Το προφίλ της Άρσεναλ

Η Άρσεναλ βρίσκεται για άλλη μια φορά στο δρόμο ελληνικής ομάδας στα κύπελλα Ευρώπης. Με τον Ολυμπιακό συνυπήρχαν στον προ διετίας όμιλο με Άλκμααρ και Σταντάρ Λιέγης.

Το προφίλ της Άρσεναλ

Το προφίλ

Θα μπορούσε άνετα να χαρακτηριστεί ένα μεγάλο ερωτηματικό η νέα Άρσεναλ που από το μηδέν προσπαθεί να δημιουργήσει ο Αρσέν Βενγκέρ. Οι "κανονιέρηδες" διάγουν ένα μεταβατικό στάδιο, έχοντας με τη λήξη της περυσινής περιόδου (τερμάτισαν τέταρτοι στο αγγλικό πρωτάθλημα) κλείσει τον κύκλο της προηγούμενης 5ετίας. Το θερινό σίριαλ με τον Σεσκ Φάμπρεγας (έφυγε για την Μπαρτσελόνα) έκανε μεγάλο κακό στη λονδρέζικη ομάδα, η οποία αποπροσανατολίστηκε, βγήκε από την τροχιά της και κινδύνευσε να μείνει εκτός ομίλων. Μέχρι και σενάρια αποχώρησης του Αλσατού προπονητή, μετά από τα πρώτα αρνητικά αποτελέσματα, κυκλοφόρησαν στον αγγλικό Τύπο - γρήγορα πάντως διαψεύστηκαν. Αναζητά ακόμη τον πρώτο τίτλο της μετά το 2005 (κύπελλο Αγγλίας), ενώ στο ζενίθ της πορείας της συμμετείχε στον τελικό Champions League του 2006 (ήττα 2-1 από την Μπαρτσελόνα).

Τι έχει κάνει φέτος

Τα προβλήματα για την Άρσεναλ άρχισαν μετά το κακό ξεκίνημα στο αγγλικό πρωτάθλημα. Η "λευκή" ισοπαλία με τη Νιούκαστλ και η εντός έδρας ήττα από τη Λίβερπουλ την έφεραν εξ αρχής σε δύσκολη θέση, καθώς με μόλις ένα βαθμό στα πρώτα δύο παιχνίδια της σεζόν βρίσκεται στο δεύτερο μισό του βαθμολογικού πίνακα. Ενδιάμεσα έδωσε τους δύο αγώνες με την Ουντινέζε στα play off του Champions League. Η Ουντινέζε την απείλησε σοβαρά με αποκλεισμό, αλλά πιο αποτελεσματικοί και έμπειροι σε τέτοιες καταστάσεις οι Λονδρέζοι κατέκτησαν δύο νίκες (1-0, 2-1) και εξασφάλισαν το πολυπόθητο εισιτήριο.

Το πάρε - δώσε

Αναμφίβολα η Άρσεναλ είναι οικονομικά ωφελημένη και αγωνιστικά χαμένη από την έντονη δραστηριότητα στο μεταγραφικό πεδίο. Μόνο και μόνο η απώλεια του "κάπτεν" Φάμπρεγας ρίχνει επίπεδο την ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ, η οποία έχασε έναν παίκτη με ηγετικές ικανότητες, πασέρ και σκόρερ μαζί. Το δεύτερο σοβαρό πλήγμα ήταν η αποχώρηση από το "Έμιρεϊτς" του Σαμίρ Νασρί. Παρά τις αντιρρήσεις του Βενγκέρ, η Σίτι έκανε δικό της τον Γάλλο και αφαίρεσε από το σύνολο του Αλσατού ταχύτητα, δημιουργία και σκοράρισμα. Έφυγαν επίσης ο Γκαέλ Κλισί και οι δανεικοί Ντενίλσον - Βέλα. Την ίδια ώρα στο Λονδίνο έφτασε ο MVP, ο νταμπλούχος με τη Λιλ Ζερβίνιο. Ο Ιβοριανός επιθετικός μέτρησε πέρυσι 15 γκολ και 10 ασίστ στο Σαμπιονά, επιδόσεις που αποτέλεσαν διαβατήριο για το αγγλικό πρωτάθλημα. Ήταν η μοναδική μέχρι τώρα κίνηση ουσίας για την ομάδα του Βενγκέρ, η οποία πάντως αναμένεται να ενισχυθεί.

Τι να προσέξετε

Η Άρσεναλ φημίζεται τόσα χρόνια ως ομάδα το γρήγορο, γεμάτο αυτοματισμούς παιχνίδι της. Σίγουρα όμως η αποχώρηση βασικών στελεχών προκαλεί ανισορροπία στην ενδεκάδα, την οποία ο Αρσέν Βενγκέρ καλείται να αποκαταστήσει. Ο Ζερβίνιο είναι ένας παίκτης με τρομερές δυνατότητες, αλλά στην παρούσα φάση δεν δείχνει να δένει ιδανικά με τον Ολλανδό φαν Πέρσι. Ο ένας δεν συμπληρώνει τον άλλον, μάλλον τον εξουδετερώνει. Η δουλειά στις προπονήσεις ίσως δώσει λύση στο πρόβλημα, αλλά μέχρι στιγμής αποτελεί "τρύπα" για την Άρσεναλ που δείχνει να βασίζεται περισσότερο στην ατομική πρωτοβουλία και λιγότερο στις συνεργασίες.

Το ρόστερ

News 24/7

24MEDIA NETWORK