Το προφίλ της Άρσεναλ

Το... μετεγχειρητικό σοκ της Άρσεναλ μετά την "εξαγωγή" του Ρόμπιν φαν Πέρσι από το ρόστερ της καλείται να διαχειριστεί ο Αρσέν Βενγκέρ, με το Σάντι Καθόρλα και τον Ολιβιέ Ζιρού να παίρνουν τα "ηνία". Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για την αντίπαλο του Ολυμπιακού στο Champions League.

Το προφίλ της Άρσεναλ

Το προφίλ

Τα τελευταία χρόνια η Άρσεναλ έχει αλλάξει ταυτότητα. Από μόνιμη διεκδικήτρια του τίτλου, έχει μετεξελιχθεί σε... τροφό συλλόγων που την έχουν υποσκελίσει σε επίπεδο, με τον Αρσέν Βενγκέρ να μην καταφέρνει να βρει αγωνιστική λύση. Το υπόδειγμα οικονομικής λειτουργίας ποδοσφαιρικής ομάδας δεν ανταπεξέρχεται στις ίδιες απαιτήσεις εντός γηπέδου, με συνέπεια να αποτελεί σταθερά μεν, στις θέσεις που οδηγούν στο Champions League κάθε χρόνο εδώ και 1,5 δεκαετία, αλλά να απέχει πάντοτε από την κούρσα τίτλου της Premier League. Το φετινό καλοκαίρι, τίποτα δεν άλλαξε. Αφενός, ο Αλσατός τεχνικός άφησε ακόμα ένα "αστέρι" που έπλασε ο ίδιος να αποχωρήσει από το Λονδίνο (Ρόμπιν φαν Πέρσι), οι φίλαθλοι διαμαρτυρήθηκαν για ακόμα μία φορά για έλλειψη επενδύσεων στην ομάδα, οι "κανονιέρηδες" άρχισαν με το... αριστερό την πορεία τους στο πρωτάθλημα Αγγλίας και ο φαύλος κύκλος δείχνει να μην έχει τελειωμό.

Πώς παίζει

Το αποτέλεσμα της προπονητικής ιδιοφυΐας του Βενγκέρ έχει να κάνει με το θέαμα που προσφέρουν οι Λονδρέζοι, ανεξαρτήτως έμψυχου δυναμικού. Ακόμα κι αν υπάρχει "διαρροή" ταλέντου προς άλλες ομάδες, η Άρσεναλ διατηρεί την εμπιστοσύνη του κοινού που επιζητά θέαμα. Μέσω του 4-2-3-1 και τη συνεχή κίνηση της μπάλας και των παικτών χωρίς εκείνη, οι "κανονιέρηδες" αποτελούν μία γρήγορη ομάδα, η οποία, όμως, φέτος ψάχνει ακόμα τον ηγέτη της. Απόντος του Ρόμπιν φαν Πέρσι, ο Βενγκέρ δοκιμάζει τους νεοαποκτηθέντες Λούκας Ποντόλσκι και Ολιβιέ Ζιρού στην κορυφή της επίθεσης, δίχως επιτυχία, μέχρι στιγμής. Στο κέντρο οι πειραματισμοί συνεχίζονται, όσον αφορά στα πρόσωπα και κυρίως τους παίκτες που πλαισιώνουν το "φουνταριστό" από τα άκρα (Θίο Γουόλκοτ, Αντρέι Αρσάβιν, Ζερβίνιο, Ποντόλσκι, Άλεξ Οξλέιντ Τσάμπερλεϊν κλπ), με όλο το παιχνίδι της ομάδας να περιστρέφεται από φέτος γύρω από τις "μαεστρικές" ικανότητες του Σάντι Καθόρλα. Στην άμυνα, η ανασταλτική τετράδα και ο Βόιτσιεχ Στσέσνι δεν αποτελούν αντικείμενο διαπραγμάτευσης, ενώ στα αμυντικά χαφ, Αμπού Ντιαμπί, Τζακ Γουίλσιερ, Άαρον Ράμσεϊ και Μίκελ Αρτέτα συνδυάζουν δύναμη, τεχνική και πάθος.

Τι έχει κάνει

Η σωρεία φιλικών που έδωσε για ακόμα μία σεζόν η Άρσεναλ, σε συνδυασμό με περιοδείες στην Ασία και στην Ευρώπη, δεν έδωσαν κάποια σαφή δείγματα γραφής. Τουναντίον, τα πρώτα παιχνίδια του πρωταθλήματος ήταν αυτά που χρησιμοποιήθηκαν για την εξαγωγή συμπερασμάτων. Δύο αγώνες, απέναντι σε αντιπάλους που επέλεξαν το αμυντικό παιχνίδι, πολλές ευκαιρίες, κυρίως με προσπάθειες εκτός περιοχής και 2 "λευκές" ισοπαλίες. Η απώλεια του περσινού 1ου σκόρερ της Premier League παίζει το ρόλο της στην αναζήτηση αποτελεσμάτων των "κανονιέρηδων", με τον Ισπανό διεθνή μέσο Καθόρλα να δείχνει ικανός να βοηθήσει, αλλά μέχρι σε ένα σημείο τη νέα ομάδα του στον εκτελεστικό τομέα.

Τι να προσέξει ο Ολυμπιακός

Η "χημεία" που θα αποκτήσει η Άρσεναλ με την πάροδο του καιρού θα αποτελέσει καταλύτη για την επόμενη σεζόν. Το μεγάλο "αστέρι", μετά από πολύ καιρό, θα λείπει από το ρόστερ του συλλόγου, και παίκτες όπως ο Καθόρλα, ο Γουίλσιερ, ο Ράμσεϊ και ο περσινός 1ος σκόρερ της Ligue 1, Ζιρού, μέσα από την ομαδική δουλειά, θα επιδιώξουν να αλλάξουν την προσωποκεντρική προσέγγιση του παιχνιδιού της ομάδας. Ο Ολυμπιακός οφείλει να τους αποτρέψει να το καταφέρουν στα 2 παιχνίδια των ομίλων.

Το προφίλ της Άρσεναλ

Οι μεταγραφές

Πήρε: Λούκας Ποντόλσκι (Κολονία, 12.000.000€, Γερμανία, 27, Ε), Σάντι Καθόρλα (Μάλαγα, 19.000.000€, Ισπανία, 27, Μ), Ολιβιέ Ζιρού (Μονπελιέ, 12.000.000€, Γαλλία, 25, Ε)

Έδωσε: Χένρι Λάνσμπερι (Νότιγχαμ, 1.250.000€, Αγγλία, 21, Μ), Άλεξ Σονγκ (Μπαρτσελόνα, 19.000.000€, Καμερούν, 24, Μ), Ρόμπιν φαν Πέρσι (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, 30.700.000€, Ολλανδία, 28, Ε), Μανουέλ Αλμούνια (Γουότφορντ, ελεύθερος, Ισπανία, 35, Τ), Κάιλ Μπάρτλεϊ (Σουόνσι, 1.300.000€, Αγγλία, 21, Α), Ρίο Μιγιαΐτσι (Γουίγκαν, δανεισμός, Ιαπωνία, 19, Μ), Μπενίκ Αφόμπε (Μπόλτον, δανεισμός, Αγγλία, 19, Μ), Γκάβιν Χόιτ (Νταγκ & Ρεντ, ελεύθερος, Αγγλία, 21, Α), Ρις Μέρφι (Τέλσταρ, ελεύθερος, Ιρλανδία, 21, Μ)

Το ρόστερ

News 24/7

24MEDIA NETWORK