Η insomnia του Κάριους που έφερε τη... συγγνώμη

Ο Λόρις Κάριους χρειάστηκε πάνω-κάτω 20 ώρες για να συνέλθει από την πιο εφιαλτική βραδιά της ποδοσφαιρικής ζωής του. Τι έγραψε για όλο αυτό που συνέβη το Σάββατο στο Κίεβο.

Liverpool goalkeeper Loris Karius reacts after Real Madrid's Gareth Bale scored during the Champions League Final soccer match between Real Madrid and Liverpool at the Olimpiyskiy Stadium in Kiev, Ukraine, Saturday, May 26, 2018. (AP Photo/Sergei Grits)
Λόρις Κάριους AP PHOTO/SERGEI GRITS

Όλοι οι τερματοφύλακες, κλάσης ή μη, έχουν υποπέσει σε τραγικά σφάλματα. Ας μην αρχίσουμε να θυμίζουμε, γιατί θα χάσουμε το μέτρημα. Το στοίχημα για τον Λόρις Κάριους, μετά τα χοντρά λάθη του στον τελικό του Κιέβου, είναι να σταθεί ξανά στα πόδια του. Να βγει πιο δυνατός από την αναποδιά που τον βρήκε, ν' αντιστρέψει προς όφελός του το κακό το ριζικό του.

Στα 25 του (τα κλείνει στις 22 Ιουνίου) έχει πολύ χρόνο μπροστά του και μια καριέρα να χτίσει. Στη Λίβερπουλ ή αλλού, ουδείς μπορεί να μαντέψει αυτή τη στιγμή.

Το πρώτο και σημαντικό βήμα το έκανε. Σηκώθηκε από το κρεβάτι, κοιτάχθηκε στον καθρέπτη και είπε την αλήθεια στον εαυτό του. Ανέλαβε τις ευθύνες του και βγήκε μπροστά. Με κόκκινα μάτια και μαύρους κύκλους από την αϋπνία, έβγαλε ένα κομμάτι απ' αυτά που ήθελε να ξεστομίσει μετά το τέλος του αγώνα, αλλά δεν είχε τη δύναμη. Γιατί θα κόμπιαζε από το κλάμα.

Προτίμησε το... χαρτί. Το twitter για την ακρίβεια, γράφοντας: " Δεν έχω κοιμηθεί μέχρι τώρα. Οι σκηνές περνούν ακόμη από το μυαλό μου ξανά και ξανά. Είμαι περίλυπος για τους συμπαίκτες μου, για εσάς φιλάθλους και όλο το τιμ. Ξέρω ότι τα έκανα χάλια με τα δύο λάθη και σας απογοήτευσα. Όπως είπα, θα ήθελα να γυρίσω το χρόνο πίσω αλλά αυτό είναι αδύνατο. Είναι ακόμη χειρότερο από τη στιγμή που όλοι νιώθαμε ικανοί να νικήσουμε τη Ρεάλ Μαδρίτης και ήμασταν μέσα στο παιχνίδι για πολλή ώρα. Ευχαριστώ τους απίθανους οπαδούς μας που ταξίδεψαν στο Κίεβο και με στήριξαν, ακόμη και μετά τον αγώνα. Δεν την έχω δεδομένη και άλλη μια φορά μου έδειξαν πόσο μεγάλη οικογένεια είμαστε. Ευχαριστώ και θα επιστρέψουμε πιο δυνατοί".

Τώρα μπορεί να κοιμηθεί λίγο...

News 24/7

24MEDIA NETWORK