εκπροσώπου μας βρεθεί κάποιο ανυπέρβλητο εμπόδιο.

Έτσι πηγαίνουν στους ισχυρούς των προκριματικών Champions League

Το πέρας των πρωταθλημάτων παρουσιάζει μία πρώτη εικόνα των αντιπάλων που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν οι ελληνικές ομάδες και προς το παρόν γεννούνται παρά σβήνονται τα ερωτήματα.

Ο ΠΑΟΚ διαθέτει 37.720 βαθμούς στην κατάταξη της UEFA και ο Παναθηναϊκός 30.220, συγκομιδή που δεν τους εξασφαλίζει απαραιτήτως παρουσία στο γκρουπ των ισχυρών του 3ου προκριματικού γύρου μη πρωταθλητών του Champions League.

Προς το παρόν, όμως, καμία ομάδα δεν έχει εξασφαλισμένη θέση ούτε στους ισχυρούς ούτε στους ανίσχυρους, με συνέπεια τα πάντα να είναι ανοιχτά. Στην Τουρκία, η Γαλατάσαραϊ είναι πάνω και από τις δύο ελληνικές ομάδες, η Μπεσίκτας όμως περνάει μόνο τον Παναθηναϊκό, στην Ουκρανία η Μέταλιστ επίσης είναι ανώτερη κι από τους δύο, αλλά η Ντνίπρο περνάει μόνο τους "πράσινους", οπότε συμφέρει τον "δικέφαλο του βορρά" η δική της παρουσία στον θεσμό.

Μοναδική επιβεβαιωμένη παρουσία στη 10άδα της συγκεκριμένης φάσης είναι εκείνη της Φέγενορντ, η οποία, όμως, βρίσκεται κάτω κι από τις δύο ελληνικές ομάδες. Από εκεί και πέρα, οι εκπρόσωποί μας θέλουν την παρουσία ακόμα 4 ομάδων με χαμηλότερο συντελεστή, ώστε να τοποθετηθούν στο γκρουπ των ισχυρών.

Ο ΠΑΟΚ θέλει 4 ομάδες (αφού θα υπάρχει κι η Φέγενορντ) εκ των Μπεσίκτας, Ντνίπρο, Λοκομοτίβ Μόσχας, Σεντ Ετιέν, Μπριζ, Ζούλτε Βάρεγκεμ, Γκράσχοπερ, ΑΕΛ, Απόλλων Λεμεσού και Μίντιλαντ να βρεθούν στην ίδια κληρωτίδα μαζί του, ώστε να τοποθετηθεί στους ισχυρούς.

Ο Παναθηναϊκός θέλει 4 ομάδες (αφού θα υπάρχει κι η Φέγενορντ) εκ των Λοκομοτίβ Μόσχας, Σεντ Ετιέν, Ζούλτε Βάρεγκεμ, Γκράσχοπερ, ΑΕΛ, Απόλλων Λεμεσού και Μίντιλαντ να βρεθούν στην ίδια κληρωτίδα μαζί του, ώστε να τοποθετηθεί στους ισχυρούς.

News 24/7

24MEDIA NETWORK